Πώς να εξοικονομήσετε μπαταρία ενώ WiFi Hotspotting

Η δυνατότητα να μετατρέψετε το τηλέφωνο Android σε σημείο πρόσβασης Wi-Fi ή να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία προσωπικών Hotspot του iPhone για να μοιραστείτε τη σύνδεση δεδομένων του με άλλες συσκευές (όπως το φορητό σας υπολογιστή και το iPad) είναι σίγουρα πραγματικά δροσερή και βολική. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει κακό στον χρόνο ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου.

Τα smartphones χρησιμοποιούν ήδη περισσότερη μπαταρία κατά τη χρήση του διαδικτύου σε σχέση με το αν όχι, αλλά ένα hotspot απαιτεί πολύ περισσότερο από την κανονική χρήση του Διαδικτύου. Το τηλέφωνο όχι μόνο αναμεταδίδει δεδομένα από και προς το δίκτυο hotspot αλλά και στέλνει πληροφορίες στις συνδεδεμένες συσκευές.

Εάν κάνετε βαριά χρήση της δυνατότητας hotspot του τηλεφώνου σας και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ένα συνεχιζόμενο ζήτημα, ίσως έχει νόημα να έχετε μια ξεχωριστή συσκευή κινητής τηλεφωνίας ή έναν ασύρματο δρομολογητή ταξιδιών .

Συμβουλές για την εξοικονόμηση μπαταρίας

Μια από τις πιο γενικές συμβουλές για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του κινητού τηλεφώνου σας είναι να απενεργοποιήσετε τις άχρηστες υπηρεσίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο.

Για παράδειγμα, κλείστε το Wi-Fi αν δεν χρειάζεται να συνδεθείτε με τα κοντινά δίκτυα. Έχετε ήδη δημιουργηθεί ως σημείο πρόσβασης με τον φορέα κινητής τηλεφωνίας σας, επομένως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε Wi-Fi στο μίγμα. Το να το κρατάτε απλώς χρησιμοποιεί το τμήμα του "εγκεφάλου" του τηλεφώνου, το οποίο δεν είναι απαραίτητο.

Οι υπηρεσίες τοποθεσίας ίσως να μην είναι προτεραιότητα της δικής σας κατά τη διάρκεια μιας εγκατάστασης hotspot, οπότε μπορείτε να τις κλείσετε. Από ένα iPhone, μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Υπηρεσίες τοποθεσίας για να τερματίσετε το GPS για όλες τις εφαρμογές σας ή μόνο για ορισμένες από αυτές που γνωρίζετε ότι το χρησιμοποιείτε και για την αποστράγγιση της μπαταρίας. Τα ανδροειδή μπορούν να έχουν πρόσβαση στις Ρυθμίσεις> Περισσότερα .

Πιστέψτε το ή όχι, η οθόνη του τηλεφώνου χρησιμοποιεί έναν τόνο μπαταρίας. Το τηλέφωνό σας θα μπορούσε να είναι σε όλη την ημέρα λήψης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά δεν θα επηρεαστεί τόσο πολύ όσο εάν παρακολουθείτε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έρχονται με την οθόνη. Ρυθμίστε τη φωτεινότητα για να εξοικονομήσετε ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Συμβουλή: Η φωτεινότητα μπορεί να ρυθμιστεί στα iPhones μέσω Ρυθμίσεις> Οθόνη & Φωτεινότητα και σε συσκευές Android μέσω Ρυθμίσεις> Η συσκευή μου> Εμφάνιση> Φωτεινότητα .

Μιλώντας για την οθόνη, μερικοί άνθρωποι έχουν τα τηλέφωνά τους ρυθμισμένα να παραμένουν συνεχώς αντί να πηγαίνουν στην οθόνη κλειδώματος μετά από ένα συγκεκριμένο αριθμό λεπτών. Κάντε αυτή τη ρύθμιση (ονομάζεται Timeout οθόνης , Αυτόματο κλείδωμα ή κάτι παρόμοιο) όσο το δυνατόν συντομότερο εάν έχετε πρόβλημα να κλειδώσετε το τηλέφωνό σας όταν δεν χρησιμοποιείται. Η ρύθμιση είναι στην ίδια θέση με τις επιλογές φωτεινότητας για το iPhone και στην οθόνη Display για τα Android.

Οι ειδοποιήσεις push λαμβάνουν και πολλή μπαταρία, αλλά επειδή είναι χρήσιμες τις περισσότερες φορές, δεν θέλετε να τις απενεργοποιήσετε για κάθε εφαρμογή και πρέπει να τις επανενεργοποιήσετε ξανά όταν η ζωή της μπαταρίας σας δεν διακυβεύεται. Μπορείτε να τοποθετήσετε το τηλέφωνό σας στη λειτουργία Μην ενοχλείτε , έτσι ώστε να καταργηθεί κάθε ειδοποίηση.

Μια άλλη άκρη εξοικονόμησης μπαταρίας είναι να κρατάτε το τηλέφωνο δροσερό. Καθώς το τηλέφωνο θερμαίνεται, απορροφά ακόμα περισσότερη μπαταρία. Τοποθετήστε το hotspot σε μια επίπεδη, ξηρή επιφάνεια όπως ένα τραπέζι.

Όταν η μπαταρία σας είναι πραγματικά χαμηλή, για να αποφύγετε την απενεργοποίηση του hotspot εντελώς, μπορείτε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με ένα φορητό υπολογιστή με χρέωση, ακόμη και αν ο φορητός υπολογιστής δεν είναι συνδεδεμένος στην τροφοδοσία. Το τηλέφωνο μπορεί να απορροφήσει τη μπαταρία του υπολογιστή για όσο διάστημα έχει φορτιστεί ο φορητός υπολογιστής.

Μια άλλη επιλογή για να έχετε επιπλέον χυμό στο τηλέφωνό σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια θήκη με ενσωματωμένη μπαταρία ή να συνδέσετε το τηλέφωνο σε κινητό τροφοδοτικό.