Επεξεργασία βίντεο κλιπ στο Windows Movie Maker

01 από 07

Εισαγωγή βίντεο για επεξεργασία

Πριν ξεκινήσετε την επεξεργασία στο Movie Maker, πρέπει να εισαγάγετε ορισμένα βίντεο κλιπ. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς.

02 του 07

Τίτλος των βίντεο κλιπ

Γενικά, το Windows Movie Maker θα αποθηκεύσει τα εισαγόμενα κλιπ σας με γενικούς τίτλους. Θα πρέπει να μετονομάσετε τα κλιπ με τίτλους που αναφέρονται στο περιεχόμενό τους. Αυτό θα διευκολύνει την εύρεση συγκεκριμένων σκηνών και θα κρατήσει το έργο σας πιο οργανωμένο.

Για να μετονομάσετε ένα βίντεο κλιπ, κάντε διπλό κλικ στον τρέχοντα τίτλο του. Αυτό θα επισημάνει το κείμενο, το οποίο μπορείτε να διαγράψετε και να αντικαταστήσετε με τον νέο τίτλο.

03 του 07

Διαχωρίστε κλιπ σε ξεχωριστές σκηνές

Το Windows Movie Maker συνήθως κάνει καλή δουλειά να αναγνωρίζει τα σπαστά σκηνικά στο βίντεό σας και στη συνέχεια να χωρίζει το βίντεο σε κλιπ ανάλογα. Ωστόσο, θα καταλήγετε περιστασιακά με ένα κλιπ που περιέχει περισσότερες από μία σκηνές. Όταν συμβεί αυτό, μπορείτε να διαχωρίσετε το κλιπ σε δύο ξεχωριστές σκηνές.

Για να διαιρέσετε ένα βίντεο κλιπ, εντοπίστε το playhead στο πρώτο καρέ μετά το σπάσιμο της σκηνής. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Διαίρεση ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου CTRL + L. Αυτό θα σπάσει το αρχικό βίντεο κλιπ σε δύο νέες.

Εάν κατά λάθος διαιρέσετε ένα κλιπ σε δύο, είναι εύκολο να επαναφέρετε το αρχικό, πλήρες βίντεο κλιπ. Απλά επιλέξτε τα δύο νέα κλιπ και κάντε κλικ στο CTRL + M. Και, voila, τα δύο κλιπ είναι και πάλι.

04 του 07

Διαγράψτε τα ανεπιθύμητα πλαίσια

Ο διαχωρισμός των κλιπ είναι επίσης ένας εύχρηστος τρόπος για να απαλλαγείτε από τυχόν ανεπιθύμητα καρέ στην αρχή ή το τέλος ενός βίντεο κλιπ. Απλά χωρίστε το κλιπ για να διαχωρίσετε το μέρος που θέλετε να χρησιμοποιήσετε από οτιδήποτε άλλο. Αυτό δημιουργεί δύο κλιπ και μπορείτε να διαγράψετε αυτό που δεν θέλετε.

05 του 07

Ιστορία του βίντεό σας

Μόλις τα κλιπ σας καθαριστούν και είναι έτοιμα να μεταφερθούν στην ταινία, τακτοποιήστε τα πάντα στο storyboard. Σύρετε τα κλιπ και αφήστε τα με τη σειρά που θα εμφανιστούν. Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση της ταινίας σας στην οθόνη και είναι εύκολο να αναδιατάξετε τα κλιπ μέχρι να εμφανιστεί η σειρά της ταινίας σωστά.

06 του 07

Περικοπή κλιπ στο χρονοδιάγραμμα

Αφού τακτοποιήσετε τα βιντεοκλίπ σας στον storyboard, μπορείτε να αποφασίσετε ότι θέλετε να προσαρμόσετε το χρονικό διάστημα που μερικά από τα κλιπ παίζουν. Κάνετε αυτό περικόπτοντας τα βίντεο κλιπ στο χρονοδιάγραμμα επεξεργασίας.

Κατ 'αρχάς, μεταβείτε από το Storyboard στην προβολή Timeline . Στη συνέχεια, τοποθετήστε το δρομέα στην αρχή ή στο τέλος του κλιπ που θέλετε να προσαρμόσετε. Εμφανίζεται ένα κόκκινο βέλος, με τις οδηγίες να κάνετε κλικ και να σύρετε για να κόψετε το κλιπ . Σύρετε το βέλος για να κόψετε την αρχή ή το τέλος του κλιπ. Όταν αφήνετε το ποντίκι, το επισημασμένο τμήμα του κλιπ παραμένει και τα υπόλοιπα διαγράφονται.

Με το κόψιμο των κλιπ σας, μπορείτε να συντονίσετε το βίντεό σας έτσι ώστε οι σκηνές να κυλήσουν ομαλά μεταξύ τους.

07 του 07

Τερματίστε το βίντεο του Movie Maker σας

Αφού επεξεργαστείτε τα βίντεο κλιπ, μπορείτε να προσθέσετε τις τελευταίες πινελιές στην ταινία σας προσθέτοντας μουσική, τίτλο, εφέ και μεταβάσεις.