Συμβουλές σχετικά με τη χρήση του φακού Flare στη κινητή φωτογραφία σας

Σηκώστε το χέρι σας αν αυτό συνέβη σε εσάς: πραγματοποιείτε γυρισμένες φωτογραφίες αργά το απόγευμα. Το φως είναι όμορφο (είναι αυτή η μαγική ώρα), τα θέματα σου είναι ιδιαίτερα φωτογενή και απλά ξέρεις ότι θα καταλήξεις με μερικές εκπληκτικές εικόνες. Στη συνέχεια, ανοίξτε το ρολόι της φωτογραφικής μηχανής σας για να συγχωρήσετε τις λήψεις σας, συνειδητοποιείτε ότι δεν μπορείτε να λάβετε υπόψη ένα μικρό παράγοντα: τον ήλιο.

Ναι, τον ήλιο. Κάνει πράσινο γρασίδι και κόκκινες ντομάτες. Μας δίνει αυτό το όμορφο φυσικό φως. Και δημιουργεί φωτοβολίδα φακών.

Τώρα αν είστε σαν πολλοί κινητοί φωτογράφοι (και οι φωτογράφοι γενικά πραγματικά), προσπαθείτε να αποφύγετε τη φλόγα του φακού και όταν έχετε μια στιγμή όπως αυτή που περιγράφηκε πιο πάνω, ίσως απλά να διαγράψετε τις φωτογραφίες, να τους ξεπεράσετε λίγο και στη συνέχεια να προχωρήσουμε. Αλλά η φωτογήρανση φακών δεν είναι πάντα η καταστροφή που ο εκπαιδευτής της φωτογραφίας 101 μπορεί να σου είπε ότι ήταν. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι κινητοί φωτογράφοι χρησιμοποιούν τακτικά φωτοβολίδες ως δημιουργικό εργαλείο. Υπάρχουν ακόμη και μερικές εφαρμογές (μία από τις οποίες είναι το LensFlare by Brain Fever Media) που δημιουργεί φωτοβολίδα φακών και σας βοηθά να χρησιμοποιήσετε το φωτοβολίδα για δημιουργικότητα .

Έτσι, αντί να αποφύγετε την φλόγα του φακού, πώς μπορείτε να το εμπιστευτείτε και να το κάνετε μέρος της δημιουργικής σας διαδικασίας;

Τι προκαλεί φλεγμονή φακού;

Η φωτογήρανση φακού συμβαίνει όταν το αδέσποτο φως αντανακλά σε μερικά από τα εσωτερικά στοιχεία του φακού σας. Αυτό το αδέσποτο φως μπορεί να δημιουργήσει φωτεινές ραβδώσεις, "ηλιορροές" ή μείωση της αντίθεσης και του κορεσμού. Για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της φωτογραφίας, η φωτογήρανση φακών ήταν μια πολύ κακοποιημένη ανωμαλία. Οι φωτογράφοι έμαθαν όλα τα μικρά κόλπα για να την αποφύγουν ή να τα ελαττώσουν. Για κάποιο λόγο, δεν ήταν μέχρι το πολύ πρόσφατο παρελθόν ότι κάποιος παρατήρησε ότι κάτω από τις σωστές συνθήκες, η φωτογήρανση φακών είναι στην πραγματικότητα αρκετά δροσερή. Οι φακοί φακού επινοήθηκαν για να δώσουν στους φωτογράφους ένα όπλο για να το χρησιμοποιήσουν. Φανταστείτε για τους κινητούς φωτογράφους, δεν διαθέτουμε πραγματικά κουκούλες φακών για να το χρησιμοποιήσουμε, ώστε να μην θυμώνουμε, δημιουργούμε δημιουργικά!

01 από 04

Τι είναι το Flare Flare;

Arthit Somsakul / Getty Images

Η φωτογήρανση του φακού προκαλείται από ισχυρές ακτίνες φωτός που πλήττουν άμεσα τον φακό σας και προκαλούν ελαφρά ηλιοφάνεια. Η κεφαλαιοποίηση στην κατεύθυνση του φωτός σας είναι το κλειδί για τη λήψη φωτοβολίδων φακών. Περισσότερο "

02 από 04

Σκεφτείτε Silhouette

Εικόνες Blend - Mike Kemp / Getty Images

Τοποθετήστε το θέμα σας μπροστά σας, με την πλάτη στον ήλιο. Το θέμα σας θα είναι οπίσθιο φωτισμένο σαν να τραβάτε μια σιλουέτα. Περισσότερο "

03 του 04

Χρησιμοποιήστε τη χειροκίνητη λειτουργία

Αλέξανδρος Σπατάρη / Getty Images

Η φωτογραφική μηχανή του κινητού σας τηλεφώνου θα εκθέσει τη σκηνή για τη συνολική φωτεινότητα της φωτογραφίας. Αν ακολουθήσετε την "μέτρηση" της κινητής κάμερας, θα μείνει με σιλουέτα καθώς προσπαθεί να αντισταθμίσει την ποσότητα φωτός που συλλαμβάνει. Η λήψη με τη χρήση της " χειροκίνητης λειτουργίας " θα σας επιτρέψει να αντισταθμίσετε υπερβολικά τον οπίσθιο φωτισμό, έτσι ώστε το θέμα σας να φωτίζεται τέλεια, ακόμα και με το υπερεκμετωμένο φόντο. Μια άλλη συμβουλή θα είναι -και αυτή μπορεί να είναι η μόνη φορά που συνιστώ ποτέ - να δοκιμάσετε τη μονάδα φλας του κινητού τηλεφώνου σας, ακόμα καλύτερα προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μια εξωτερική μονάδα όπως το iShuttr.

04 του 04

Πυροβολήστε σε μια γωνία

Artur Debat / Getty Images

Επειδή θέλετε μια εικόνα με φωτοβολίδα φακού - και όχι απλά υπερβολική έκθεση - πρέπει να θυμάστε ένα πράγμα: Θέση κάμερας στον ήλιο. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ώρα της ημέρας που πυροβολείτε. Τα πρωινά ή τα βράδια, θα έχετε έναν ευκολότερο χρόνο λήψης απευθείας στον ήλιο. Αλλά το μεσημέρι, αυτό αλλάζει. Θα χρειαστεί να τοποθετήσετε τον εαυτό σας αρκετά χαμηλά στο έδαφος για να πυροβολήσετε στον ήλιο. Συνήθως, 11 π.μ. ή 2 μ.μ. είναι το πλέον ευνοϊκό για την φλόγα του φακού το μεσημέρι.