Αναπαραγωγή CD Pioneer PDR-609 - Επισκόπηση προϊόντων

Καταγράψτε το βινύλιο σας στο CD

Ιστοσελίδα του κατασκευαστή

Έχετε μια συλλογή δίσκων βινυλίου που ποτέ δεν φαίνεται να έχετε αρκετό χρόνο για να ακούσετε; Εάν ναι, ο καταγραφέας CD Pioneer PDR-609 μπορεί να διατηρήσει τα αρχεία βινυλίου σε CD, παρέχοντας πιο ευέλικτες επιλογές ακρόασης.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Λατρεύω τη συλλογή δίσκων μου Vinyl. Λατρεύω το γκάζι άμεσης κίνησης Technics SL-QD33 (k) του 10χρονου. Η κασέτα ήχου Technica PT-600 της, μου εξυπηρετεί πολύ καλά ακούγοντας τα αγαπημένα λευκώματα εγγραφών μου. Ωστόσο, θα ήθελα να ακούσω τις βινυλίου εγγραφές μου ενώ εργάζομαι επίσης. Θα μπορούσα να μετακινήσω το πικάπ μου στο γραφείο, αλλά επειδή θα έπρεπε να γυρίσω τα αρχεία κάθε 40 περίπου λεπτά, αυτό θα έσπαζε τη δουλειά μου.

Η απάντηση σε αυτό το δίλημμα: γιατί να μην κάνουμε αντίγραφα της συλλογής δίσκων βινυλίου πάνω στο CD; Έχω ένα CD-burner σε έναν από τους υπολογιστές μου. Ωστόσο, η διαδικασία λήψης της μουσικής από τις εγγραφές βινυλίου μου στο σκληρό δίσκο, η καύση εκείνων στα CD, η διαγραφή των αρχείων από το σκληρό δίσκο μετά και η επανάληψη αυτής της επανάληψης χρειάζονται πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα έπρεπε επίσης να αφαιρέσω το πικάπ από το κύριο σύστημα μου. Θα χρειαστώ επίσης έναν πρόσθετο προενισχυτή phono για να συνδέσω το πικάπ με την είσοδο της γραμμής ήχου της PC μου.

Η λύση: ένα αυτόνομο ηχοσυστήματος CD. Όχι μόνο θα μπορούσα να κάνω αντίγραφα CD των δίσκων βινυλίου μου, αλλά θα μπορούσα απλώς να ενσωματώσω το CD recorder στο υπάρχον κύριο σύστημα μου. Επιπλέον, η συσκευή εγγραφής CD δεν παράγει μόνο αντίγραφα των εγγραφών μου, αλλά επειδή τα αρχεία επιλογής στη συλλογή μου δεν είναι πλέον σε έντυπη μορφή ή σε CD, μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη μέθοδο για να διατηρήσω τις εγγραφές μου σε περίπτωση δυσλειτουργίας του πικάπ μου ή καταστροφής των εγγραφών , στρεβλωμένη ή άλλως μη δυνάμενη να παιχτεί.

Έχοντας αποφασίσει γι 'αυτή την προσέγγιση, ποιο CD recorder θα επιλέξει; Τα καταγραφικά CD διατίθενται σε διάφορες ποικιλίες: μονόχωρο, διπλό πηγάδι και πολυεπίπεδο. Δεδομένου ότι ο υπολογιστής μου έχει ήδη μια μονάδα δίσκου διπλού CD (συσκευή αναπαραγωγής CD / DVD και συσκευή εγγραφής CD) ικανή να αντιγράψει αρχεία ήχου σε κανονική ταχύτητα 8X, δεν χρειαζόμουν πακέτα διπλού καναλιού.

Επίσης, δεδομένου ότι δεν σχεδιάζω να αναμειγνύω και να ταιριάζουν κομμάτια από πολλά CD ταυτόχρονα, δεν χρειαζόμουν ένα multi-well κατάστρωμα. Το μόνο που χρειαζόμουν ήταν ένας καλός καταγραφέας CD με ένα μόνο πηγάδι, ο οποίος ήταν ικανός και εύκολος στη χρήση. Έτσι, έθεσα σε έναν τοπικό έμπορο λιανικής να πάρει έναν ηχοσυστήρα CD. Η επιλογή μου: η συσκευή εγγραφής Pioneer PDR-609 CD-R / CD-RW, πολύ λογικές τιμές. Πήρα επίσης δέκα πακέτα δίσκων CD-R ήχου για να με ξεκινήσω.

Ρύθμιση και χρήση του πρωτοποριακού PDR-609

Κατά την άφιξή μου στο σπίτι, προχώρησα στο άνοιγμα του κιβωτίου και στην ενσωμάτωση της συσκευής εγγραφής CD με το σύστημα μου. Το PDR-609 της Pioneer έρχεται με όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε: τη συσκευή εγγραφής, το τηλεχειριστήριο, τις οδηγίες και δύο σετ καλωδίων AV. Παρόλο που το PDR-609 διαθέτει τόσο ψηφιακό όσο και οπτική είσοδο / έξοδο, πρέπει να αγοράσετε τα καλώδια αυτά χωριστά. Δεδομένου ότι, προς το παρόν, θα χρησιμοποιούσα αυτή τη μονάδα με μια αναλογική πηγή - το πικάπ - αυτό δεν ήταν θέμα.

Στην επάνω αριστερή πλευρά της μονάδας, υπάρχει ένα μεγάλο αυτοκόλλητο που εξηγεί στον χρήστη τι είδους κενό μέσο CD είναι το PDR-609 είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει. Παρόλο που πρόκειται για συσκευή εγγραφής CD-R / RW, δεν χρησιμοποιείτε τον ίδιο τύπο κενών δίσκων CD-R / RW που χρησιμοποιείτε σε υπολογιστή. Τα κενά μέσα CD που χρησιμοποιούνται σε ηχογράφους CD πρέπει να φέρουν σήμανση "Digital Audio" ή "Μόνο για χρήση ήχου" στη συσκευασία. Οι διαφορές στις συσκευές λήψης λέιζερ και στις απαιτήσεις δεδομένων για τους δίσκους CDR / RW του υπολογιστή καθιστούν αυτή τη διάκριση σημαντική.

Η εγκατάσταση του PDR-609 ήταν ένα αεράκι. Το μόνο που έπρεπε να κάνω είναι να το συνδέσω στον βρόχο παρακολούθησης της ταινίας του δέκτη μου, όπως θα ήθελα και ένα αναλογικό κασετόφωνο. Ωστόσο, η εγγραφή με αυτή τη μονάδα είναι λίγο διαφορετική από την εγγραφή από το τυπικό κασετόφωνό σας. απλά δεν πατάτε το κουμπί εγγραφής.

Το PDR-609 διαθέτει χαρακτηριστικά που βρίσκετε σε ένα high-end κασετόφωνο και στη συνέχεια κάποια. Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ρυθμίσεις και επιλογές που καθιστούν αυτή τη μονάδα πολύ ευέλικτη, ειδικά στην καταγραφή δίσκων βινυλίου.

Πρώτα απ 'όλα, μου αρέσει το γεγονός ότι διαθέτει μια τυποποιημένη υποδοχή ακουστικών και ξεχωριστή ρύθμιση στάθμης ακουστικών. Δεύτερον, σε συνδυασμό με τον διακόπτη οθόνης και τα χειριστήρια στάθμης εισόδου αναλογικού και ψηφιακού σήματος (καθώς και έλεγχο ισορροπίας και μετρητή στάθμης LED δύο καναλιών), μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε τα επίπεδα ήχου εισόδου. Μία προειδοποιητική σημείωση: θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι πιο δυνατές κορυφές σας δεν φθάνουν στην κόκκινη ένδειξη "OVER" στους μετρητές στάθμης LED, καθώς αυτό θα προκαλέσει παραμόρφωση στην εγγραφή σας.

Ιστοσελίδα του κατασκευαστή

Συνέχεια από την προηγούμενη σελίδα

Τώρα, για να ξεκινήσετε την εγγραφή. Βασικά, επιλέγετε την πηγή εισόδου σας: Αναλογική, Οπτική ή Ομοαξονική. Για τους σκοπούς των εγγραφών μου, επέλεξα Analog. Τώρα, για να ρυθμίσετε τα επίπεδα σας, ενεργοποιήστε τη λειτουργία Monitor, βάλετε την εγγραφή σας στο πικάπ, αναπαράγετε το πρώτο κομμάτι και προσαρμόζετε τα επίπεδα εισόδου που περιγράψατε παραπάνω.

Τώρα, το ερώτημα είναι, πώς μπορώ να καταγράψω και τις δύο πλευρές του δίσκου μου χωρίς να χρειάζεται να σταματήσω χειροκίνητα και να ξεκινήσω το CD recorder στις κατάλληλες στιγμές; Λοιπόν, η Pioneer έχει μια ενδιαφέρουσα λύση που είναι ιδανική για την εγγραφή δίσκων βινυλίου. Η λειτουργία Synchro κάνει τα πάντα για εσάς εκτός από την αναστροφή της εγγραφής. Αυτή η λειτουργία σάς δίνει τη δυνατότητα να εγγράφετε αυτόματα μόνο μία περικοπή κάθε φορά ή ολόκληρη την πλευρά μιας εγγραφής, σταματώντας και ξεκινώντας την κατάλληλη στιγμή.

Το χαρακτηριστικό Synchro μπορεί να ανιχνεύσει τον ήχο που κάνει η κασέτα τόνερ όταν χτυπήσει την επιφάνεια της εγγραφής και σταματά όταν η κασέτα ανασηκωθεί στο τέλος. Εάν η επιφάνεια εγγραφής είναι εξαιρετικά ήσυχη, η μονάδα μπορεί να σταματήσει ακόμη και μεταξύ περικοπών και ακόμα να "κλωτσήσει" ακριβώς όπως αρχίζει η μουσική.

Θα σκεφτόσαστε ότι η αρχή των τραγουδιών θα διακοπεί, λόγω του χρόνου καθυστέρησης, αλλά μέχρι στιγμής το σύστημα φαίνεται να λειτουργεί καλά για μένα. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ωραίο είναι ότι όταν η μονάδα κάνει παύση αφού παίξει μία πλευρά ενός ρεκόρ, έχετε όλο τον χρόνο στον κόσμο για να γυρίσετε και στη συνέχεια το PDR-609 επανεκκινεί και καταγράφει αυτόματα τη δεύτερη πλευρά. Αυτή είναι η εξοικονόμηση πραγματικού χρόνου. Μπορώ να ξεκινήσω την εγγραφή, να πάω μακριά και να κάνω κάτι άλλο, έπειτα επιστρέψω και συνεχίζω. Αν θέλω να ελέγξω την πρόοδο της εγγραφής, μπορώ απλώς να ανοίξω μερικά ακουστικά και να παρακολουθήσω την εγγραφή.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που βοηθά στην καταγραφή των εγγραφών βινυλίου είναι η δυνατότητα να ορίσετε το "κατώφλι σιωπής". Με δίσκους βινυλίου που έχουν μεγαλύτερο θόρυβο επιφανείας που δεν υπάρχει σε ψηφιακές πηγές, όπως τα CD, η συσκευή εγγραφής CD μπορεί να μην αναγνωρίζει το διάστημα μεταξύ των κοπτών ως σιωπή και συνεπώς μπορεί να μην αριθμεί σωστά τα ηχογραφημένα κομμάτια. Αν θέλετε να έχετε ακριβή αρίθμηση κομματιών στην αντιγραφή CD, μπορείτε να ορίσετε πραγματικά τα επίπεδα -DB της λειτουργίας αυτόματης παρακολούθησης.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή σας, ωστόσο, δεν μπορείτε να τραβήξετε μόνο το νεοσυσταθέν CD σας και να το παίξετε σε οποιοδήποτε CD player. πρέπει να περάσετε από μια διαδικασία που ονομάζεται οριστικοποίηση. Αυτή η διαδικασία είναι σημαντική επειδή επισημαίνει τον αριθμό των περικοπών στο CD και καθιστά τη δομή του αρχείου στον δίσκο συμβατή για αναπαραγωγή σε οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής CD. Προσοχή: αφού οριστικοποιήσετε ένα δίσκο, δεν μπορείτε να εγγράψετε τίποτα άλλο σε αυτό, ακόμα κι αν έχετε κενό χώρο.

Αυτή η διαδικασία είναι πραγματικά πολύ εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το πλήκτρο "Finalize". Το PDR-609 διαβάζει τότε το δίσκο και εμφανίζει πόσο χρόνο (συνήθως περίπου δύο λεπτά) θα πάρει η διαδικασία οριστικοποίησης. Αφού εμφανιστεί αυτό το μήνυμα στην οθόνη LED, απλά πατήστε το κουμπί εγγραφής / παύσης και η διαδικασία ξεκινά. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία οριστικοποίησης, η συσκευή εγγραφής CD σταματά.

Voila! Τώρα μπορείτε να μεταφέρετε το ολοκληρωμένο CD σας και να το αναπαράγετε σε οποιοδήποτε CD, CD / DVD player ή PC / MAC CD ή DVD Rom Drive. Η ποιότητα του αντιγράφου είναι εξαιρετική, παρόλο που είναι περίεργο να ακούγεται ο ήχος της πτώσης του ακουστικού και του θορύβου της επιφάνειας του δίσκου σε ένα CD!

Μπορείτε επίσης να κάνετε εγγραφή από πηγές ψηφιακού ήχου (όπως αναφέρθηκε προηγουμένως), αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμη τις δυνατότητες εγγραφής ψηφιακών εισόδων. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τις δικές σας ξεθωριασμένες και ξεθωριασμένες αποκοπές.

Αυτή η μονάδα διαθέτει επίσης δυνατότητα CD, επιτρέποντάς σας να επισημάνετε το CD και κάθε μεμονωμένη περικοπή. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να διαβαστούν από CD ή / και CD / DVD players και CD / DVD-Rom δίσκους, με δυνατότητα ανάγνωσης TEXT. Οι λειτουργίες κειμένου και άλλες πρόσθετες λειτουργίες είναι εύκολα προσβάσιμες από το τηλεχειριστήριο που παρέχεται.

Συμπερασματικά, ενώ πολλοί ενθουσιώδες ρεκόρ βινυλίου μπορεί να θεωρούν την αντιγραφή βινυλίου σε CD λιγότερο από επιθυμητό, ​​είναι σίγουρα ένας εύκολος τρόπος να απολαμβάνετε τέτοιες εγγραφές στο γραφείο ή το αυτοκίνητό σας, όπου δεν υπάρχει διαθέσιμος ένας πικάπ. Επίσης, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, αυτό μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να "διατηρήσετε" τις εξαντλημένες ηχογραφήσεις που ποτέ δεν μπορούν να εκδοθούν ούτε σε βινύλιο ούτε σε CD. Με την ικανότητα αναλογικής εισόδου του PDR-609, θα ήταν ενδιαφέρον να πειραματιστείτε με ζωντανές εμφανίσεις χρησιμοποιώντας ένα μίκτη ήχου με εξόδους ήχου RCA και κενά μέσα εγγραφής CD-RW.

Από όλες τις ενδείξεις μέχρι στιγμής, το Pioneer PDR-609 είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα αυτόνομο ηχοσύστημα CD. Με την ευκαιρία, είναι επίσης μια μεγάλη CD player επίσης.

Ιστοσελίδα του κατασκευαστή