Πώς να αλλάξετε την τοποθεσία λήψης αρχείων στο Google Chrome

Κάντε λήψη των αρχείων σας στην επιφάνεια εργασίας σας ή σε οποιονδήποτε φάκελο επιλέγετε

Η λήψη αρχείων μέσω του προγράμματος περιήγησης είναι κάτι που κάνουν πολλοί από εμάς σε καθημερινή βάση. Είτε πρόκειται για ένα συνημμένο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε για ένα πρόγραμμα εγκατάστασης για μια νέα εφαρμογή, αυτά τα αρχεία τοποθετούνται αυτόματα σε μια προκαθορισμένη τοποθεσία στον τοπικό σκληρό δίσκο ή την εξωτερική συσκευή αποθήκευσης, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά. Ίσως προτιμάτε να κάνετε λήψη αρχείων στην επιφάνεια εργασίας σας ή σε διαφορετικό φάκελο. Ο προορισμός λήψης αρχείου είναι μια διαμορφώσιμη ρύθμιση που οι χρήστες μπορούν να τροποποιήσουν ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Αλλαγή του προεπιλεγμένου φακέλου λήψης

Το Google Chrome διευκολύνει την αλλαγή της προεπιλεγμένης τοποθεσίας λήψης. Δείτε πώς:

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.
  2. Κάντε κλικ Το εικονίδιο του κύριου μενού του Chrome, που αντιπροσωπεύεται από τρεις κουκκίδες και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης.
  3. Επιλέξτε Ρυθμίσεις . Οι Ρυθμίσεις του Chrome θα πρέπει τώρα να εμφανίζονται σε μια νέα καρτέλα ή παράθυρο, ανάλογα με τη διαμόρφωσή σας.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Για προχωρημένους στο κάτω μέρος της οθόνης για να εμφανίσετε τις ρυθμίσεις σύνθετου Chrome.
  5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα " Λήψεις ". Μπορείτε να δείτε την τρέχουσα τοποθεσία λήψης αρχείων του προγράμματος περιήγησης σε αυτήν την ενότητα. Για να επιλέξετε έναν νέο προορισμό για τις λήψεις του Chrome, κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή .
  6. Χρησιμοποιήστε το παράθυρο που ανοίγει για να πλοηγηθείτε στην επιθυμητή θέση λήψης. Όταν έχετε επιλέξει την τοποθεσία, κάντε κλικ στο OK, Open ή Select , ανάλογα με τον εξοπλισμό σας. Η διαδρομή "Λήψη θέσης" πρέπει να αντικατοπτρίζει την αλλαγή.
  7. Εάν είστε ικανοποιημένοι με αυτήν την αλλαγή, κλείστε την ενεργή καρτέλα για να επιστρέψετε στην τρέχουσα συνεδρία σας περιήγησης.