Πώς να επιλύσετε περιορισμένα ή καθόλου σφάλματα συνδεσιμότητας στα Windows

Αντιμετώπιση προβλημάτων περιορισμένων σφαλμάτων πρόσβασης στο Internet στα Windows

Όταν προσπαθείτε να ρυθμίσετε ή να κάνετε συνδέσεις δικτύου σε έναν υπολογιστή με Windows, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλές διαφορετικές τεχνικές δυσλειτουργίες ή προβλήματα διαμόρφωσης στον υπολογιστή ή στη διαδρομή μεταξύ του υπολογιστή και του υπόλοιπου δικτύου.

Το σφάλμα μπορεί να μοιάζει με αυτά τα μηνύματα:

Περιορισμένη ή καθόλου συνδεσιμότητα: Η σύνδεση έχει περιορισμένη ή καθόλου συνδεσιμότητα. Ενδέχεται να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Internet ή σε ορισμένους πόρους δικτύου. Η σύνδεση είναι περιορισμένη

Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων και επίλυσης & # 34; Περιορισμένης ή μη σύνδεσης & # 34; Λάθη

  1. Πρώτον, ξεκινήστε με αυτόν τον οδηγό για την επίλυση κοινών προβλημάτων σύνδεσης στο Internet .
    1. Εάν δεν έχετε τύχη εκεί, επιστρέψτε σε αυτή τη σελίδα και ξεκινήστε με το Βήμα 2.
  2. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας . Αυτό είναι ένα εξαιρετικά κοινό βήμα για σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα υπολογιστή και επειδή το ζήτημα του δικτύου μπορεί να συνδεθεί με το λογισμικό του υπολογιστή σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε με μια επανεκκίνηση.
    1. Μπορεί να έχετε ήδη δοκιμάσει αυτό το βήμα, οπότε μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα κάτω στο επόμενο.
  3. Επανεκκινήστε το δρομολογητή ή το μόντεμ . Σημειώστε ότι λέω να επανεκκινήσετε και να μην επαναφέρετε . Η επανεκκίνηση απλώς την ενεργοποιεί και στη συνέχεια την ενεργοποιεί ξανά, ενώ η επαναφορά του δρομολογητή σημαίνει επαναφορά των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων όλων των ρυθμίσεων - ένα βήμα που είναι λίγο πιο καταστροφικό από αυτό που ακολουθούμε τώρα.
    1. Εάν η επανεκκίνηση του δρομολογητή σας δεν λειτουργεί καθόλου ή είναι μόνο προσωρινή λύση, συνεχίστε με το Βήμα 4.
  4. Εάν συνδεθείτε στο δίκτυό σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο Ethernet , το καλώδιο ενδέχεται να έχει αποτύχει. Καταρχάς, αποσυνδέστε το καλώδιο και, στη συνέχεια, επανατοποθετήστε το. Στη συνέχεια, αν χρειαστεί, αντικαταστήστε προσωρινά το καλώδιο δικτύου σας με ένα νέο ή διαφορετικό, για να δείτε αν το πρόβλημα έχει να κάνει με το καλώδιο.
  1. Εκτελέστε αυτήν την εντολή σε μια αυξημένη γραμμή εντολών για να επαναφέρετε τη στοίβα των Windows TCP / IP στην αρχική της κατάσταση, ένα βήμα που συχνά διορθώνει πολλά προβλήματα που σχετίζονται με το δίκτυο: netsh int ip reset C: \ logreset.txt Εδώ είναι μερικές άλλες εντολές netsh που μπορείτε δοκιμάστε εάν η επαναφορά του προσαρμογέα δικτύου δεν διορθώνει το σφάλμα δικτύου. Επίσης σε μια ανυψωμένη Γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την πρώτη εντολή, στη συνέχεια τη δεύτερη και μετά την τρίτη, με τη σειρά, πατώντας Enter μετά από κάθε μία από αυτές. netsh int tcp set heuristics απενεργοποιημένο netsh int tcp σύνολο global autotuninglevel = απενεργοποιημένο netsh int tcp set global rss = ενεργοποιημένο Στη συνέχεια, εκτελέστε αυτήν την εντολή για να επιβεβαιώσετε ότι οι ρυθμίσεις έχουν απενεργοποιηθεί:
    1. netsh int tcp show global Ολοκληρώστε με μια επανεκκίνηση.
  2. Αν βρίσκεστε στο Wi-Fi όταν βλέπετε αυτό το σφάλμα, είναι πιθανό ο προσαρμογέας δικτύου να κοιμάται για εξοικονόμηση ενέργειας . Μπορείτε να το σταματήσετε από την καρτέλα Διαχείριση ενέργειας του προσαρμογέα.
    1. Δείτε πώς μπορείτε: Βρείτε το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης στον Πίνακα Ελέγχου . Κάντε δεξί κλικ στη σύνδεση Wi-Fi , μεταβείτε στις Ιδιότητες , μετά πατήστε το κουμπί Διαμόρφωση και βρείτε την καρτέλα Διαχείριση ενέργειας . Καταργήστε την επιλογή της επιλογής που επιτρέπει στον υπολογιστή να απενεργοποιήσει τη συσκευή για εξοικονόμηση ενέργειας .
  1. Εάν το δίκτυό σας χρησιμοποιεί DHCP , βρείτε πρώτα την τοπική διεύθυνση IP σας .
    1. Εάν η διεύθυνση IP έχει οριστεί σε μια στατική διεύθυνση IP , πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προσαρμογέα έτσι ώστε να αποκτά μια διεύθυνση αυτόματα από το διακομιστή DHCP. Ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ για να βρείτε τις ρυθμίσεις DHCP στα Windows και βεβαιωθείτε ότι το DHCP καταλήγει ενεργοποιημένο και ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη διεύθυνση IP που έχει εγγραφεί για τον προσαρμογέα. Εάν η τοπική διεύθυνση IP ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί, ξεκινάει με 169.254, σημαίνει ότι είναι άκυρη και δεν αποκτά μια χρήσιμη διεύθυνση από το δρομολογητή. Δοκιμάστε να εκτελέσετε τις εντολές ipconfig / release και στη συνέχεια ipconfig / renew σε μια γραμμή εντολών .
  2. Δοκιμάστε να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής για την κάρτα δικτύου. Μια παλιά κάρτα ή κατεστραμμένο πρόγραμμα οδήγησης μπορεί να είναι το πρόβλημα.
  3. Αν τα Windows σας ζητήσουν να προσπαθήσετε να διορθώσετε την ίδια την ίδια τη σύνδεση, συμφωνήστε με αυτήν και εκτελέστε το βοηθητικό πρόγραμμα Network Troubleshooter ή Network Repair (αποκαλούνται διαφορετικά ονόματα ανάλογα με την έκδοση των Windows).
  4. Εάν είστε συνδεδεμένοι μέσω Wi-Fi και ο δρομολογητής χρησιμοποιεί ασφάλεια ασύρματου δικτύου , το WPA ή άλλο κλειδί ασφαλείας ενδέχεται να μην έχει ρυθμιστεί σωστά. Συνδεθείτε στο δρομολογητή σας και ελέγξτε τη διαμόρφωση ασφάλειας ασύρματου δικτύου του υπολογιστή σας και ενημερώστε εάν είναι απαραίτητο.
  1. Εάν δεν υπάρχει ακόμα σύνδεση, αποσυνδέστε το δρομολογητή και συνδέστε τον υπολογιστή απευθείας στο μόντεμ σας. Εάν αυτή η ρύθμιση παραμέτρων λειτουργεί και δεν βλέπετε πλέον το σφάλμα, ο δρομολογητής ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά.
    1. Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του δρομολογητή για πρόσθετη υποστήριξη. Ωστόσο, αν το σφάλμα παραμείνει και το δίκτυο εξακολουθεί να είναι μειωμένο, επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου για υποστήριξη - το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε αυτά.