Samsung Σειρά 3 NP300V3A-A01 13,3 ιντσών φορητό υπολογιστή

Η κατώτατη γραμμή

Η σειρά 3 της Samsung δεν μπορεί να είναι ο λεπτότερος ή ελαφρύτερος φορητός υπολογιστής 13 ιντσών στην αγορά, αλλά προσφέρει ισχυρές δυνατότητες απόδοσης και αποθήκευσης που θυσιάζονται από πολλές από τις τελευταίες υπερπαραγωγές. Τα πληκτρολόγια και το trackpad είναι επίσης καλά σχεδιασμένα για να είναι ακριβή και άνετα. Υπάρχει μια σειρά από πράγματα να nitpick για το φορητό υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένου του φθηνού αίσθηση πλαστικό εξωτερικό και την έλλειψη υψηλής ταχύτητας εξωτερικές αποθηκευτικές περιφερειακές θύρες. Σε $ 750, η τιμολόγηση είναι καλή, αλλά υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις που είναι λίγο πιο προσιτές με συγκρίσιμα χαρακτηριστικά.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Αναθεώρηση - Samsung Σειρά 3 NP300V3A-A01

29 Σεπτεμβρίου 2011 - Οι φορητοί υπολογιστές της σειράς 3 της Samsung σχεδιάζονται για να είναι ένας συνδυασμός φορητότητας και τιμής. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι τόσο λεπτό όσο πολλοί φορητοί υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας και ultrabook που είναι διαθέσιμοι ή έρχονται σύντομα. Σε $ 750 αν και, το NP300V3A-A01 είναι σίγουρα πιο προσιτό με μερικά ακόμα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης. Χρησιμοποιεί ένα πρότυπο επεξεργαστή Intel Core i5-2410M με τάση φορητού υπολογιστή , ο οποίος παρέχει ένα σταθερό επίπεδο απόδοσης σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Αυτό συνδυάζεται με 4GB μνήμης DDR3 για μια ομαλή συνολική εμπειρία.

Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές 13 ιντσών αποθέτουν λειτουργίες αποθήκευσης για φορητότητα, αλλά οι φορητοί υπολογιστές της σειράς 3 έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αποθήκευση. Το NP300V3A-A01 διαθέτει έναν σκληρό δίσκο άνω του μέσου όρου 640GB. Αυτό παρέχει περίπου τριάντα τοις εκατό περισσότερο χώρο αποθήκευσης από τον μέσο φορητό υπολογιστή 13 ιντσών με σκληρό δίσκο. Ο κινητήρας κάνει περιστροφή με τον πιο παραδοσιακό ρυθμό περιστροφής 5400rpm που επηρεάζει την απόδοση λίγο σε σύγκριση με τους φορητούς υπολογιστές που χρησιμοποιούν μονάδες 7200rpm και σίγουρα παραπαίει σε σύγκριση με τις μονάδες SSD . Ωστόσο, αν χρειάζεστε αρκετό χώρο αποθήκευσης για εφαρμογές, αρχεία δεδομένων και αρχείων πολυμέσων, δεν θα υπάρξουν προβλήματα εδώ. Εκτός από το σκληρό δίσκο, ο φορητός υπολογιστής συσκευάζεται επίσης σε ένα τυπικό καυστήρα DVD δύο επιπέδων που επιτρέπει την εγγραφή ή την αναπαραγωγή μέσων CD ή DVD. Φυσικά, αυτό είναι εν μέρει ο λόγος για τις αρκετά μεγάλες διαστάσεις.

Ενώ οι εσωτερικές λειτουργίες αποθήκευσης είναι αρκετά ωραίες, ο φορητός υπολογιστής Series 3 υπολείπεται των εξωτερικών περιφερειακών. Διαθέτει τρεις θύρες USB, αλλά όσοι επιθυμούν να συνδέσουν εξωτερική αποθήκευση υψηλής ταχύτητας θα απογοητευτούν για να μάθουν ότι κανένα από αυτά δεν υποστηρίζει νέα ποικιλία USB 3.0 . Επιπλέον, δεν υποστηρίζει ούτε συσκευές eSATA . Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχετε πρόσβαση σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους υψηλής ταχύτητας.

Η οθόνη για το Samsung Series 3 NP300V3A-A01 χρησιμοποιεί ένα αρκετά συνηθισμένο μέγεθος 13,3 ιντσών. Χρησιμοποιεί επίσης γυαλιστερό φινίρισμα που αποτελεί κανόνα για τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές που προσανατολίζονται στον καταναλωτή. Αυτή η συγκεκριμένη φαίνεται να παράγει ένα μεγάλο μέρος αντανακλάσεων και αντανάκλασης που δεν το καθιστούν ιδιαίτερα κατάλληλο για εξωτερική χρήση. Η εικόνα και το χρώμα φαίνεται να είναι περίπου μέσο όρο για οθόνη 13 ιντσών. Τα ίδια τα γραφικά χειρίζονται το Intel HD Graphics 3000 που είναι ενσωματωμένα στον επεξεργαστή Core i5. Αυτό είναι ένα βήμα μπροστά από τις προηγούμενες ενσωματωμένες λύσεις γραφικών της Intel, αλλά εξακολουθεί να μην έχει απόδοση 3D για χρήση σε εργασίες όπως το PC gaming, ακόμη και σε περιστασιακό επίπεδο. Εξασφαλίζει αυτό, συμπεριλαμβάνοντας τη δυνατότητα επιτάχυνσης της κωδικοποίησης μέσων με εφαρμογές συμβατές με το QuickSync.

Είναι αρκετά προφανές ότι ένας από τους τομείς που η Samsung βοήθησε να μειώσει το κόστος παραγωγής είναι στο εξωτερικό κέλυφος που αποτελείται από πλαστικά. Είναι σίγουρα ικανά από την άποψη της παροχής μιας αρκετά ανθεκτικής πλατφόρμας για το φορητό υπολογιστή, αλλά αισθάνεται πολύ φθηνή. Τουλάχιστον το πληκτρολόγιο και το trackpad κάνουν το εξωτερικό. Το πληκτρολόγιο χρησιμοποιεί ένα απομονωμένο σχέδιο που παρέχει μια ακριβή και άνετη εμπειρία. Παρόλο που η Samsung βάζει το μπλοκ κλειδιού στο σπίτι στη δεξιά πλευρά του πληκτρολογίου, διατηρούν το μέγεθος των πλήκτρων εισαγωγής και μετάβασης δεξιά, ώστε να είναι ακόμα λειτουργικά. Το ίδιο το trackpad είναι ένα ωραίο μέγεθος και επικεντρώνεται στο πληκτρολόγιο. Είναι λίγο υπερβολικά ευαίσθητο αλλά μπορεί να ρυθμιστεί στους πίνακες ελέγχου. Ευτυχώς, η Samsung χρησιμοποιεί διακριτά αριστερά και δεξιά κουμπιά αντί για την μπάρα που χρησιμοποιούν πολλοί φορητοί υπολογιστές.

Το NP300V3A-A01 της Samsung έρχεται με μια αρκετά συνηθισμένη μπαταρία 6 κυψελών με ονομαστική χωρητικότητα 4400mAh. Σε δοκιμές αναπαραγωγής DVD, ο φορητός υπολογιστής ήταν σε θέση να τρέξει για λίγο πάνω από τρεις ώρες και δεκαπέντε λεπτά. Αυτό είναι ελαφρώς κάτω από παρόμοια εξοπλισμένα φορητούς υπολογιστές 13 ιντσών με καυστήρες DVD, αλλά όχι τόσο μακριά. Η πιο παραδοσιακή χρήση θα πρέπει να αποδίδει σχεδόν πέντε ώρες, κάτι που είναι αξιοπρεπές, αλλά εξακολουθεί να υπολείπεται των συμπαθειών του πιο ακριβού MacBook Pro 13.