Γιατί μου αρέσει το Android παρά τα ελαττώματά του

Το χαοτικό λειτουργικό σύστημα με κέρδισε

Δεν γράφω απλώς για το Android, χρησιμοποιώ Android κάθε μέρα και από τότε που ξεκίνησα το 2008. Ήμουν καθυστερημένος υιοθετώντας όταν ήλπιζα σε smartphones. Δεν είχα ποτέ ένα BlackBerry, και το πρώτο iPhone ήταν τόσο ακριβό που δεν το σκέφτηκα καν. Έτσι, αναβαθμίσαμε απευθείας από το LG slider phone στο αρχικό Motorola Droid. Θυμάστε αυτό; Εάν δεν απενεργοποιήσατε αμέσως τον ήχο εκκίνησης "droid", μπορεί να έχετε χάσει κάποιους φίλους και να τον οδηγήσετε τρελό. Αλλά μου άρεσε, εν μέρει επειδή είχε ένα πληκτρολόγιο slide-out. Θυμάστε αυτά; Γρήγορα προς τα εμπρός οκτώ χρόνια αργότερα, και έχω παίξει γύρω από όλα τα είδη συσκευών Android από τη Samsung, Motorola και LG, εκτός από τις συσκευές Nexus. Έχω επίσης χρησιμοποιήσει μερικά iPhone, αλλά ποτέ δεν πήρα αρκετά ό, τι ήταν όλη η αναστάτωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι το iPhone είναι κακό, δεν είναι μόνο για μένα. Εδώ είναι γιατί μου αρέσει Android, κονδυλωμάτων και όλα.

Αγαπώντας το χάος, κυρίως

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας: Το Android δεν είναι χωρίς τα ελαττώματά του. Το να πει κανείς ότι το λειτουργικό σύστημα είναι κατακερματισμένο θα ήταν μια μεγάλη διαβεβαίωση. Μεταξύ των διαφόρων κατασκευαστών υλικού, κάθε ένας από τους οποίους προσφέρει μια ελαφρώς διαφορετική εμπειρία Android στο γεγονός ότι παίρνει FOREVER για να πάρει μια ενημέρωση, αυτό το λειτουργικό σύστημα είναι ακατάστατο. Μέχρι τη στιγμή που αναβαθμίσω σε Marshmallow , την επόμενη έκδοση, το Android N ήταν σε λειτουργία προγραμματιστών και ήδη δημιουργούσε buzz. Πρόσφατα, είχα μια στιγμή σύγχυσης όταν, κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, ο φίλος του Facebook μετά από έναν φίλο του Facebook ανακοίνωσε ότι αναβαθμίζουν τα iPhones τους στο iOS 10 (και να τους ευχηθούν τύχη). Τι περίεργη σύμπτωση είναι αυτό; Αλήθεια, η Apple το πήρε κλειδωμένο. Ο καθένας παίρνει το νέο λειτουργικό σύστημα ταυτόχρονα. Τι είδους μαγεία είναι αυτή? Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατοχή του ελέγχου του υλικού και του λογισμικού είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Το Android πρέπει πραγματικά να πάρει την πράξη μαζί εδώ? οι ασύρματοι φορείς έχουν επί του παρόντος υπερβολική ισχύ όταν ανανεώνονται οι ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος.

Αυτός ο κατακερματισμός περιπλέκει πολλά πράγματα, όπως όταν χρειάζεστε υποστήριξη, αν και τα άρθρα βοήθειας της Google είναι γενικά καλά οργανωμένα από την έκδοση λειτουργικού συστήματος. Αλλά αν δεν έχετε απόθεμα Android, μπορεί να χρειαστούν μερικές προσπάθειες για να βρείτε τη σωστή ρύθμιση. Σε γενικές γραμμές, όμως, ήμουν σε θέση να βρω αυτό που χρειάζομαι - τελικά. Εύκολο, δεν είναι.

Από την άλλη πλευρά, αυτό το χάος, το αντίθετο της προσέγγισης της Apple με κουμπωμένο τρόπο, σημαίνει ότι μπορώ να τσιμπώ το heck από το τηλέφωνό μου και να το χρησιμοποιήσω όπως θέλω, όχι ο τρόπος με τον οποίο η Google ή η Samsung ή άλλοι μου λένε ότι πρέπει. Αυτό περιλαμβάνει τη ρύθμιση των δικών μου προεπιλεγμένων εφαρμογών , την εγκατάσταση ενός εκκινητή Android , την προσθήκη γραφικών στοιχείων στην αρχική μου οθόνη και την προσαρμογή της οθόνης κλειδώματος . Υπάρχουν πολύ λίγοι περιορισμοί όσον αφορά το τι μπορείτε να τροποποιήσετε και να προσαρμόσετε σε μια συσκευή Android και αν τρέχετε σε μία, μπορείτε πάντα να ρίζατε , πράγμα που ανοίγει περισσότερες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αναβάθμισης του λειτουργικού σας συστήματος όποτε θέλετε .

Η γκάμα των κατασκευαστών έχει επίσης μια ανοδική: επιλογή. Μπορώ να επιλέξω τη λήψη της Google με τη γραμμή Nexus και τις επερχόμενες συσκευές Pixel ή να επιλέξω ένα τρίτο μέρος όπως το HTC, LG, Motorola ή Samsung, για να αναφέρουμε μερικά. Ενώ η Apple πρόσφατα άρχισε να προσφέρει πολλά smartphones με διαφορετικές λειτουργίες και μεγέθη οθόνης, για λίγο ήταν το νέο iPhone ή το παλιό. Και όλοι ασχολούνται με την ίδια διεπαφή και τους ίδιους περιορισμούς. Για να μην αναφέρουμε ότι το νεότερο iPhone δεν έχει πρίζα ακουστικών. αν θέλετε ένα, δεν έχετε τύχη. (Ναι, γνωρίζω ότι πολλοί χρησιμοποιούν ακουστικά Bluetooth, αλλά μερικοί από εμάς προτιμούν την ανώτερη ποιότητα ήχου που λαμβάνετε με τα ενσύρματα ακουστικά.) Εάν ένας κατασκευαστής Android αποφασίσει να αφαιρέσει την υποδοχή ακουστικών από ένα από τα smartphones που διαθέτει, επιλέξτε άλλο μοντέλο.

Από την πλευρά της εφαρμογής, είναι όλο και πιο σπάνιο ότι μια εταιρεία λογισμικού εκκινεί μόνο μια εφαρμογή iPhone. Θα παραδεχτώ, όμως, ότι δεν φλερτάρω τους προγραμματιστές που σχεδιάζουν εφαρμογές για Android, αφού δεν υπάρχει κανένας παγκόσμιος χρήστης για να φτάσει. Πώς φροντίζετε τους χρήστες Nougat, Marshmallow, Lollipop και KitKat ταυτόχρονα; Και πάλι, αυτό το harkens πίσω στις ενημερώσεις OS? δεν χρειάζεται να υπάρχουν τέσσερις εκδόσεις του ίδιου λειτουργικού συστήματος που επιπλέουν.

Οι ανάγκες ασφάλειας πρέπει να βελτιωθούν

Δεν είναι όμως όλα τα ηλιοφάνεια και τα ουράνια τόξα. Η ασφάλεια Android χρειάζεται ακόμα κάποια εργασία. Παρότι λαμβάνω τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας στο smartphone μου, αυτό είναι διαθέσιμο μόνο με πιο πρόσφατες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων και εφαρμόστηκε μόνο κάπως πρόσφατα. Και αυτές οι ενημερώσεις δεν θα σας προστατεύσουν από το κακόβουλο λογισμικό στο Google Play Store , το οποίο δεν ελέγχεται τόσο πολύ όπως το App Store της Apple. Σε σύγκριση με το κλειστό σύστημα που είναι το iOS, το Android είναι σημαντικά πιο επιρρεπές σε απειλές για την ασφάλεια. Ως χρήστης Android, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να εγκαταστήσετε το λογισμικό ασφαλείας για κινητά και να διατηρήσετε το λειτουργικό σας σύστημα ενημερωμένο όσο μπορείτε. Ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές ασφαλείας μου για να βεβαιωθείτε ότι κάνετε ό, τι μπορείτε να κάνετε.

Stick με το Android

Ξέρω ότι το Android δεν είναι τέλειο. δεν είναι καν κοντά στο τέλειο. Αλλά δεν μεταβιβάζω την Apple σύντομα, και όχι μόνο επειδή γράφω για το Android για να ζήσω. Ίσως μου αρέσει να είμαι διαφορετικός. σχεδόν όλοι ξέρω ότι χρησιμοποιούν ένα iPhone. Έχω χλευάσει και chided για τη χρήση του Android. Είμαι απλά πεισματάρης; Μπορεί. Το Android ρωτάει πολλούς χρήστες του. αναμένει πολλούς χρήστες. Πρέπει να συναντήσετε το Android στο ήμισυ, ή ακόμα και τα τρία τέταρτα του δρόμου. Δεν λειτουργεί μόνο. θα πρέπει να ταρακουνήσει με αυτό. Και μου αρέσει να πας.