Συμβουλές για φωτογράφηση σιλουέτες

Μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε εκπληκτικές φωτογραφίες σιλουέτας

Μια σιλουέτα είναι μια φωτογραφία πορτρέτου, όπου μια σκοτεινή φιγούρα ή σχήμα τοποθετείται σε ένα ανοιχτό φόντο. Όταν γίνει σωστά, οι εικόνες σιλουέτας μπορούν να παράγουν πολύ εντυπωσιακές εικόνες. Υπάρχουν μόνο μερικές συμβουλές και κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε μεγάλες σιλουέτες.

Φωτίστε το θέμα

Εάν έχετε προσπαθήσει ποτέ να φωτογραφίσετε κάποιον με τον ήλιο πίσω από αυτούς, τότε μπορεί να έχετε πάρει ακόμη και ένα τυχαία! Ο ευκολότερος τρόπος να φωτογραφίσετε μια σιλουέτα είναι να χρησιμοποιήσετε τον ήλιο ως οπίσθιο φωτισμό. Η τοποθέτηση του αντικειμένου σας μπροστά από το άμεσο φως του ήλιου θα δώσει μια ισχυρότερη σιλουέτα και θα επιτρέψει στις ακτίνες του ήλιου να χυθούν απαλά στο παρασκήνιο και να χρωματίσουν τον ουρανό.

Θα διαπιστώσετε ότι το φως είναι το καλύτερο στην ανατολή ή το ηλιοβασίλεμα. Η θερμοκρασία χρώματος του φωτός σε αυτές τις ώρες της ημέρας είναι θερμότερη, γεγονός που προσθέτει στη δραματική έκκληση μιας μεγάλης σιλουέτας.

Μετρητής για το φόντο

Θα χρειαστεί μετρητής για το ισχυρότερο φωτισμό φόντου προκειμένου να αποκτήσετε μια καθαρή σιλουέτα του θέματος. Εάν μετρήσετε το θέμα, η φωτογραφική μηχανή θα προσπαθήσει να το εκθέσει «σωστά» σαν να είχε πέσει σωστά το φως. Με αυτόν τον τρόπο, οι φωτογραφικές μηχανές DSLR δεν είναι αρκετά έξυπνες ώστε να γνωρίζουν ότι θέλετε το θέμα να είναι βαθύ μαύρο.

Θα χρειαστεί να παρακάμψετε τις ρυθμίσεις αυτόματης ρύθμισης της φωτογραφικής μηχανής σας χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική:

  1. Βάλτε την κάμερα σε ένα καθαρό και φωτεινό τμήμα φωτός στο παρασκήνιο.
  2. Πατήστε το κουμπί λήψης μέχρι τη μέση για να πάρετε μια ένδειξη έκθεσης.
  3. Σημειώστε την ταχύτητα κλείστρου και το διάφραγμα .
  4. Ρυθμίστε χειροκίνητα αυτή την ένδειξη έκθεσης στο DSLR και τραβήξτε την εικόνα.

Αν η έκθεση είναι πολύ φωτεινή, τότε σταματήστε και δοκιμάστε ξανά. Αν η έκθεση είναι πολύ σκοτεινή, ανοίξτε.

Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε μια γρήγορη ταχύτητα κλείστρου για να έχετε την πιο επιτυχημένη φωτογράφηση σιλουέτες. Θα ήταν καλύτερα να κάνετε οποιεσδήποτε προσαρμογές με το διάφραγμα σας.

Απενεργοποιήστε το φλας

Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για να χρησιμοποιήσετε χειροκίνητες ρυθμίσεις στη φωτογραφική μηχανή σας, ειδικά αν έχετε αναδυόμενο φλας στο DSLR .

Σε μια αυτόματη ρύθμιση, η κάμερα είναι πιθανό να μετρήσει για το θέμα σας και θα χρησιμοποιήσει το αναδυόμενο φλας ως φλας "πλήρωσης" σε μια προσπάθεια να κάνει το θέμα πιο λαμπερό. Με την εναλλαγή της φωτογραφικής μηχανής στις χειροκίνητες ρυθμίσεις της, μπορείτε να επιλέξετε να διατηρήσετε το φλας εκτός λειτουργίας, το οποίο είναι το κλειδί για τη δημιουργία μιας σιλουέτας.

Ελα πιο κοντά

Αν πλησιάσετε το θέμα σας, θα είναι ευκολότερο να αποκλείσετε το άμεσο φως (όπως αναφέρεται στο πρώτο σημείο). Αυτό σας δίνει επίσης μεγαλύτερη επιλογή γωνιών και σας επιτρέπει να μετακινηθείτε για να βρείτε την τέλεια θέση κατά τη σύνθεση της φωτογραφίας.

Εστίαση χειροκίνητα

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι σιλουέτες είναι καλύτερες όταν το θέμα είναι ωραίο και αιχμηρό και η αυτόματη εστίαση σχεδόν πάντα θα αγωνίζεται να αποτυπώσει ένα σκοτεινό σχήμα. Υπάρχουν δύο τρόποι γύρω από αυτό:

Θυμηθείτε ότι πιθανότατα θα χρειαστείτε ένα τρίποδο για να πάρετε μια τραγανή σιλουέτα.

Σκεφτείτε τα σχήματα

Μια σιλουέτα πρέπει να είναι μια ισχυρή εικόνα και σύνθεση είναι το κλειδί για να κάνει αυτό το δραματικό αντίκτυπο. Οι σιλουέτες ενδιαφέρονται περισσότερο για το σχήμα και την αντίθεση, οπότε φροντίστε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτές τις λεπτομέρειες.

Με αυτό κατά νου, μπορείτε να δείτε γιατί τα δέντρα είναι ένα τόσο δημοφιλές αντικείμενο φωτογραφία σιλουέτα!

Το πιο σημαντικό, να διασκεδάσετε και να πειραματιστείτε όταν φωτογραφίζετε σιλουέτες. Μετά από όλα, διασκέδαση είναι αυτό που είναι η φωτογραφία!