Αυτόματη καταστροφή μηνυμάτων: Κάνει καλή λογική

Ναι, μπορείτε να στέλνετε μηνύματα κειμένου, φωτογραφίες, βίντεο και φωνητικά μηνύματα που καταστρέφονται αυτόματα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την παραλαβή τους. Δείτε πώς λειτουργεί και ποιες εφαρμογές μπορεί να είναι για εσάς.

01 από 07

Τι είναι αυτά που καταστρέφουν τα μηνύματα;

Αυτόματη καταστροφή (εφήμερο) μηνυμάτων. Τάρα Μουρ / Getty

Η αυτό-καταστρεπτική ανταλλαγή μηνυμάτων, γνωστή και ως "εφήμερη" ανταλλαγή μηνυμάτων, εξαφανίζει μελάνι για κείμενο και φωτογραφίες. Όλα τα μηνύματα είναι σκοπίμως βραχύβια. το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων σβήνει αυτόματα τα λεπτά περιεχομένου ή δευτερόλεπτα μετά την κατανάλωση του μηνύματος. Αυτή η διαγραφή συμβαίνει στη συσκευή του δέκτη, στη συσκευή του αποστολέα και στους διακομιστές του συστήματος. Δεν τηρείται διαρκές αρχείο της συζήτησης.

Ναι, η εφήμερη ανταλλαγή μηνυμάτων είναι η σύγχρονη εκδοχή της κλασικής σκηνής σειράς Mission Impossible: «αυτό το μήνυμα θα αυτοκαταστραφεί σε 5 δευτερόλεπτα».

02 του 07

Γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτόματα καταστρεφόμενα μηνύματα;

αυτοδιάκριτου (εφήμερου) μηνύματος. Photolove / Getty

Επειδή οι χρήστες έχουν γενικά ελάχιστο έλεγχο στο ηλεκτρονικό τους περιεχόμενο, η εφήμερη ανταλλαγή μηνυμάτων είναι πολύ ελκυστική ως μορφή κάλυψης της ιδιωτικής ζωής. Ενώ μια τροφοδοσία στο Facebook ή το μερίδιο Instagram θα ζουν εδώ και δεκαετίες online, είναι παρήγορο να γνωρίζετε ότι μπορείτε να στείλετε μηνύματα που είναι πραγματικά ιδιωτικά σε εσάς και τον παραλήπτη. Το Snapchat είναι ιδιαίτερα δημοφιλές επειδή υποστηρίζει το 'safe sexting': οι χρήστες μπορούν να στέλνουν σεξουαλικές φωτογραφίες και βίντεο μεταξύ τους χωρίς τον φόβο ότι τα διαδεδομένα αντίγραφα θα τους φέρουν σε αμηχανία στο μέλλον.

Οι Tweenagers είναι οι μεγάλοι υιοθετώντες του αυτό-καταστρεπτικού μηνύματος. Είναι διερευνητικές και υψηλής τεχνολογίας από τη φύση τους, και τα σύντομα μηνύματα και οι φωτογραφίες είναι πολύ δελεαστικά γι 'αυτούς ως μια μορφή τόσο αυτο-έκφρασης όσο και προσωπικής ανακάλυψης.

Οι ενήλικες και οι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν επίσης εφήμερα μηνύματα, μερικές φορές για τους ίδιους λόγους με τους tweenagers.

03 του 07

Γιατί θα ήθελα να χρησιμοποιήσω μηνύματα αυτοκαταστροφής;

αυτοκαταστροφή μηνυμάτων. Ρικ Γκόμεζ / Getty

Ο μεγαλύτερος λόγος είναι η προσωπική προστασία της ιδιωτικής ζωής: δεν χρειάζεται να λαμβάνει ο κόσμος τα αντιγραφόμενα αντίγραφα αυτού που μοιράζεστε με τους φίλους και τους αγαπημένους σας. Τα εφήμερα μηνύματα βοηθούν στην προστασία από τη διαδεδομένη διανομή του περιεχομένου σας.

Υπάρχουν πολλοί ειδικοί νομικοί λόγοι που οι μεγάλοι χρήστες χρησιμοποιούν εφήμερο κείμενο και κοινή χρήση φωτογραφιών. Για παράδειγμα, θέλετε να αγοράσετε παράνομες ουσίες ή λαθρεμπόριο όπως μαριχουάνα αναψυχής ή αναβολικά στεροειδή. Χρησιμοποιώντας Wickr ή Cyber ​​Dust είναι ένας τρόπος που μπορείτε να παραμείνετε σε επαφή με την πηγή τροφοδοσίας σας, προστατεύοντας τον εαυτό σας από τα αδιάκριτα μάτια.

Ίσως να είστε ένας συκοφαντικός σύζυγος και προσπαθείτε να αφήσετε μια καταχρηστική σχέση. Αν ο κακοποιός κουβαλάει τακτικά στο κινητό ή το φορητό υπολογιστή σας, τότε τα εφήμερα μηνύματα θα σας βοηθήσουν να επικοινωνήσετε με τους υποστηρικτές σας, μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο που θα σας υποστεί η συσκευή σας.

Ίσως είστε ένας καταγγέλλων που θέλει να αναφέρει ηθικά παραπτώματα σχετικά με τον τόπο εργασίας σας. Wickr και Cyber ​​Dust θα ήταν έξυπνοι τρόποι για να συντονιστείτε με τους δημοσιογράφους ειδήσεων και την επιβολή του νόμου εάν φοβάσαστε ότι παρατηρούνται οι διαδικτυακές σας συνήθειες.

Ίσως είστε μέρος μυστικής επιτροπής ή ιδιωτικής ένωσης. Θέλετε να επικοινωνήσετε μεταξύ τους σχετικά με ευαίσθητα εσωτερικά θέματα, όπως η πειθαρχία σε ένα μέλος που διαπράττει κακή συμπεριφορά ή ακόμα και να αντιμετωπίσετε μια νομική κρίση δημοσίων σχέσεων. Τα αυτοκαταστροφικά μηνύματα θα μειώσουν το ενδεχόμενο να έχουν ενοχοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία εναντίον σας και της ομάδας σας ενώ συντονίζεστε με τους συναδέλφους σας.

Οι βρώμικες αναλύσεις και τα διαζύγια είναι ένας εξαιρετικός χρόνος για να χρησιμοποιήσετε τα μηνύματα που έχετε καταστρέψει αυτόματα. Κατά τη διάρκεια αυτού του θερμαινόμενου και συναισθηματικά χρεωμένου χρόνου, είναι πολύ εύκολο να στείλετε ένα σκληρό μήνυμα κειμένου ή ένα εχθρικό φωνητικό μήνυμα που θα χρησιμοποιηθεί αργότερα σε δικαστικές διαδικασίες εναντίον σας. Εάν σχεδιάζετε να αυτοκαταστρέφετε αυτά τα μηνύματα εκ των προτέρων, τότε οι δικηγόροι δεν θα έχουν πυρομαχικά για να χρησιμοποιήσουν εναντίον σας.

Ίσως είστε ένας εξαπατώντας σύζυγος. Τα αυτοκαταστροφικά μηνύματα θα είναι σίγουρα προς όφελός σας.

Ίσως να διερευνούνται από την επιβολή του νόμου για εγκλήματα λευκού πυρήνα ή για άλλους ισχυρισμούς. Η αυτοκαταστροφή των γραπτών μηνυμάτων σας θα είναι ένα έξυπνο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να μειώσετε πόσα ενοχοποιητικά στοιχεία μπορούν να στοιβάζονται εναντίον σας.

Μπορεί να έχετε μια φίλη φίλη / φίλη ή έναν γονέα που ελέγχει υπερβολικά τον εαυτό σας που παρακολουθεί τακτικά στις συσκευές του υπολογιστή σας. Η αυτόματη καταστροφή των μηνυμάτων κειμένου μπορεί να είναι μια έξυπνη κίνηση από μέρους σας.

Τέλος, και το σημαντικότερο, εκτιμάτε την ιδιωτικότητα και αισθανθείτε ότι ακόμα κι αν δεν έχετε τίποτα να κρύψετε, η ιδιωτικότητα είναι κάτι που όλοι μας δικαιούστε και θέλετε να ασκήσετε αυτό το δικαίωμα.

04 του 07

Πώς λειτουργεί?

Αυτόματη καταστροφή (εφήμερο) μηνυμάτων. Πηγή εικόνας / Getty

Υπάρχουν πολλές τεχνολογίες που σχετίζονται με την αποστολή / κρυπτογράφηση / λήψη / καταστροφή μηνυμάτων κειμένου και συνημμένων πολυμέσων. Υπάρχει εμπλοκή κρυπτογράφησης για να προστατέψετε τους καταπατητές από την αντιγραφή του μηνύματός σας ενώ βρίσκεστε σε πτήση από εσάς στον παραλήπτη. Οι ισχυροί τοίχοι με κωδικό πρόσβασης θα σας ζητούν τακτικά να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας προτού μπορέσετε να δείτε τα εφήμερα μηνύματα. Η διαδικασία διαγραφής μπορεί να είναι πολύπλοκη, καθώς περιλαμβάνει τη διαγραφή κάθε αντιγράφου στις πολλές μηχανές που έχει περάσει το μήνυμά σας, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών υπολογιστών υποδοχής. Ορισμένα εφήμερα εργαλεία στο Android λαμβάνουν επίσης το επιπλέον βήμα για να κλειδώσουν τον δέκτη από τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης του μηνύματος.

Ενδιαφέρουσα τεχνική παρατήρηση: πριν από το 2015, η Snapchat είχε επίσης την ενδιαφέρουσα απαίτηση ότι ο παραλήπτης πρέπει να κρατάει το δάχτυλό του στην οθόνη κατά την προβολή ενός μηνύματος. Αυτό ήταν για να αποτρέψει τη χρήση του screenshotting. Το Snapchat από τότε έχει καταργήσει αυτό το χαρακτηριστικό.

Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη με την εφαρμογή Confide, η οποία απαιτεί να σύρετε το δάχτυλό σας για να προβάλετε κάθε γραμμή μηνυμάτων ανά γραμμή.

05 του 07

Είναι πραγματικά ασφαλής; Μπορώ να εμπιστευθώ ότι τα μηνύματά μου έχουν καταστραφεί πραγματικά;

Αυτόματη καταστροφή (εφήμερο) μηνυμάτων. Burton / Getty

Τα κακά νέα: τίποτα δεν είναι ποτέ πραγματικά τέλειο. Στην περίπτωση μηνυμάτων κειμένου και συνημμένων φωτογραφιών, τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει τον παραλήπτη να έχει μια φωτογραφική μηχανή έτοιμη να τραβήξει ένα εξωτερικό αντίγραφο της οθόνης του κατά την προβολή του μηνύματος αυτοκαταστροφής. Επιπλέον, όταν ο πάροχος υπηρεσιών ισχυρίζεται ότι καταστρέφουν όλα τα αντίγραφα των κειμένων σας, πώς μπορείτε να το ξέρετε αυτό με 100% βεβαιότητα; Ίσως ο πάροχος υπηρεσιών να υποχρεωθεί από την επιβολή του νόμου να καταγράψει τα συγκεκριμένα μηνύματα σας στο πλαίσιο μιας έρευνας.

Τα καλά νέα: τα εφήμερα μηνύματα σας παρέχουν περισσότερη ιδιωτικότητα από ό, τι θα είχατε χωρίς αυτό. Ο προσωρινός χαρακτήρας της προβολής ενός εισερχόμενου μηνύματος αποκλείει πραγματικά την πιθανότητα ότι το κείμενό σας που έστειλε με θυμό ή φωτογραφία που στείλατε σε μια λαμπρή στιγμή θα σας στερήσει αργότερα. Εάν ο παραλήπτης δεν είναι πολύ παρακινημένος να καταγράψει τα μηνύματά σας για άσχημους λόγους, χρησιμοποιώντας ένα αυτό-καταστρεπτικό εργαλείο ανταλλαγής μηνυμάτων θα σας δώσει σχεδόν το 100% ιδιωτικό απόρρητο.

Σε έναν κόσμο όπου η ιδιωτικότητα δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ακόμα, έχει νόημα να προσθέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα στρώματα από cloaking και η αυτοκαταστροφή των μηνυμάτων μειώνει την έκθεσή σας σε αμηχανία και ενοχοποίηση.

06 του 07

Ποια είναι τα δημοφιλέστερα εργαλεία αποστολής μηνυμάτων που μπορώ να χρησιμοποιήσω;

αυτοδιάκριτου (εφήμερου) μηνύματος. Getty

Το Snapchat θεωρείται ο «μεγάλος μπαμπάς» των εφήμερων μηνυμάτων. Υπολογίζεται ότι 150 εκατομμύρια χρήστες στέλνουν εφήμερα βίντεο και κείμενα μέσω του Snapchat κάθε μέρα. Το Snapchat προσφέρει μια διασκεδαστική εμπειρία χρήστη με πολλές κηλίδες για ευκολία. Έχει επίσης το μερίδιό της διαμάχης με την πάροδο των ετών, συμπεριλαμβανομένου του hacked και να κατηγορηθεί ότι δεν διαγράφει πραγματικά φωτογραφίες από τους διακομιστές τους.

Η Confide είναι μια εξαιρετική εφαρμογή καταστροφής μηνυμάτων που καταστρέφει τον εαυτό σας. Έχει ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που αποτρέπει πραγματικά στιγμιότυπα οθόνης: πρέπει να σύρετε το δάχτυλό σας για να αποκαλύψετε το μήνυμα γραμμής-γραμμής. Παρόλο που αυτό δεν εμποδίζει την εγγραφή βίντεο, αυτή η λειτουργία προσθέτει πραγματικά ένα ωραίο επίπεδο ασφάλειας ενάντια στο να αντιγραφεί το μήνυμά σας.

Το Facebook Messenger προσφέρει τώρα μια νέα λειτουργία 'Secret Conversations' που προστατεύει το ιδιωτικό σας απόρρητο μέσω ειδικής κρυπτογράφησης. Αυτή είναι ακόμα νέα τεχνολογία για το FB, οπότε φροντίστε να αποφασίσετε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία για ευαίσθητο περιεχόμενο μηνυμάτων.

Ο Wickr είναι ένας φορέας παροχής υπηρεσιών στην Καλιφόρνια που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να καθορίζουν πόσο θα πρέπει να είναι τα διαστήματα αυτόματης καταστροφής.

Το Privnote είναι ένα πλήρως web-based εργαλείο που σας απαλλάσσει από την ανάγκη να εγκαταστήσετε και να διαχειριστείτε μια εφαρμογή στη συσκευή σας.

Το Digify είναι μια γόμα συνημμένου για το Gmail. Δεν είναι τόσο κρυμμένο όσο το Wickr ή το Snapchat, αλλά μπορεί να βοηθήσει όταν πρέπει να στείλετε το περιστασιακό ευαίσθητο έγγραφο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

07 του 07

Ποια είναι η καλύτερη εφαρμογή αυτο-καταστροφής μηνυμάτων;

αυτοδιάκριτου (εφήμερου) μηνύματος. screenshot

Αν θέλετε να δοκιμάσετε εφήμερα μηνύματα, δοκιμάστε σίγουρα Wickr πρώτα. Ο Wickr έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό εκατομμυρίων χρηστών και τρέχει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα επιβράβευσης για όλους τους hackers που μπορούν να βρουν τρωτά σημεία στο σύστημά τους. Το Ίδρυμα Electronic Frontier έχει επίσης δώσει στην Wickr ένα εξαιρετικό σκορ στην καρτέλα ασφαλούς αποστολής μηνυμάτων.

Confide είναι η δεύτερη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που συνιστούμε για τη συνολική αξιοπιστία του απορρήτου.