Πώς να χρησιμοποιήσετε το Samsung Kies

Εάν διαθέτετε ένα από τα πολλά διαφορετικά smartphone της Samsung Galaxy, ο ευκολότερος τρόπος για τη μεταφορά αρχείων προς και από τη συσκευή σας είναι να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό Samsung Kies.

Κατεβάστε το Samsung Kies

Το Kies σας δίνει πρόσβαση σε όλα τα μέσα και τα αρχεία του τηλεφώνου σας και σας επιτρέπει να δημιουργείτε γρήγορα και εύκολα αντίγραφα ασφαλείας ή να επαναφέρετε το τηλέφωνό σας σε προηγούμενη κατάσταση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Kies για τη μεταφορά αρχείων

Πριν μπορέσετε να κάνετε οτιδήποτε, θα χρειαστεί να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το λογισμικό Kies στον υπολογιστή σας μέσω του παραπάνω συνδέσμου. Το λογισμικό Samsung Kies διαχειρίζεται τις βιβλιοθήκες, τις επαφές και τα ημερολόγια πολυμέσων και τα συγχρονίζει με τις συσκευές Samsung.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει Κανονική λειτουργία αντί Λειτουργίας Lite . Μόνο η Κανονική λειτουργία σάς επιτρέπει να διαχειριστείτε λειτουργίες βιβλιοθήκης και αποθήκευσης, όπως μεταφορά αρχείων. Η Λειτουργία Lite επιτρέπει μόνο να ελέγχετε τις λεπτομέρειες σχετικά με το τηλέφωνό σας (αποθηκευτικός χώρος, κλπ.).

Συνδέστε τη συσκευή Galaxy στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο USB. Εάν έχει εγκατασταθεί σωστά, η Samsung Kies πρέπει να εκκινείται στον υπολογιστή αυτόματα. Εάν όχι, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο της επιφάνειας εργασίας της Samsung Kies . Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε πρώτα το Samsung Kies και στη συνέχεια να περιμένετε μέχρι να σας ζητηθεί να συνδέσετε μια συσκευή. Αυτή η μέθοδος μερικές φορές λειτουργεί καλύτερα από την εκκίνηση της με τη συσκευή που είναι ήδη συνδεδεμένη.

Για να μεταφέρετε αρχεία στη συσκευή σας από τον υπολογιστή, κάντε κλικ σε μία από τις επικεφαλίδες της ενότητας Βιβλιοθήκη (μουσική, φωτογραφίες κ.λπ.) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη φωτογραφιών ή Προσθήκη μουσικής και ακολουθήστε τις οδηγίες. Για να μεταφέρετε αρχεία από τη συσκευή σας στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στην αντίστοιχη ενότητα στην επικεφαλίδα Συνδεδεμένες συσκευές , επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να μεταφέρετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση σε υπολογιστή . Κάντε κλικ στο όνομα της συσκευής σας στο επάνω μέρος του πίνακα ελέγχου Kies και μπορείτε να δείτε πληροφορίες αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένου του ποσού που απομένει. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τις επιλογές αυτόματου συγχρονισμού εδώ.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά με Kies

Το λογισμικό Samsung Kies σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας σχεδόν όλων στη συσκευή σας και, στη συνέχεια, να επαναφέρετε ένα τηλέφωνο από αυτό το αντίγραφο ασφαλείας με μερικά κλικ.

Συνδέστε το Galaxy στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο USB. Η Samsung Kies θα πρέπει να ξεκινήσει αυτόματα στον υπολογιστή. Εάν όχι, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο της επιφάνειας εργασίας της Samsung Kies .

Όπως και πριν, κάντε κλικ στο όνομα της συσκευής σας στο επάνω μέρος του πίνακα ελέγχου Kies. Θα εμφανιστούν βασικές πληροφορίες σχετικά με το τηλέφωνό σας. Κάντε κλικ στην καρτέλα Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας / Επαναφορά στην κορυφή του κύριου παραθύρου. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί η επιλογή Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και, στη συνέχεια, ξεκινήστε να επιλέγετε τις εφαρμογές, τα δεδομένα και τις πληροφορίες που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας, επιλέγοντας το πλαίσιο δίπλα σε κάθε στοιχείο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Όλοι χρησιμοποιώντας το πλαίσιο στην κορυφή.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των εφαρμογών σας, μπορείτε να επιλέξετε όλες τις εφαρμογές ή να επιλέξετε να τις επιλέξετε ξεχωριστά. Αυτό θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο, όπου θα εμφανίζονται όλες οι εφαρμογές και το μέγεθος του χώρου που χρησιμοποιούν. Όταν έχετε επιλέξει όλα όσα θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, κάντε κλικ στο κουμπί " Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας " στο επάνω μέρος του παραθύρου.

Ο χρόνος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ποικίλλει ανάλογα με το ποσό που έχετε στη συσκευή σας. Μην αποσυνδέετε τη συσκευή σας κατά τη διάρκεια της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Αν θέλετε το Kies να δημιουργήσει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των επιλεγμένων δεδομένων όταν συνδέεστε στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στην επιλογή Αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο επάνω μέρος του παραθύρου.

Σύνδεση του τηλεφώνου Samsung ως συσκευής πολυμέσων

Προτού μπορέσετε να μεταφέρετε αρχεία, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε ότι ο Galaxy σας είναι συνδεδεμένος ως συσκευή πολυμέσων. Εάν δεν είναι, η μεταφορά των αρχείων μπορεί να αποτύχει ή ίσως να μην είναι δυνατή καθόλου.

Συνδέστε τη συσκευή στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB. Ανοίξτε τον πίνακα ειδοποιήσεων και στη συνέχεια πιέστε Συνδεδεμένο ως συσκευή πολυμέσων: Συσκευή πολυμέσων ( MTP ). Πατήστε Κάμερα (PTP) εάν ο υπολογιστής σας δεν υποστηρίζει το πρωτόκολλο μεταφοράς πολυμέσων (MTP) ή δεν έχει εγκατασταθεί το κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης.