Μάθετε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες μετάβασης Slide του Powerpoint

Οι μεταβάσεις διαφανειών είναι τελικές πινελιές που μπορούν να προστεθούν τελευταίες

Οι μεταβάσεις διαφανειών στο PowerPoint και σε άλλο λογισμικό παρουσίασης είναι οι οπτικές κινήσεις καθώς η μία διαφάνεια αλλάζει σε μια άλλη κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης. Προσθέτουν την επαγγελματική εμφάνιση της παρουσίασης σε γενικές γραμμές και μπορούν να επιστήσουν την προσοχή σε συγκεκριμένες σημαντικές διαφάνειες.

Πολλές διαφορετικές μεταβάσεις διαφανειών είναι διαθέσιμες στο PowerPoint , όπως Morph, Fade, Wipe, Peel Off, Page Curl, Dissolve και πολλά άλλα. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας αρκετές μεταβάσεις στην ίδια παρουσίαση είναι ένα νέο σφάλμα. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε μία ή δύο μεταβάσεις που να μην υποβαθμίζουν την παρουσίαση και να τις χρησιμοποιούν καθ 'όλη τη διάρκεια. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια θεαματική μετάβαση σε μια μόνο σημαντική διαφάνεια, προχωρήστε, αλλά είναι πιο σημαντικό το κοινό σας να βλέπει το περιεχόμενο των διαφανειών από ό, τι θαυμάζει τη μετάβαση.

Οι μεταβάσεις διαφανειών είναι τελικές πινελιές που μπορούν να προστεθούν μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης . Οι μεταβάσεις διαφέρουν από τις κινούμενες εικόνες , καθώς οι κινούμενες εικόνες είναι οι κινήσεις των αντικειμένων στις διαφάνειες.

Πώς να εφαρμόσετε μια μετάβαση στο PowerPoint

Μια μετάβαση διαφανειών επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ένα slide ξεφεύγει από την οθόνη και πώς εισέρχεται η επόμενη. Έτσι, αν εφαρμόσετε μια μετάβαση Fade, για παράδειγμα, μεταξύ των διαφανειών 2 και 3, η διαφάνεια 2 εξασθενεί και η διαφάνεια 3 εξασθενεί.

  1. Στην παρουσίαση του PowerPoint, επιλέξτε Προβολή > Κανονική , εάν δεν είστε ήδη σε κανονική λειτουργία.
  2. Επιλέξτε οποιαδήποτε μικρογραφία διαφάνειας στο αριστερό πλαίσιο.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Μεταβάσεις .
  4. Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε από τις μικρογραφίες μετάβασης στο επάνω μέρος της οθόνης, για να δείτε μια προεπισκόπηση της σε χρήση με την επιλεγμένη διαφάνεια.
  5. Αφού επιλέξετε μια μετάβαση που σας αρέσει, εισαγάγετε μια ώρα σε δευτερόλεπτα στο πεδίο Διάρκεια . Αυτό ελέγχει πόσο γρήγορα γίνεται η μετάβαση. ένας μεγαλύτερος αριθμός το καθιστά πιο αργό. Από το αναπτυσσόμενο μενού Ήχος , προσθέστε ένα εφέ ήχου, εάν θέλετε.
  6. Καθορίστε αν η μετάβαση αρχίζει είτε με το πάτημα του ποντικιού σας είτε μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
  7. Για να εφαρμόσετε την ίδια μετάβαση και τις ρυθμίσεις σε κάθε διαφάνεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή σε Όλα. Διαφορετικά, επιλέξτε μια διαφορετική διαφάνεια και επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία για να εφαρμόσετε μια διαφορετική μετάβαση σε αυτήν.

Προεπισκόπηση της προβολής διαφανειών όταν έχετε εφαρμόσει όλες τις μεταβάσεις. Αν κάποια από τις μεταβάσεις φαίνεται να αποσπούν την προσοχή ή να είναι απασχολημένη, είναι καλύτερο να τα αντικαταστήσετε με μεταβάσεις που δεν αποσπούν την προσοχή σας από την παρουσίασή σας.

Πώς να αφαιρέσετε μια μετάβαση

Η κατάργηση της μετάβασης είναι απλή. Επιλέξτε τη διαφάνεια από τον αριστερό πίνακα, μεταβείτε στην καρτέλα Transitions και επιλέξτε τη μικρογραφία thumbnail από τη σειρά διαθέσιμων μεταβάσεων.