Χρησιμοποιώντας την Κορδέλα στο Excel

Τι είναι μια κορδέλα στο Excel; και πότε θα το χρησιμοποιήσω;

Η Κορδέλα είναι η λωρίδα κουμπιών και εικονιδίων που βρίσκονται πάνω από την περιοχή εργασίας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το Excel 2007.

Η Κορδέλα αντικαθιστά τα μενού και τις γραμμές εργαλείων που υπάρχουν σε προηγούμενες εκδόσεις του Excel .

Πάνω από την Κορδέλα υπάρχουν αρκετές καρτέλες, όπως Αρχική σελίδα , Εισαγωγή και Διάταξη σελίδας . Κάνοντας κλικ σε μια καρτέλα είναι ένας αριθμός ομάδων που εμφανίζουν τις εντολές που βρίσκονται σε αυτήν την ενότητα της κορδέλας.

Για παράδειγμα, όταν ανοίγει το Excel, εμφανίζονται οι εντολές στην καρτέλα " Αρχική ". Αυτές οι εντολές ομαδοποιούνται ανάλογα με τη λειτουργία τους - όπως η ομάδα Πρόχειρο που περιλαμβάνει τις εντολές περικοπής, αντιγραφής και επικόλλησης και την ομάδα γραμματοσειρών που περιλαμβάνει την τρέχουσα γραμματοσειρά, μέγεθος γραμματοσειράς, έντονους χαρακτήρες, πλάγια γραφή και υπογραμμίσεις εντολών.

Ένα κλικ οδηγεί σε άλλο

Κάνοντας κλικ σε μια εντολή στη κορδέλα μπορεί να προκύψουν περισσότερες επιλογές που περιέχονται σε ένα μενού περιβάλλοντος ή παράθυρο διαλόγου που σχετίζονται ειδικά με την επιλεγμένη εντολή.

Συρρίκνωση της Κορδέλας

Η κορδέλα μπορεί να συρρικνωθεί για να αυξηθεί το μέγεθος του φύλλου εργασίας που είναι ορατό στην οθόνη του υπολογιστή. Οι επιλογές για την κατάρρευση της κορδέλας είναι:

Μόνο οι καρτέλες θα μείνουν πάνω από το φύλλο εργασίας.

Διεύρυνση της Κορδέλας

Να πάρει την κορδέλα πάλι όταν θέλετε μπορεί να γίνει από:

Προσαρμογή της Κορδέλας

Από το Excel 2010, ήταν δυνατή η προσαρμογή της κορδέλας χρησιμοποιώντας την επιλογή Προσαρμογή κορδέλας που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Χρησιμοποιώντας αυτή την επιλογή είναι δυνατό:

. Τι δεν μπορούν να αλλάξουν στην κορδέλα είναι οι προεπιλεγμένες εντολές που εμφανίζονται στο γκρίζο κείμενο στο παράθυρο Προσαρμογή κορδέλας . Αυτό περιλαμβάνει:

Προσθήκη εντολών σε μια προεπιλεγμένη ή προσαρμοσμένη καρτέλα

Όλες οι εντολές στη Κορδέλα πρέπει να βρίσκονται σε μια ομάδα, αλλά οι εντολές στις υπάρχουσες προεπιλεγμένες ομάδες δεν μπορούν να τροποποιηθούν. Όταν προσθέτετε εντολές στη Κορδέλα, πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί μια προσαρμοσμένη ομάδα. Οι προσαρμοσμένες ομάδες μπορούν επίσης να προστεθούν σε μια νέα προσαρμοσμένη καρτέλα.

Για να καταστεί ευκολότερη η παρακολούθηση οποιωνδήποτε προσαρμοσμένων καρτελών ή ομάδων που προστέθηκαν στη Κορδέλα, η λέξη Custom είναι προσαρτημένη στα ονόματά τους στο παράθυρο Customize Ribbon . Αυτό το αναγνωριστικό δεν εμφανίζεται στην κορδέλα.

Άνοιγμα του παραθύρου προσαρμογής κορδέλας

Για να ανοίξετε το παράθυρο Προσαρμογή κορδέλας :

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο της Κορδέλας για να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο μενού
  2. Στο μενού Αρχείο (File), κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογές για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Επιλογές του Excel
  3. Στο αριστερό παράθυρο του παραθύρου διαλόγου, κάντε κλικ στην επιλογή Προσαρμογή κορδέλας για να ανοίξετε το παράθυρο Προσαρμογή κορδέλας