Ένας οδηγός για τον καθορισμό των σφαλμάτων αποσύνδεσης καλωδίων δικτύου στα Windows

Το λίγο είναι πιο απογοητευτικό από το να μην έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Όταν ο υπολογιστής σας δεν μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο, ενδέχεται να δείτε ένα μήνυμα σφάλματος που διαβάζει Ένα καλώδιο δικτύου αποσυνδεθεί και να δείτε ένα κόκκινο "X" στη γραμμή εργασιών ή στην Εξερεύνηση των Windows.

Αυτό το μήνυμα μπορεί να εμφανίζεται μία φορά κάθε λίγες μέρες ή ακόμα και μία φορά κάθε λίγα λεπτά ανάλογα με τη φύση του προβλήματος και μπορεί να συμβεί ακόμη και αν βρίσκεστε σε Wi-Fi .

Αιτίες

Τα σφάλματα σχετικά με τα αποσυνδεδεμένα καλώδια δικτύου έχουν πολλές πιθανές αιτίες. Γενικά, το μήνυμα εμφανίζεται σε έναν υπολογιστή όταν ένας εγκατεστημένος προσαρμογέας δικτύου Ethernet επιχειρεί, ανεπιτυχώς, να πραγματοποιήσει μια τοπική σύνδεση δικτύου.

Λόγοι για την αποτυχία ενδέχεται να περιλαμβάνουν δυσλειτουργίες προσαρμογείς δικτύου, κακά καλώδια Ethernet ή μη σωστά προγράμματα οδήγησης συσκευών δικτύου.

Ορισμένοι χρήστες που έχουν αναβαθμίσει από παλαιότερες εκδόσεις των Windows στα Windows 10 έχουν επίσης αναφέρει αυτό το ζήτημα.

Λύσεις

Δοκιμάστε τις παρακάτω διαδικασίες, για να σταματήσετε να εμφανίζονται αυτά τα μηνύματα σφάλματος και να επανασυνδεθείτε στο δίκτυο:

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή , ενεργοποιώντας πλήρως, περιμένοντας μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ενεργοποιώντας τον υπολογιστή.
    1. Εάν βρίσκεστε σε φορητό υπολογιστή, κάντε το επιπλέον βήμα της αφαίρεσης της μπαταρίας και περπατήστε για 10 λεπτά. Απλά αποσυνδέστε το φορητό υπολογιστή από την τροφοδοσία και αφαιρέστε την μπαταρία. Όταν επιστρέψετε, τοποθετήστε ξανά τη μπαταρία, συνδέστε ξανά το φορητό υπολογιστή και ξαναρχίστε τα Windows.
  2. Απενεργοποιήστε τον προσαρμογέα δικτύου Ethernet εάν δεν το χρησιμοποιείτε. Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, όταν εκτελείτε ένα δίκτυο Wi-Fi με υπολογιστές με ενσωματωμένους προσαρμογείς Ethernet. Για να απενεργοποιήσετε τον προσαρμογέα, κάντε διπλό κλικ στο μικρό "Αποσυνδέεται ένα καλώδιο δικτύου". και επιλέξτε την επιλογή Απενεργοποίηση.
  3. Ελέγξτε και τα δύο άκρα του καλωδίου Ethernet για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι χαλαρά. Ένα τέλος είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας και το άλλο είναι συνδεδεμένο στην κύρια συσκευή δικτύου, πιθανώς ένα δρομολογητή .
    1. Αν αυτό δεν λειτούργησε, δοκιμάστε να δοκιμάσετε ένα ελαττωματικό καλώδιο. Αντί να αγοράσετε ένα νέο ολοκληρωμένο, απλώς συνδέστε το ίδιο καλώδιο σε διαφορετικό υπολογιστή ή προσωρινά ανταλλάξτε το καλώδιο Ethernet για ένα καλό καλώδιο.
  1. Ενημερώστε το λογισμικό του προγράμματος οδήγησης του προσαρμογέα δικτύου σε νεότερη έκδοση, εάν είναι διαθέσιμο. Εάν ήδη εκτελείται η πιο πρόσφατη έκδοση, εξετάστε το ενδεχόμενο κατάργησης της εγκατάστασης και επανεγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης ή επαναφοράς του προγράμματος οδήγησης σε προηγούμενη έκδοση .
    1. Σημείωση: Ίσως φαίνεται αδύνατο να ελέγξετε το διαδίκτυο για τα παλαιά προγράμματα οδήγησης δικτύου όταν το δίκτυο δεν μπορεί να φτάσει στο διαδίκτυο! Ωστόσο, ορισμένα δωρεάν εργαλεία ενημέρωσης του προγράμματος οδήγησης, όπως το Talent οδηγού για την κάρτα δικτύου και το DriverIdentifier, μπορούν να κάνουν ακριβώς αυτό.
  2. Χρησιμοποιήστε τη Διαχείριση Συσκευών ή το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης (μέσω Πίνακα Ελέγχου ) για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις Duplex του προσαρμογέα Ethernet, για να χρησιμοποιήσετε την επιλογή "Half Duplex" ή "Full Duplex" αντί της προεπιλεγμένης αυτόματης επιλογής.
    1. Αυτή η αλλαγή μπορεί να επηρεάσει τους τεχνικούς περιορισμούς του προσαρμογέα αλλάζοντας την ταχύτητα και τον χρόνο κατά τον οποίο λειτουργεί. Ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι έχουν μεγαλύτερη επιτυχία με την επιλογή Half Duplex, αλλά σημειώστε ότι αυτή η ρύθμιση μειώνει το μέγιστο συνολικό ρυθμό δεδομένων που μπορεί να υποστηρίξει η συσκευή.
    2. Σημείωση: Για να μεταβείτε σε αυτή τη ρύθμιση για τον προσαρμογέα δικτύου σας, μεταβείτε στις ιδιότητες της συσκευής και βρείτε τη ρύθμιση Ταχύτητα & διπλή όψη στην καρτέλα Για προχωρημένους .
  1. Σε ορισμένους παλαιότερους υπολογιστές, ο προσαρμογέας Ethernet είναι αφαιρούμενος θύρα USB, κάρτα PCMCIA ή PCI Ethernet. Αφαιρέστε και επανατοποθετήστε το υλικό προσαρμογέα για να βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά συνδεδεμένο. Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τον προσαρμογέα, αν είναι δυνατόν.

Εάν καμία από τις παραπάνω διαδικασίες δεν καθορίσει το σφάλμα μη αποσυνδεδεμένου καλωδίου δικτύου A , είναι πιθανό η συσκευή που βρίσκεται στην άλλη άκρη της σύνδεσης Ethernet, όπως ένας ευρυζωνικός δρομολογητής , να μην λειτουργήσει σωστά. Αντιμετώπιση προβλημάτων αυτών των συσκευών, όπως απαιτείται.