Κορυφαία συνιστώμενα βιβλία SQL

Μάθετε Δομημένη γλώσσα ερωτήματος με αυτά τα βιβλία

Μια καλή γνώση της SQL είναι ένα σημαντικό μέρος της αλληλεπίδρασης με τις βάσεις δεδομένων. Είτε ψάχνετε για ένα βιβλίο που σας βοηθά να ξεκινήσετε με τη δομημένη γλώσσα ερωτημάτων είτε χρειάζεστε ένα νέο βιβλίο αναφοράς SQL για το ράφι σας, δείτε αυτά τα συνιστώμενα βιβλία SQL.

01 του 06

SQL σε μια βάση δεδομένων: Μια γρήγορη αναφορά επιφάνειας εργασίας, 3η έκδοση

Ermingut / Getty Images

Ο O'Reilly και οι Συνεργάτες είναι πολύ γνωστοί στην τεχνική κοινότητα για την παραγωγή μικρών βιβλίων που κόβουν το δικαίωμα στην καρδιά του θέματος. Μην περιμένετε να μάθετε SQL διαβάζοντας το "SQL σε ένα Nutshell: A Desktop Quick Reference" από την κάλυψη στην κάλυψη, αλλά είναι ένα θαυμάσιο βιβλίο να κάθεστε στο γραφείο σας όταν εξερευνάτε μια δύσκολη περιοχή ανάπτυξης βάσεων δεδομένων. Κάθε μία από τις εντολές SQL περιλαμβάνεται στο βιβλίο μαζί με τη χρήση του σε εμπορικά και ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερο "

02 του 06

Sams Διδάξτε τον εαυτό σας SQL σε 10 λεπτά, 4η έκδοση

Αν είστε ένας αναγνώστης χωρίς νόημα, θα αγαπήσετε το "Sams Teach Yourself SQL σε 10 λεπτά". Θα σας αφήσει να τρέξει σε χρόνο μηδέν. Οι 272 σελίδες του είναι οργανωμένες σε μίνι-μαθήματα που έχουν σχεδιαστεί για να καταναλώνουν όχι περισσότερο από 10 λεπτά του χρόνου σας. Το βιβλίο ξεκινάει με απλή ανάκτηση και μετακινείται σε συνδέσεις, υποθήκες, δρομείς, αποθηκευμένες διαδικασίες και άλλα θέματα. Περισσότερο "

03 του 06

SQL: Η πλήρης αναφορά, 3η έκδοση

Αυτό το βιβλίο κερδίζει σίγουρα το διαγωνισμό με βάση το βάρος - έχει περισσότερες από 1.000 σελίδες. Ωστόσο, αυτές οι σελίδες είναι γεμάτες με λεπτομερείς εξηγήσεις της σύνταξης SQL, δομής βάσεων δεδομένων και περισσότερα παραδείγματα από ό, τι θα ξέρετε τι να κάνετε. Αυτή είναι μια εξαιρετική αναφορά αν ψάχνετε να δημιουργήσετε μια επαγγελματική βιβλιοθήκη ή να αναπτύξετε ισχυρές εφαρμογές SQL. Περισσότερο "

04 του 06

SQL Bible, 2η έκδοση

Το "SQL Bible, 2η έκδοση" είναι ένα άλλο μεγάλο βιβλίο για τους χρήστες πρώτης βάσης δεδομένων. Η SQL Bible ξεκινάει με τα πολύ βασικά και στη συνέχεια σας περπατά μέσα από τις περιπλοκές της SQL με έναν σαφή, απλό τρόπο. Είναι μαρμελάδα γεμάτο με παραδείγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας. Συνδυάζοντας τη θεωρία με την καθημερινότητα, αυτό το περιεκτικό βιβλίο είναι μια χρήσιμη αναφορά για όλους τους χρήστες SQL, είτε για αρχάριους είτε για έμπειρους. Περισσότερο "

05 του 06

Ερωτήματα SQL για Mere Mortals, 3η Έκδοση

Το "ερωτήματα SQL για Mere Mortals" είναι ένας πρακτικός οδηγός για την επεξεργασία δεδομένων σε SQL. Αν μάθετε καλύτερα από το παράδειγμα, αυτό είναι το βιβλίο για εσάς. Είναι γεμάτο δείγματα ερωτήσεων και περιλαμβάνει ασκήσεις (με λύσεις) για να βοηθήσει τον αναγνώστη να αναπτύξει στέρεες δεξιότητες γραφής. Αυτή η ενημερωμένη έκδοση του βιβλίου περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τα νέα πρότυπα SQL και την εφαρμογή βάσης δεδομένων. Περισσότερο "

06 του 06

SQL Visual QuickStart Οδηγός, 3η έκδοση

Ο "Οδηγός γρήγορης εκκίνησης SQL Visual" λαμβάνει μια προσέγγιση hands-on για την εκμάθηση SQL. Μετά από ένα σύντομο εισαγωγικό υλικό, καταδύεται στην ανάπτυξη ερωτημάτων SQL που έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένους στόχους. Είναι μια μεγάλη αναφορά για όσους χρησιμοποιούν περιστασιακά SQL και ξεχνούν τις λεπτομέρειες και χρησιμεύουν ως χρήσιμη αναφορά για έμπειρους χρήστες. Περισσότερο "