Μάθετε σχετικά με τις μεταβάσεις διαφανειών στο λογισμικό παρουσίασης

Μια μετάβαση διαφάνειας είναι μια οπτική κίνηση όταν μια διαφάνεια αλλάζει στην επόμενη κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης. Από προεπιλογή, μία διαφάνεια απλώς αντικαθιστά την προηγούμενη στην οθόνη, με τον ίδιο τρόπο που μια παρουσίαση φωτογραφιών θα αλλάξει από τη μια στην άλλη. Τα περισσότερα προγράμματα λογισμικού παρουσίασης παρέχουν πολλά διαφορετικά εφέ μετάβασης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ζωντανέψετε την προβολή παρουσίασης.

Επιλογές μετατόπισης διαφάνειας

Οι μεταβάσεις κυμαίνονται από ένα απλό Cover Down , όπου η επόμενη διαφάνεια καλύπτει την τρέχουσα από την κορυφή της οθόνης, σε έναν τροχό δεξιόστροφα, όπου η νέα διαφάνεια περιστρέφεται σαν ακτίνες σε έναν τροχό για να καλύψει την προηγούμενη. Μπορείτε επίσης να έχετε διαφάνειες διαλυμένες μεταξύ τους, να πιέζετε ο ένας τον άλλον από την οθόνη ή να ανοίγετε σαν οριζόντιες ή κάθετες περσίδες.

Συχνά λάθη κατά τη χρήση των μεταβάσεων διαφανειών

Ενώ όλη αυτή η επιλογή μπορεί να φαίνεται σαν ένα μεγάλο πράγμα, τα συνηθισμένα λάθη που έγιναν είναι να χρησιμοποιήσετε πάρα πολλές μεταβάσεις ή να χρησιμοποιήσετε ένα που δεν ταιριάζει καλά με το αντικείμενο. Στις περισσότερες περιπτώσεις , βρείτε μια μετάβαση που δεν υποβαθμίζει την παρουσίαση και την χρησιμοποιεί σε όλη την εκπομπή.

Προσθέστε μια διαφορετική μετάβαση διαφανειών σε διαφάνειες που χρειάζονται ειδική έμφαση

Εάν υπάρχει μια διαφάνεια που απαιτεί ιδιαίτερη έμφαση, μπορείτε να εξετάσετε τη χρήση ξεχωριστής μετάβασης για αυτήν, αλλά μην επιλέξετε ξεχωριστή μετάβαση για κάθε διαφάνεια . Η παρουσίαση σας θα φανεί ερασιτεχνική και το κοινό σας πιθανότατα θα αποσπαστεί από την ίδια την παρουσίαση, καθώς περιμένει και παρακολουθεί την επόμενη μετάβαση.

Οι μεταβάσεις διαφανειών φτάνουν στο τέλος

Οι μεταβάσεις διαφανειών είναι μια από τις πολλές τελευταίες πινελιές σε μια παρουσίαση. Περιμένετε έως ότου επεξεργαστείτε και ορίσετε τις διαφάνειες με την προτιμώμενη σειρά πριν ρυθμίσετε τις κινούμενες εικόνες .