Δημιουργία ενός απλού ερωτήματος στη Microsoft Access 2000

Σημείωση: Αυτό το σεμινάριο είναι για τη Microsoft Access 2000. Εάν χρησιμοποιείτε μια νεότερη έκδοση της Access, διαβάστε την ενότητα Δημιουργία ενός απλού ερωτήματος στη Microsoft Access 2010.

Έχετε ποτέ θελήσει να συνδυάσετε πληροφορίες από πολλούς πίνακες στη βάση δεδομένων σας με αποτελεσματικό τρόπο; Η Microsoft Access προσφέρει μια ισχυρή λειτουργία ερωτήματος με μια εύκολη στη μάθηση διεπαφή που την καθιστά εύκολη για να εξαγάγετε ακριβώς τις πληροφορίες που χρειάζεστε από τη βάση δεδομένων σας. Σε αυτό το σεμινάριο, θα διερευνήσουμε τη δημιουργία ενός απλού ερωτήματος.

Σε αυτό το παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσουμε την Access 2000 και τη βάση δεδομένων δείγματος Northwind που περιλαμβάνεται στο CD-ROM εγκατάστασης. Εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση της Access, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ορισμένες από τις επιλογές μενού και τις οθόνες του οδηγού είναι ελαφρώς διαφορετικές. Ωστόσο, οι ίδιες βασικές αρχές ισχύουν για όλες τις εκδόσεις της Access (καθώς και για τα περισσότερα συστήματα βάσεων δεδομένων).

Διαδικασία βήμα προς βήμα

Ας εξερευνήσουμε τη διαδικασία βήμα προς βήμα. Στόχος μας σε αυτό το σεμινάριο είναι να δημιουργήσουμε ένα ερώτημα που να περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των προϊόντων της εταιρείας μας, τα τρέχοντα επίπεδα απογραφής και το όνομα και τον αριθμό τηλεφώνου του προμηθευτή κάθε προϊόντος.

Ανοίξτε τη βάση δεδομένων σας. Αν δεν έχετε ήδη εγκαταστήσει τη βάση δεδομένων δείγματος Northwind, αυτές οι οδηγίες θα σας βοηθήσουν . Διαφορετικά, μεταβείτε στην καρτέλα Αρχείο, επιλέξτε Άνοιγμα και εντοπίστε τη βάση δεδομένων Northwind στον υπολογιστή σας.

Επιλέξτε την καρτέλα ερωτημάτων. Αυτό θα εμφανίσει μια λίστα με τα υπάρχοντα ερωτήματα που συμπεριέλαβε η Microsoft στη βάση δεδομένων δείγματος μαζί με δύο επιλογές για τη δημιουργία νέων ερωτημάτων.

Κάντε διπλό κλικ στο "Δημιουργία ερωτήματος χρησιμοποιώντας τον οδηγό". Ο οδηγός ερωτήματος απλοποιεί τη δημιουργία νέων ερωτημάτων. Θα το χρησιμοποιήσουμε σε αυτό το σεμινάριο για να εισαγάγουμε την έννοια της δημιουργίας ερωτημάτων. Σε μεταγενέστερα σεμινάρια, θα εξετάσουμε την προβολή Design που διευκολύνει τη δημιουργία πιο εξελιγμένων ερωτημάτων.