Η πρώτη σας παρουσίαση στο PowerPoint

Μάθετε το PowerPoint από την αρχή

Αρχίστε να μαθαίνετε το PowerPoint από την αρχή. Η πρώτη σας παρουσίαση PowerPoint δεν χρειάζεται να είναι μια εκφοβιστική διαδικασία. Με κάθε δεξιότητα που κατέκτησες στο παρελθόν, ήσασταν αρχάριος μία φορά. Η εκμάθηση του τρόπου χρήσης του PowerPoint δεν διαφέρει. Ο καθένας πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, και ευτυχώς για σας, το PowerPoint είναι ένα πολύ εύκολο λογισμικό για μάθηση. Ας αρχίσουμε.

PowerPoint Lingo

Κοινούς όρους του PowerPoint. © Wendy Russell

Υπάρχουν όροι που αφορούν συγκεκριμένα τα είδη προγραμμάτων προγραμμάτων παρουσίασης. Το ωραίο μέρος είναι ότι από τη στιγμή που θα μάθετε όρους ειδικά για το PowerPoint, αυτοί οι ίδιοι όροι χρησιμοποιούνται σε πολλά άλλα παρόμοια προγράμματα λογισμικού, έτσι ώστε να είναι εύκολα μεταβιβάσιμα.

Τα Best Laid Plans ...

Ο προγραμματισμός είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη παρουσίαση. © Jeffrey Coolidge / Getty Images

Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν ακριβώς να κάνουν κατάδυση και προσπαθούν να γράψουν την παρουσίασή τους καθώς πηγαίνουν. Ωστόσο, οι καλύτεροι παρουσιαστές δεν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Ξεκινούν από τον πιο προφανή τόπο.

Άνοιγμα του PowerPoint για πρώτη φορά

Αρχική οθόνη του PowerPoint 2007. Ο πυροβολισμός οθόνης © Wendy Russell

Η πρώτη σας προβολή του PowerPoint μοιάζει πραγματικά όμορφη. Υπάρχει μια μεγάλη σελίδα, που ονομάζεται διαφάνεια . Κάθε παρουσίαση θα πρέπει να ξεκινά με έναν τίτλο και έτσι το PowerPoint θα σας παρουσιάσει μια διαφάνεια τίτλου. Απλά πληκτρολογήστε το κείμενο σας στα πλαίσια κειμένου που παρέχονται.

Κάντε κλικ στο κουμπί Νέες διαφάνειες και θα παρουσιαστεί μια κενή διαφάνεια με κάτοπτες θέσης για έναν τίτλο και λίστες με κείμενο. Αυτή είναι η προεπιλεγμένη διάταξη διαφανειών, αλλά είναι μία μόνο από πολλές επιλογές. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να επιλέξετε από τον τρόπο που θέλετε να εμφανίζεται η διαφάνειά σας.

PowerPoint 2010
Διάταξη διαφανειών στο PowerPoint 2010
Διαφορετικοί τρόποι προβολής διαφανειών του PowerPoint 2010

PowerPoint 2007
Διάταξη διαφανειών στο PowerPoint 2007
Διαφορετικοί τρόποι προβολής διαφανειών του PowerPoint 2007

Το PowerPoint 2003 (και νωρίτερα)
• Διάταξη διαφανειών PowerPoint
Διαφορετικοί τρόποι προβολής διαφανειών του PowerPoint

Ντύστε τις διαφάνειες σας

Σχεδιάστε θέματα και πρότυπα σχεδίασης στο PowerPoint. Ο πυροβολισμός οθόνης © Wendy Russell

Αν αυτή είναι η πρώτη σας παρουσίαση στο PowerPoint, ίσως να είστε λίγο εκφοβισμένοι που δεν θα φαίνονται ελκυστικοί. Γιατί λοιπόν να μην διευκολύνετε τον εαυτό σας και να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πολλά θέματα του PowerPoint (PowerPoint 2007) ή τα πρότυπα σχεδίασης (PowerPoint 2003 και νωρίτερα) για να διατηρήσετε την παρουσίασή σας συντονισμένη και επαγγελματική; Επιλέξτε ένα σχέδιο που ταιριάζει στο θέμα σας και είστε έτοιμοι να πάτε.

Τι κάνει μια επιτυχημένη παρουσίαση;

μιλήστε για επιτυχία - παρουσιάσεις PowerPoint. Εικόνα - Η Microsoft Online Clip Gallery

Να θυμάστε πάντα ότι το κοινό δεν έρχεται να δει την παρουσίαση του PowerPoint . Ήρθαν να σε δουν. Είστε η παρουσίαση - το PowerPoint είναι ο βοηθός για να πάρετε το μήνυμά σας. Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στο δρόμο για μια αποτελεσματική και επιτυχημένη παρουσίαση.

Shutterbug Alert

Εικόνες και clipart στο PowerPoint. Ο πυροβολισμός οθόνης © Wendy Russell

Ακριβώς όπως λέει το παλιό κλισέ - "μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις". Κάντε την παρουσίασή σας να έχει αντίκτυπο, προσθέτοντας τουλάχιστον μερικές διαφάνειες που περιλαμβάνουν μόνο εικόνες για να φτιάξετε το σημείο σας.

Προαιρετικά - Προσθέστε ένα γράφημα για να εκφράσετε τα δεδομένα σας

Διάγραμμα Excel και δεδομένα που θα εμφανίζονται στη διαφάνεια του PowerPoint. © Wendy Russell

Αν η παρουσίασή σας αφορά όλα τα δεδομένα, τότε με την ιδέα της εικόνας, προσθέστε ένα γράφημα των ίδιων δεδομένων αντί για κείμενο. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι οπτικοί μαθητές, οπότε βλέπουμε ότι πιστεύουμε.

Προσθήκη περισσότερων κινήσεων - Κινούμενα σχέδια

Προσαρμοσμένη γρήγορη λίστα κινούμενων εικόνων στο PowerPoint 2007. Ο πυροβολισμός οθόνης © Wendy Russell
Οι κινούμενες εικόνες είναι οι κινήσεις που εφαρμόζονται στα αντικείμενα στις διαφάνειες, όχι στην ίδια την διαφάνεια. Απλά να έχετε κατά νου ένα άλλο παλιό κλισέ - "λιγότερο είναι περισσότερο". Η παρουσίασή σας θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική εάν αποθηκεύσετε τα κινούμενα σχέδια μόνο για σημαντικά σημεία. Διαφορετικά, το κοινό σας θα αναρωτιέται πού να κοιτάξει δίπλα και να μην εστιάσει στο θέμα σας.

Προσθέστε μερικές κινήσεις - μεταβάσεις

Επιλέξτε μια μετάβαση που θα ισχύει σε μία ή σε όλες τις διαφάνειες του PowerPoint 2007. Ο πυροβολισμός οθόνης © Wendy Russell

Υπάρχουν δύο τύποι κινήσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο PowerPoint. Ο ένας προωθεί την πλήρη διαφάνεια με έναν ενδιαφέροντα τρόπο. Αυτό ονομάζεται μετάβαση .