Τι είναι η παρουσίαση;

Εισαγωγή στην Παρουσίαση και Βλέποντας από την πιο βαθιά πηγή μας

Μια λέξη που θα ακούσετε και θα διαβάσετε περισσότερα για το μέλλον είναι η παρουσίαση. Τι είναι η παρουσίαση και γιατί είναι σημαντικό;

Ο κ. Otto Scharmer, ιδρυτής της έδρας του Ινστιτούτου Παρουσιάσεων του Cambridge, ορίζει την παρουσίαση:

Να αισθανθείτε, να συντονίζεστε και να ενεργείτε από το υψηλότερο δυναμικό του μέλλοντος - το μέλλον που εξαρτάται από μας να το φέρουμε σε ύπαρξη. Η παρουσίαση συνδυάζει τις λέξεις "παρουσία" και "αίσθηση" και δουλεύει μέσα από "βλέποντας από τη βαθύτερη πηγή μας".

Το έργο του Ινστιτούτου Presencing εξελίχθηκε από το Κέντρο MIT για οργανωτική μάθηση. Οι στόχοι του Ινστιτούτου Presencing βασίζονται στο πλαίσιο που παρουσιάστηκε σε πολλά βιβλία που έγραψαν οι Scharmer, συμπεριλαμβανομένης της Θεωρίας U και της Scharmer με τους συντρόφους Peter Senge, Jopseph Jaworksi και Betty Sue Flowers στο δημοσιευμένο έργο με τίτλο Παρουσία: Εξερεύνηση της βαθιάς αλλαγής σε ανθρώπους, οργανισμούς και κοινωνία . Η θεωρία U είναι ένα πλαίσιο για να δούμε τον κόσμο με νέους τρόπους, μια μέθοδο για να οδηγήσει βαθιά την αλλαγή, και ένας τρόπος να είναι να συνδεθεί με τις υψηλότερες πτυχές του εαυτού.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η παρουσίαση προϋποθέτει διαφορετική αντίληψη μέσω της δικής μας ικανότητας καθώς και της δουλειάς που κάνουμε με τους άλλους. (Διαβάστε επίσης τα μαθήματα επιβίωσης των πιγκουίνων .)

Πώς επηρεάζει η παρουσίαση την εργασία με άλλους;

Το ενδιαφέρον μου για τη θεωρία U και την παρουσίαση είναι να διερευνήσουμε πού μαθαίνουμε καθώς συνδέουμε με άλλους. Το Ινστιτούτο Παρουσιάσεων έχει μια ηλεκτρονική κοινότητα όπου ο καθένας μπορεί να μάθει περισσότερα για τις αρχές της παρουσίασης.

Το Ινστιτούτο Presencing προσφέρει ένα σύνολο εργαλείων και προγραμμάτων που θα μας επιτρέψουν να διερευνήσουμε αυτές τις δυνατότητες να γίνετε μέρος του μέλλοντος αντί να κρατήσουμε το παρελθόν.

Οι συντάκτες της παρουσίας υποδεικνύουν ότι για να δούμε το διαφορετικό μέλλον πρέπει να είμαστε ανοικτοί στο παρόν. Γιατί λοιπόν οι πρωτοβουλίες αλλαγής αποτυγχάνουν; Επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν.

Υπάρχει ένα παράδειγμα που μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση αυτού του διλήμματος όπως παρουσιάζεται στην Παρουσία. Στη δεκαετία του 1980, τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ πήγαν στην Ιαπωνία για να μάθουν γιατί οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες υπερέβησαν παρόμοιες αμερικανικές εταιρείες. Τα στελέχη του Ντιτρόιτ μελέτησαν τα ιαπωνικά φυτά και δήλωσαν ότι δεν είδαν αποθέματα και επομένως κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτά τα φυτά δεν ήταν πραγματικά, αλλά μόνο για την επίσκεψή τους.

Για την απογοήτευσή τους, αρκετά χρόνια αργότερα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ εκδηλώθηκαν στο σύστημα παραγωγής μόλις και μετά βίας, ένα σύστημα που υιοθέτησαν οι Ιάπωνες που παραδίδουν άμεσα υλικά για να ελαχιστοποιήσουν το κόστος αποθεμάτων. Επομένως, το ηθικό της ιστορίας είναι ότι αυτά τα στελέχη ήταν οριοθετημένα από αυτά που γνώριζαν ήδη και δεν είχαν την ικανότητα να βλέπουν με φρέσκα μάτια, όπως πρότειναν οι συγγραφείς. (Διαβάστε επίσης Ισχύς, Πολιτισμός και Τεχνολογία μας επηρεάζουν .)

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει την παρουσίαση;

Όταν μπορούμε να προσεγγίσουμε τη δυνατότητα να γίνουμε μέρος ενός μέλλοντος που επιδιώκει να αναδυθεί, μπορούμε να φανταστούμε τον εαυτό μας, τους ανθρώπους γύρω μας σε έναν οργανισμό ή στην κοινωνία, πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά δουλειά. Οι συγγραφείς μας δείχνουν ότι υπάρχουν νέοι τρόποι σκέψης για τη μάθηση και να μας ενθαρρύνουμε να συμμετάσχουμε σε αυτό το έργο του Ινστιτούτου Παρουσιάσεων. Συγκεντρώνω ότι πολλοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται περισσότερο για την παρουσίαση θα είναι:

Για να ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι συνειδητοποίησης, θα συνιστούσα την ανάγνωση της παρουσίας και την επίσκεψη στον ιστότοπο. Για να ενθαρρύνετε την ατομική και οργανωτική μάθηση, μπορείτε να συγκεντρώσετε μια ομάδα ανθρώπων που μελετούν κάποιο θέμα ή πρόβλημα και που πρέπει να συνεργαστούν, που ορίζονται καλύτερα ως κοινότητα πρακτικής.

Συμμετέχει στο ευρύτερο πεδίο αλλαγής που μπορείτε να μοιραστείτε εμπειρίες και να κατανοήσετε διαφορετικούς τρόπους να βλέπετε και τι μπορείτε να κάνετε διαφορετικά.