Γνωρίστε την οικογένεια iPod

Έτσι θέλετε ένα Apple iPod; Ο πρωτοφανής βασιλιάς του κόσμου του MP3 player έρχεται σε διάφορα μεγέθη και γεύσεις. Ορισμένα μοντέλα έχουν οθόνη, μερικά όχι. Ένα iPod σας επιτρέπει να βλέπετε έγχρωμες φωτογραφίες και να δημιουργείτε slideshows που μπορούν να ρυθμιστούν στη μουσική. Ένα άλλο είναι καλό για να πάρετε στο γυμναστήριο να παρέχει ένα τυχαίο μείγμα των φορτωμένων τραγουδιών κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε. Όλα είναι σχετικά εύκολο στη χρήση και κρατούν εκατοντάδες ή χιλιάδες αγαπημένες σας μουσικές. Ποια είναι η καλύτερη επιλογή; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τα μέλη της οικογένειας iPod και να αποφασίσετε για τον εαυτό σας.

iPod: Ο Ιδρυτικός Πατέρας
Στην αρχή, υπήρχε μόνο το βασικό iPod. Μια μονόχρωμη οθόνη με οπίσθιο φωτισμό, λευκό σώμα και αυτιά και ευκολία στη χρήση έθεσαν σε λειτουργία μια επανάσταση η οποία έγινε η θεατρική παράδοση για την Apple. Το βασικό iPod δεν είναι πλέον τόσο βασικό. Έρχεται σε δύο μεγέθη αποθήκευσης: 30GB και 60GB. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατά προσέγγιση ικανό να χωρέσει μέχρι 7.500 ή 15.000 τραγούδια αντίστοιχα των μορφών AAC ή MP3. Όλες αυτές οι μελωδίες αποθηκεύονται στη σκληρή κατάδυση του παίκτη, η οποία είναι παρόμοια με τον τύπο που αποθηκεύει τα αρχεία σας σε έναν υπολογιστή. Αυτά τα αρχεία μουσικής συνήθως μεταφορτώνονται είτε από online υπηρεσίες όπως το iTunes Music Store είτε αντιγράφονται από CD μέσω λογισμικού όπως το iTunes στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, η μουσική μεταφέρεται από τον υπολογιστή ή το Mac σας στο iPod μέσω σύνδεσης USB 2.0.

Εκτός από τη μουσική, το iPod έχει επίσης τη δυνατότητα προβολής φωτογραφιών και αναπαραγωγής βίντεο. Για φωτογραφίες, η συσκευή αναπαραγωγής μπορεί να φορτώσει χιλιάδες φωτογραφίες (μορφές JPEG, BMP, GIF, TIFF και PNG), οι οποίες μπορούν να προβληθούν στην έγχρωμη οθόνη TFT 2,4 ιντσών, 320 x 240 pixel. Αυτές οι φωτογραφίες μπορούν να προβληθούν με διάφορους τρόπους. Στην οθόνη της συσκευής αναπαραγωγής μπορείτε να τα δείτε είτε ξεχωριστά ως εικόνα πλήρους οθόνης είτε 30 φορές τη φορά ως μικρότερες εικόνες που ονομάζονται μικρογραφίες. Εάν επιθυμείτε μεγαλύτερη επιφάνεια προβολής, μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή αναπαραγωγής σε τηλεόραση ή προβολέα μέσω καλωδίου που πωλείται ξεχωριστά. Μια άλλη τακτοποιημένη λειτουργία φωτογραφίας είναι η παρουσίαση πολυμέσων. Αυτό σας επιτρέπει να ταιριάζετε τα τραγούδια και τις φωτογραφίες μαζί ως μια παρουσίαση διαφανειών, η οποία μπορεί να αναπαραγάγει από μόνη της.

Όσον αφορά το βίντεο, το iPod μπορεί να αποθηκεύσει και να αναπαράγει μέχρι και 150 ώρες (στην έκδοση 60GB) μουσικών βίντεο, τηλεοπτικών εκπομπών και άλλου προγραμματισμού βίντεο που λήφθηκε από το iTunes Music Store. Αυτό είναι εκτός από το να μπορείτε να αναπαράγετε οικιακές ταινίες που έχουν μετατραπεί σε φιλική προς iPod μορφή μέσω του λογισμικού iTunes.

Από την πλευρά των φυσικών χαρακτηριστικών, το βασικό iPod έχει κάποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα που μοιράζεται με τα αδέλφια του και άλλα που ονομάζει το δικό του. Το μπροστινό μέρος της συσκευής αθλοπαιδεύει τα δύο πιο προφανή: την προαναφερθείσα έγχρωμη οθόνη με οπίσθιο φωτισμό και τον τροχό κλικ. Η οθόνη σάς επιτρέπει να βλέπετε τα μενού που πλοηγείτε, ώστε να μπορείτε, για παράδειγμα, να επιλέξετε τραγούδια και επιλογές, καθώς και να εμφανίσετε τρέχουσες πληροφορίες για τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες, ενώ αναπαράγεται μια μελωδία. Ο τροχός κλικ, εν τω μεταξύ, ενσωματώνει μια λειτουργία ευαίσθητης αφής για εύκολη κύλιση μέσω επιλογών τραγουδιού και ελέγχου έντασης ήχου.

Ένα άλλο σημαντικό εξωτερικό χαρακτηριστικό είναι η υποδοχή σύνδεσης, η οποία επιτρέπει στο iPod να συνδεθεί με μια ποικιλία προϊόντων άλλων κατασκευαστών καθώς και να συνδέσει το καλώδιο USB το οποίο φορτίζει τη συσκευή αναπαραγωγής και του επιτρέπει να αλληλεπιδράσει με έναν κεντρικό υπολογιστή.

Στο εσωτερικό, το πιο ευχάριστο χαρακτηριστικό γνώρισμα του πατέρα του iPod είναι η ικανότητά του να υποστηρίζει (και να δημιουργεί σε κίνηση, όπως απαιτείται μέσα από τη διεπαφή του παίκτη) playlists. Οι λίστες αναπαραγωγής είναι βασικά ομαδοποιήσεις τραγουδιών ή βίντεο που δημιουργείτε για να ταιριάζουν σε μια συγκεκριμένη διάθεση ή να εκπληρώνουν την ανάγκη για κάποιο είδος μεγαλύτερης οργάνωσης της μουσικής σας. Για παράδειγμα, πείτε ότι πηγαίνετε στο γυμναστήριο και θέλετε να δημιουργήσετε ένα playlist με τραγούδια υψηλής ενέργειας. Χωρίς μια λίστα αναπαραγωγής, θα πρέπει να περιηγηθείτε από το άλμπουμ στο άλμπουμ από τα μενού καθώς ασκείτε για να έχετε τη μουσική σας όπως εσείς θέλετε. Μια λίστα αναπαραγωγής που δημιουργήθηκε στο iTunes, από την άλλη πλευρά, εξαλείφει αυτόν τον εφιάλτη πλοήγησης και κάνει τη μουσική σας συνοδεία τόσο απλή όσο η επιλογή της λίστας αναπαραγωγής και το χτύπημα του παιχνιδιού.

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά αυτού του συγκεκριμένου iPod περιλαμβάνουν βάρος μέχρι 5.5 ουγγιές και πάχος .55 ίντσες, έως 20 ώρες επαναφορτιζόμενης διάρκειας ζωής μπαταρίας, ανακατάταξη τραγουδιού για τυχαία αναπαραγωγή, υποστήριξη των ηχητικών βιβλίων Audible και φορητής αποθήκευσης για κάθε τύπο αρχείο. Το iPod διατίθεται και σε μαύρο ή λευκό χρώμα.

Το όχι τόσο βασικό iPod είναι σήμερα σε τιμές 299 δολάρια για το μοντέλο 30GB και $ 399 για το 60GB.

Αγορά για το λευκό iPod 30GB, μαύρο iPod 30GB, λευκό iPod 60GB και μαύρο iPod 60GB.

iPod shuffle: Το επαναστατικό παιδί

Το iPod shuffle είναι μακράν το μικρότερο μέλος της οικογένειας, που μετρά μόλις 3,3 έως 0,98 (περίπου το μέγεθος ενός πακέτου κόμμεως) και ζυγίζει μια ασήμαντη .78 ουγκιές. Ο σχεδιασμός αυτού του παίκτη είναι, τουλάχιστον, μακριά και μακριά διαφορετικά από άλλα iPods. Τα δύο πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά είναι η έλλειψη μιας οθόνης LCD και ενός ειδικού συρόμενου διακόπτη στην πλάτη που ελέγχει τη λειτουργία ομώνυμης ανακατέματος.

Ποια είναι η λειτουργία ανακατεύθυνσης που ρωτάτε; Ουσιαστικά, είναι η ουσία αυτού του παίκτη. Η Apple δημιούργησε το iPod Shuffle για να αναπαράγει τυχαία τραγούδια που έχετε φορτώσει σε αυτό χρησιμοποιώντας το iTunes και τους υπολογιστές σας USB. Αυτή η λειτουργία τυχαίου παιχνιδιού, η οποία βρίσκεται σε άλλα iPods με την πλοήγηση στις οθόνες μενού LCD, εμφανίζεται εμφανώς στο τυχαίο κομμάτι ως ένας τρόπος για να κάνετε την εμπειρία ακρόασης διαφορετική και λίγο λιγότερο τακτική κάθε φορά. Μπορεί όμως να απενεργοποιηθεί αν επιθυμείτε να διατηρήσετε την παραγγελία.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό στο shuffle είναι η λειτουργία AutoFill, η οποία λειτουργεί μόνο σε συνδυασμό με το λογισμικό διαχείρισης τραγουδιών του iTunes. Όταν το τυχαίο είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή σας ή το Mac, το iTunes αναλύει πόσο διαθέσιμος χώρος είναι στη συσκευή αναπαραγωγής. Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να επιλέξει τυχαία τραγούδια από τη συλλογή σας και να πετάει αρκετά μέσα στον παίκτη για να μεγιστοποιήσει τη διαθέσιμη μνήμη. Μπορείτε να βελτιώσετε περαιτέρω τις επιλογές, λέγοντας στην Αυτόματη συμπλήρωση να χρησιμοποιεί μόνο συγκεκριμένες λίστες αναπαραγωγής ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία και να επιλέξετε χειροκίνητα τα τραγούδια που θέλετε να φορτώσετε.

Μιλώντας για τη διαθέσιμη μνήμη, το iPod shuffle έρχεται σε δύο διαφορετικά μεγέθη αποθήκευσης - 512MB (κατέχει μέχρι 120 τραγούδια και κοστίζει $ 69) και 1GB (κατέχει μέχρι 240 τραγούδια και κοστίζει 99 δολάρια). Αντί να χρησιμοποιείτε σκληρό δίσκο όπως άλλα iPod, το shuffle χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται μνήμη flash. Αυτός ο τύπος μνήμης κρατά λιγότερα τραγούδια, αλλά το εμπόριο είναι ότι σε αντίθεση με τους σκληρούς δίσκους, οι οποίοι έχουν κινούμενα μέρη, η μνήμη flash δεν θα παραλείψει αν χτυπήσει. Οι παίκτες που βασίζονται στο σκληρό δίσκο είναι γνωστό ότι παραλείπουν και χάνουν το χώρο αναπαραγωγής τους σε σπάνιες περιπτώσεις όταν οι άνθρωποι τους χαλάσουν κατά τη διάρκεια άσκησης ή άλλων δραστηριοτήτων που βασίζονται σε κίνηση.

Ο έλεγχος στο iPod shuffle είναι επίσης ελαφρώς διαφορετικός. Σε αντίθεση με τους τροχούς κλικ σε άλλα μοντέλα iPod, το shuffle χρησιμοποιεί μια απλή διεπαφή με μετωπικό κουμπί που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε την ένταση, να περιηγηθείτε προς τα εμπρός και προς τα πίσω μεταξύ τραγουδιών και αναπαραγωγής / παύσης.

Πέρα από αυτά τα χαρακτηριστικά, άλλα αξιοσημείωτα πράγματα για την ανακάτεμα περιλαμβάνουν μέχρι και 12 ώρες αναπαραγωγής στην επαναφορτιζόμενη μπαταρία, υποστήριξη Audible audio books, αναπαραγωγή αρχείων μουσικής MP3 και AAC και δυνατότητα αποθήκευσης άλλων τύπων αρχείων εκτός από τη μουσική.

Αγοράστε το iPod shuffle 512MB και το iPod shuffle 1GB.

iPod nano: Η κομψή μητέρα
Είναι η μητέρα σου το δροσερό στο μπλοκ; Ξέρει πάντα τι να πει, τι να φορέσει και πώς να δράσει; Αυτό συμβαίνει και για το κομψό, κομψό iPod nano. Όπως και το μεγαλύτερο iPod, το nano μπορεί να αναπαράγει τραγούδια και να προβάλλει φωτογραφίες. Όταν ο παράγοντας wow έρχεται, είναι ο σχεδιασμός του - μια φωτεινή οθόνη LCD 1,5 ιντσών που στεγάζεται σε ένα σώμα το οποίο ζυγίζει 1,5 ουγγιές και μετρά μόλις 0,27 ίντσες.

Το iPod nano, όπως το shuffle, χρησιμοποιεί μνήμη flash αντί για σκληρό δίσκο για την αποθήκευση μουσικής και φωτογραφιών. Τα μεγέθη αποθήκευσης διατίθενται σε γεύσεις 1GB (μέχρι 240 τραγούδια - 149 €), 2GB (έως 500 τραγούδια - 199 δολάρια) και 4GB (μέχρι 1.000 τραγούδια - 249 €) και ο παίκτης έρχεται σε μαύρα ή λευκά χρώματα του αμαξώματος.

Όπως και το πιο βασικό iPod, το nano μπορεί να αποθηκεύσει και να αναπαράγει μουσικά αρχεία MP3 και AAC καθώς και να μπορεί να εμφανίζει αρχεία εικόνας JPEG, BMP, GIF, TIFF και PNG. Δουλεύει επίσης τον Wheel Wheel, τις λίστες αναπαραγωγής και τις φιλικές προς το φωτογραφικό δυνατότητες, που έχουν κάνει το μεγαλύτερο iPod τόσο επιτυχημένο.

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του iPod nano περιλαμβάνουν επιλογή μαύρων ή λευκών χρωμάτων σώματος, διάρκεια ζωής μπαταρίας έως 14 ώρες και υποστήριξη USB 2.0 για ταχύτερη μεταφορά μουσικής στη συσκευή αναπαραγωγής από υπολογιστή ή Mac.

Αγορά για το λευκό 1GB iPod nano, μαύρο 1GB iPod nano, λευκό 2GB iPod nano, μαύρο iPod nano 2GB, λευκό iPod nano 4GB και μαύρο iPod nano 4GB.