Το Netflix αγκαλιάζει 4Κ και HDR, αλλά βάζει τον VR στον πάγο

Ανάλυση και ενισχυμένη αντίθεση και έγχρωμη τεχνολογία, οι εκπληκτικοί 3D κόσμοι εξαντλούνται

Δεδομένης της παράδοσής της να ωθεί τα όρια της ροής βίντεο, είναι πάντα ενδιαφέρον, όταν κάποιος ψηλά στο Netflix μιλάει στον Τύπο για το πού βλέπει την τεχνολογία βίντεο streaming. Αυτή την εβδομάδα ο εν λόγω εκπρόσωπος της Netflix ήταν ο Chris Jaffe, VP της Innovation Interface για χρήστες.

Και αυτό που έπρεπε να πει θα βάλει ένα χαμόγελο στα πρόσωπα όσων μόλις επενδύθηκαν σε μια νέα τηλεόραση 4K / UHD - ειδικά αν αυτή η τηλεόραση 4K / UHD είναι επίσης ικανή να παίζει βίντεο υψηλής δυναμικής εμβέλειας (HDR). (Εάν δεν είστε βέβαιοι για το τι είναι το HDR, μπορείτε να βρείτε ένα απλό backgrounder εδώ .)

Αν έχετε επενδύσει μόνο σε ακουστικά εικονικής πραγματικότητας, από την άλλη πλευρά, τα σχόλια του Jaffe - που έγιναν στο πρόσφατο Mobile World Congress - θα ακούγονται μάλλον λιγότερο έντονα.

Παιχνίδι για 4K

Όπου αφορά την 4K, ο Jaffe διακήρυξε ότι η Netflix αναμένει να είναι σε θέση να προσφέρει μια εντυπωσιακή 600 ώρες ροών βίντεο 4K μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Πολλά από αυτά θα είναι τηλεοπτικές εκπομπές που δημιουργούνται από το δικό του στούντιο της Netflix, καθώς τα στούντιο του Χόλιγουντ εξακολουθούν να μην ενδιαφέρονται να προσφέρουν τις ταινίες τους για streaming 4K.

Αλλά όταν μιλάτε για έναν κατάλογο εμφάνισης Netflix στο εσωτερικό, που περιλαμβάνει όσους αγαπούν το House of Cards , Daredevil , Jessica Jones και Narcos , είναι δίκαιο να πούμε ότι η Netflix για 600 ώρες περιεχομένου 4K θα περιλαμβάνει πολλές ιστορίες καθώς και εικόνα ποιότητα. Δεδομένου ότι η Netflix χρεώνει μια επιπλέον συνδρομή για το περιεχόμενό της 4K.

Ο Jaffe ήταν επίσης πρόθυμος να μιλήσει για τη σημασία της HDR στα επικείμενο βιντεοπροβολικά σχέδια της Netflix. Η εταιρεία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να συνεχίζει να μεταδίδει HDR, παρά την ανοιχτή συζήτηση για την πρόθεσή της να κυκλοφορήσει το HDR πολύ πριν από ένα χρόνο.

Αλλά ενώ ο Jaffe δεν θα έπεφτε ακόμα σε μια ημερομηνία έναρξης HDR κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο MWC (εξακολουθεί να μιλάει ως "αργότερα φέτος"), επανέλαβε την πεποίθηση της Netflix ότι το HDR είναι το επόμενο στάδιο στην ποιότητα της εικόνας, βλέπει "πολύ πιο ρεαλιστική φωτογραφία". Επιβεβαίωσε επίσης τις προηγούμενες συμβουλές της Netflix, σύμφωνα με τις οποίες οι πρώτες HDR ροές της θα είναι της δεύτερης σεζόν του Daredevil και της πρώτης εποχής του Marco Polo .

Είναι η Netflix να ξετυλίγει τον HDR τον επόμενο μήνα;

Με την εποχή 2 της Daredevil προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει ζωντανά στο Netflix στις 18 Μαρτίου, είναι δελεαστικό να το δούμε σαν μια πιθανή ημερομηνία μετάβασης Netflix HDR. Ειδικά καθώς ο Amazon παρακολουθεί συνεχώς HDR για πολλούς μήνες , πιέζοντας το Netflix για να προχωρήσει με τη δική του HDR προσφορά. Αλλά ταυτόχρονα, εάν η Netflix είχε πραγματικά την πρόθεση να εισαγάγει το HDR μόλις στα μέσα Μαρτίου, δεν μπορείτε παρά να νομίζετε ότι θα μιλούσε ήδη για αυτό.

Δεδομένου ότι ο Jaffe μιλούσε στο φετινό Mobile World Congress, όπου ο μεγάλος τεχνολογικός νικητής φαίνεται να ήταν εικονική πραγματικότητα, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Jaffe ρωτήθηκε για τη λήψη της Netflix για την ξαφνική έκρηξη της συνειδητοποίησης του VR. Και η ανταπόκρισή του ήταν μάλλον πιο χαλαρή, αν όχι απροκάλυπτη.

"Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για το VR στο παιχνίδι," είπε, "και ο χώρος παιχνιδιού θα είναι ένα ενδιαφέρον μέρος για να το εξερευνήσουν. Ωστόσο, δεν βλέπουμε μια ευκαιρία αυτή τη στιγμή για το Netflix και το VR. "

Προφανώς, ορισμένοι οπαδοί της VR θα δουν μια ακτίνα ελπίδας με τις λέξεις 'αυτή τη στιγμή' στη δήλωση του Jaffe. Και είναι αλήθεια ότι ο Jaffe πρόσθεσε μερικές από τις προκριματικές γραμμές στις αρχικά μάλλον απορριπτικές λέξεις του VR: «Θέλουμε να δούμε πόσο σπουδαίοι αφηγητές χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία, διότι στο τέλος της ημέρας, αυτό που πραγματικά βλέπεις είναι όταν οι καταναλωτές πραγματικά ασχολούνται με μεγάλη αφήγηση υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία. "

Είναι όμως σαφές ότι για το άμεσο μέλλον το Netflix δεν βλέπει αρκετά πώς θα μπορούσε να αναπτυχθεί το δυναμικό αφήγησης του VR έξω από ένα περιβάλλον τυχερών παιχνιδιών. Περισσότερα αποσπάσματα από την Jaffe σχετικά με τη λήψη της τεχνολογίας βίντεο της Netflix μπορούν να βρεθούν σε αυτό το άρθρο από το CNBC.