Πώς να κάνω μια ιστοσελίδα από το μηδέν, δωρεάν

Ένας οδηγός για τη δημιουργία της δικής σας ιστοσελίδας ή blog σας σε λίγα λεπτά

Εάν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο από την αρχή χωρίς να χρειάζεστε τις δεξιότητες ανάπτυξης ιστοσελίδων για να το κάνετε, θα είστε ευτυχείς να ξέρετε ότι με τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα σήμερα, είναι απολύτως εφικτό και αρκετά εύκολο να το κάνετε. Είτε θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο μικρών επιχειρήσεων, ένα ηλεκτρονικό φωτογραφικό χαρτοφυλάκιο ή ακόμα και ένα προσωπικό ιστολόγιο, σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει πώς να δημιουργήσει έναν ελεύθερο ιστότοπο χρησιμοποιώντας βασικές δεξιότητες στο Διαδίκτυο.

Συνιστάται: 10 ιστότοποι που σας επιτρέπουν να κατεβάσετε δωρεάν εικόνες για να χρησιμοποιήσετε για οτιδήποτε

Οι αυτο-φιλοξενούμενοι ιστότοποι δεν κοστίζουν μόνο χρήματα για τη δημιουργία και τη συντήρησή τους, αλλά συχνά απαιτούν περισσότερες τεχνικές δεξιότητες εάν σχεδιάζετε να το ορίσετε μόνοι σας. Ως εναλλακτική λύση, μπορείτε να μάθετε πώς να δημιουργήσετε έναν ελεύθερο ιστότοπο με έναν δωρεάν οικοδόμο ιστοτόπου που σας δίνει τη δική σας διεύθυνση URL και φιλοξενεί τον ιστότοπό σας για εσάς. Μπορείτε πάντα να μεταφέρετε τον ιστότοπό σας σε έναν λογαριασμό φιλοξενίας με πληρωμή στο δικό σας domain name σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ποια δωρεάν υπηρεσία ιστοχώρου είναι η καλύτερη;

Έχετε έναν τόνο επιλογών όταν πρόκειται για την επιλογή όπου θα χτίσετε και τη φιλοξενία δωρεάν ιστοσελίδα σας. Εδώ είναι μερικές μόνο από τις πιο δημοφιλείς και πρακτικές υπηρεσίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τον ελεύθερο ιστότοπό σας.

Blogger: Μια δωρεάν υπηρεσία blogging που σας προσφέρει κάποιες πολύ βασικές και εύκολες επιλογές προσαρμογής και πρόσβαση στην κοινότητα του Blogger.

WordPress: Ένα εργαλείο blogging και πλατφόρμα δημοσίευσης με ένα εξαιρετικά προσαρμόσιμο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, που περιλαμβάνει πολλά σπουδαία θέματα για να διαλέξετε.

Google Sites: Ένα εύκολο στη δημιουργία εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων με σύγχρονη λειτουργικότητα.

Tumblr: Μια πλατφόρμα microblogging για περιεχόμενο με πολυμέσα.

Wix: Ένας δημοφιλής νεοφερμένος στον παγκόσμιο κτίριο ιστοχώρου που σας δίνει πλήρη έλεγχο για το πώς αποφασίζετε να σχεδιάσετε τον ιστότοπό σας.

Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα καμία "καλύτερη" πλατφόρμα ή υπηρεσία για τη φιλοξενία του δωρεάν ιστότοπού σας. Αυτές είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς και αξιόπιστες πλατφόρμες που προτείνονται για ανθρώπους που είναι νέοι στην ανάπτυξη ιστού και θέλουν να δημιουργήσουν δωρεάν ιστοτόπους ή ιστολόγια.

Η καλύτερη επιλογή για εσάς θα εξαρτηθεί από τις δικές σας ανάγκες, τις τεχνικές δεξιότητες και φυσικά τη φύση του περιεχομένου που θέλετε να δημιουργήσετε.

Συνιστώμενη: 5 WordPress Κινητά Θέματα για Βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας για κινητές συσκευές

Εγγραφείτε και προσαρμόστε τη διεύθυνση URL σας

Όταν εγγραφείτε σε κάποιο από τα παραπάνω δωρεάν εργαλεία οικοδόμησης ιστοτόπων, το πρώτο πράγμα που θα σας ζητηθεί είναι να εισαγάγετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έναν κωδικό πρόσβασης. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε, να προσαρμόσετε και να επεξεργαστείτε τον νέο δωρεάν ιστότοπό σας. Οι περισσότερες υπηρεσίες θα σας ζητήσουν να επιβεβαιώσετε τον λογαριασμό σας κάνοντας κλικ σε ένα σύνδεσμο ενεργοποίησης στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, για να μπορέσετε να συνδεθείτε και να αρχίσετε να δημιουργείτε τον ιστότοπό σας.

Μόλις δημιουργηθεί ο δωρεάν λογαριασμός σας, συνήθως θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα όνομα για τον ιστότοπό σας και μια μοναδική διεύθυνση ιστού ή διεύθυνση URL. Επειδή χτίζετε έναν ιστότοπο δωρεάν, ο οποίος φιλοξενείται από άλλη πλατφόρμα, δεν θα είστε σε θέση να εξασφαλίσετε μια διεύθυνση ιστού που να διαβάζει: www.yoursitename.com .

Αντ 'αυτού, η διεύθυνση ιστού ή η διεύθυνση URL σας θα διαβάσει: www.yoursitename.blogspot.com , www.yoursitenamewordword.com , sites.google.com/site/yoursite/, yoursitename.tumblr.com ή yoursitename.wix.com .

Επιλογές τομέα: Ορισμένα εργαλεία δημιουργίας ιστότοπων σάς δίνουν την επιλογή να αγοράσετε το δικό σας όνομα τομέα από έναν άλλο καταχωρητή τομέα και να το τοποθετήσετε στον ιστότοπό σας. Έτσι αντί του yoursitename.tumblr.com , θα μπορούσατε πραγματικά να αγοράσετε το yoursitename.com από έναν πάροχο τομέα και στη συνέχεια να το ορίσετε για να δείξετε στο yoursitename.tumblr.com.

Συνιστάται: Πώς να ρυθμίσετε ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα στο Tumblr

Είναι αυτό ένα blog ή μια ιστοσελίδα;

Ίσως να ψάχνετε μερικές από αυτές τις δωρεάν υπηρεσίες, ενώ σκεφτείτε τον εαυτό σας, "hey! Θέλω μια ιστοσελίδα, όχι ένα blog!" Ή αντίστροφα.

Παρόλο που υπηρεσίες όπως το Tumblr και το Blogger είναι συνήθως γνωστές ως πλατφόρμες blogging, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν δυναμικό ιστότοπο με όσες σελίδες επιθυμείτε. Αυτές τις μέρες, ένα blog είναι μόνο ένα συστατικό μέρος μιας ολόκληρης ιστοσελίδας.

Δημιουργία της ιστοσελίδας σας

Όλες οι δωρεάν υπηρεσίες web hosting έρχονται με ένα ταμπλό ή διαχειριστή διεπαφή, η οποία σας επιτρέπει να κάνετε μια σειρά από τα ακόλουθα πράγματα για να προσαρμόσετε τη νέα ιστοσελίδα σας.

Δημιουργία νέας σελίδας: Ρυθμίστε όσες static σελίδες επιθυμείτε στον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε μια σελίδα "Σχετικά με εμάς" ή μια σελίδα "Επικοινωνία".

Δημιουργήστε μια ανάρτηση ιστολογίου: Σε μία σελίδα του ιστότοπού σας πρέπει να εμφανίζεται μια κοινοποιημένη ροή των τελευταίων αναρτήσεων στο ιστολόγιό σας. Όταν γράφετε μια νέα δημοσίευση, θα πρέπει να εμφανίζεται σε οποιαδήποτε σελίδα εμφανίζει το ιστολόγιο.

Επιλέξτε ένα θέμα ή μια διάταξη: Οι ιστότοποι όπως το Tumblr , το Blogger, οι Ιστότοποι Google και το WordPress έχουν προεγκατεστημένες διατάξεις για να διαλέξετε, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση του ιστότοπού σας.

Συνιστάται: Πώς να ενσωματώσετε φωτογραφίες ή βίντεο Instagram στον ιστότοπό σας

Προσαρμογή της ιστοσελίδας σας με πρόσθετα χαρακτηριστικά

Εκτός από την επιλογή μιας διάταξης, τη δημιουργία σελίδων και τη δημιουργία αναρτήσεων ιστολογίου, μερικές πλατφόρμες προσφέρουν περισσότερες επιλογές για την περαιτέρω προσαρμογή της ιστοσελίδας σας έτσι ώστε να φαίνεται εξαιρετικά μοναδική και ακριβώς όπως θέλετε να δούμε.

Γραμματοσειρές και χρώματα: Ορισμένοι πίνακες ελέγχου σας επιτρέπουν να επιλέξετε ένα συνεπές στυλ γραμματοσειράς και χρώμα για τους τίτλους και το κείμενο σας.

Ενσωμάτωση πολυμέσων: Τα περισσότερα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου έχουν ένα πλαίσιο περιεχομένου που σας επιτρέπει να εισάγετε το περιεχόμενό σας, μαζί με τις επιλογές για τη μεταφόρτωση εικόνων, βίντεο ή μουσικής.

Υπαίθρια Sidebar: Μπορείτε συνήθως να προσθέσετε μια σειρά από λειτουργίες όπως blogrolls, συνδέσμους, φωτογραφίες, ημερολόγια ή οτιδήποτε άλλο στην πλαϊνή μπάρα του ιστότοπού σας, έτσι ώστε να εμφανίζεται σε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας.

Plugins: Το WordPress είναι διάσημο για το ευρύ φάσμα των διαθέσιμων plug-ins που βοηθούν στην πραγματοποίηση μιας συγκεκριμένης εργασίας χωρίς να χρειάζεται να το κωδικοποιήσετε μόνοι σας. Για παράδειγμα, υπάρχουν διαθέσιμες προσθήκες για την προβολή των λογαριασμών των κοινωνικών μέσων σας και για την καταπολέμηση των σχολίων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Σχόλια: Μπορείτε να επιλέξετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα σχόλια στη σελίδα του ιστολογίου σας.

Κοινωνικά μέσα: Ορισμένες πλατφόρμες όπως το Tumblr σας δίνουν την επιλογή να ενσωματώσετε τον ιστότοπό σας σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook ή το Twitter , ώστε να ενημερώνονται αυτόματα κατά τη δημιουργία μιας νέας ανάρτησης.

Επεξεργασία HTML: Αν κατανοήσετε και γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιήσετε τον κώδικα HTML, ίσως μπορείτε να προσαρμόσετε τη διάταξη σας σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις. Παρόλο που οι περισσότερες δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων δεν προσφέρουν πρόσβαση ανοιχτού κώδικα, ιστοσελίδες όπως το Tumblr σας επιτρέπουν να επεξεργαστείτε ή να τροποποιήσετε κάποιο από τους κώδικες.

Έχουμε καλύψει τα βασικά, και τώρα εξαρτάται από εσάς να κάνετε τον ιστοχώρο σας σε κάτι θεαματικό! Μην ξεχάσετε να το προωθήσετε χρησιμοποιώντας κάποια από αυτά τα εργαλεία διαχείρισης κοινωνικών μέσων επίσης .