Ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου Onkyo με Dolby Atmos ΚΑΙ DTS: X

Το Onkyo διαθέτει δύο δέκτες οικιακού κινηματογράφου που διαθέτουν δυνατότητα αποκωδικοποίησης ήχου Dolby Atmos AND DTS: X , TX-NR646 και TX-NR747 ( ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι λειτουργίες DTS: X προστέθηκαν μέσω δωρεάν ενημέρωσης υλικολογισμικού μετά την αγορά). Ακολουθεί μια επισκόπηση αυτών των δεκτών.

Τα Dolby Atmos και το DTS: X αναφέρονται και ως μορφές surround ήχου που βασίζονται σε αντικείμενα και χρησιμοποιούν τεχνολογίες που τοποθετούν αντικείμενα σε χώρο 3 διαστάσεων, αλλά πρέπει να είναι συγκεκριμένα αγκυροβολημένα από ειδικά κανάλια ή ηχεία. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις δύο μορφές, διαβάστε τις αναφορές μου: Dolby Atmos: Από τον κινηματογράφο στο σπίτι σας και το DTS: X Επισκόπηση .

Εκτός από την αποκωδικοποίηση Dolby Atmos και DTS: X, ο αναμεταδότης TX-NR646 και 747 διαθέτει τη δυνατότητα επεξεργασίας Dolby Surround Upmixer και DTS Neural: X, η οποία θα επιτρέπει την κωδικοποίηση του περιεχομένου ήχου χωρίς Dolby Atmos / DTS: X Περιεχόμενο Blu-ray), να "αναμειγνύεται" με τα περιβάλλοντα Dolby Atmos και DTS: X. Αυτό βοηθά πολύ, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει πολύ μικρός ντόπιος Dolby Atmos (λιγότεροι από δώδεκα δίσκοι Blu-ray από την ημερομηνία αυτής της δημοσίευσης) και κανένα περιεχόμενο που είναι κωδικοποιημένο σε DTS: X είναι διαθέσιμο ακόμα.

Ωστόσο, ακόμα και αν δεν επωφεληθείτε από το Dolby Atmos ή το DTS: X, υπάρχουν περισσότερα και πολλά άλλα που πρέπει να εξετάσετε σε σχέση με αυτούς τους δέκτες που μπορώ να καλύψω μόνο εν συντομία σε αυτή τη θέση.

Βασικές λειτουργίες ήχου περιλαμβάνουν ενσωματωμένες διαμορφώσεις 7.2 καναλιών ( 5.1.2 για Dolby Atmos ). Το TX-NR646 έχει ονομαστική τάση 100 wpc και το TX-NR747 έχει απόδοση 110 wpc (μετρημένη με φορτία 8 Ω, από 20Hz έως 20kHz, 0.08% THD με 2 κανάλια).

Και οι δύο δέκτες ενσωματώνουν HDMI 2.0a και HDCP 2.2 (που προσφέρουν πρόσθετη προστασία από αντιγραφή για όχι μόνο το τρέχον περιεχόμενο ροής από το διαδίκτυο και το περιεχόμενο που προσπελάζεται μέσω 3 εισόδων HDMI του κάθε δέκτη, αλλά και για ροή 4K, εκπομπές ή κυκλοφορίες ταινιών - όταν διατίθενται τέτοιες πηγές).

Για υποστήριξη βίντεο, και οι δύο δέκτες είναι συμβατοί με 3D και ενσωματώνουν μετατροπή βίντεο αναλογικού σε HDMI (χωρίς αναβάθμιση). Επίσης, με τη συμβατότητα HDMI 2.0a, και οι δύο δέκτες θα μπορούν να διαβιβάζουν κωδικοποιημένο περιεχόμενο βίντεο HDR (όπως το Dolby Vision) , καθώς και συμβατότητα με την προσεχή μορφή Blu-ray Disc Ultra HD .

Τα TX-NR646 και 747 παρέχουν ένα σύνολο 8 εισόδων HDMI , με το TX-NR646 να παρέχει 2 εξόδους HDMI και το TX-NR747 να παρέχει 3.

Και οι δύο δέκτες παρέχουν επίσης δυνατότητες αναπαραγωγής πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένης της συμβατότητας με το iPod / iPhone και Airplay, πιστοποίηση DLNA και πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πλήθος ηλεκτρονικών περιεχομένων από υπηρεσίες, όπως το Aupeo! , Pandora , Spotify και πολλά άλλα. Σε κάθε δέκτη, πρόσβαση στο δίκτυο και στο διαδίκτυο μπορείτε να κάνετε πρόσβαση μέσω τυπικού ethernet ή WiFi και ενσωματώστε ενσωματωμένη ασύρματη δυνατότητα Bluetooth , καθιστώντας εύκολη την ροή του ήχου από συμβατές φορητές συσκευές.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που ούτε περιλαμβάνει ο δέκτης. Δεν υπάρχουν αναλογικές επιλογές ήχου S-Video ή 5.1 / 7.1 καναλιών . Από την άλλη πλευρά, με το συνεχές ενδιαφέρον για τα αρχεία βινυλίου, και οι δύο δέκτες παρέχουν μια αφιερωμένη, παραδοσιακή, phono είσοδο.

Μια πρόσθετη αφή είναι ότι το TX-NR747 είναι THX-Select 2 Plus Certified.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτά που προσφέρουν οι δέκτες από ό, τι έχω αγγίξει σε αυτό το άρθρο προφίλ, όπως η δυνατότητα πολλαπλών ζωνών τους, έτσι για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε την επίσημη Ανακοίνωση Onkyo.

TX-NR646 - Επίσημη σελίδα προϊόντος

TX-NR747 - Επίσημη σελίδα προϊόντος

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από τότε που παρουσιάστηκαν οι παραπάνω δέκτες οικιακού κινηματογράφου, τα επόμενα μοντέλα από τον Onkyo και άλλους έχουν διατεθεί και διαθέτουν Dolby Atmos και DTS: X, για περισσότερες λεπτομέρειες και προτάσεις αγοράς, ελέγξτε την περιοδικά ενημερωμένη λίστα μεσαίων και high-end δέκτες οικιακού κινηματογράφου.