Τι είναι ένα αρχείο F4V;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία F4V

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου F4V είναι ένα αρχείο Flash MP4 Video, που μερικές φορές ονομάζεται αρχείο βίντεο MPEG-4, το οποίο χρησιμοποιείται με το Adobe Flash και με βάση τη μορφή του QuickTime του Apple QuickTime. Είναι παρόμοιο με τη μορφή MP4 .

Η μορφή F4V είναι παρόμοια με την FLV, αλλά επειδή η μορφή FLV έχει ορισμένα όρια με περιεχόμενο H.264 / AAC, η Adobe ανέπτυξε το F4V ως αναβάθμιση. Ωστόσο, το F4V δεν υποστηρίζει ορισμένους κωδικοποιητές βίντεο και ήχου σε μορφή FLV, όπως Nellymoser, Sorenson Spark και Screen.

Το F4P είναι μια άλλη μορφή Adobe Flash, αλλά χρησιμοποιείται για την αποθήκευση δεδομένων βίντεο MPEG-4 που προστατεύονται με DRM. Το ίδιο ισχύει για τα αρχεία Adobe Flash Protected Audio που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .F4A.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο F4V

Πολλά προγράμματα ανοίγουν αρχεία F4V, καθώς είναι μια δημοφιλής μορφή συμπίεσης βίντεο / ήχου. Το VLC και ο Flash Player της Adobe (από την Έκδοση 9 Ενημέρωση 3) και το Animate CC (που προηγουμένως ονομάστηκε Flash Professional) θα ανοίξουν αρχεία F4V, καθώς και το πρόγραμμα Windows Media Player ενσωματωμένο σε ορισμένες εκδόσεις των Windows και το δωρεάν F4V Player.

Πολλά άλλα αυτόνομα προγράμματα από άλλους προγραμματιστές θα παίξουν επίσης αρχεία F4V, όπως πολλά προϊόντα Nero.

Το πρόγραμμα λογισμικού επεξεργασίας βίντεο Premiere Pro της Adobe μπορεί να δημιουργήσει αρχεία F4V, όπως και άλλες δημοφιλείς σουίτες επεξεργασίας βίντεο και δημιουργίας.

Συμβουλή: Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο F4V αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία F4V, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο F4V

Κοιτάξτε μέσα από αυτή τη λίστα δωρεάν προγράμματα μετατροπής βίντεο για να βρείτε ένα που υποστηρίζει τη μορφή αρχείου F4V, όπως Any Video Converter . Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά τα εργαλεία για να μετατρέψετε το F4V σε MP4, AVI , WMV , MOV και σε άλλες μορφές, ακόμη και σε ακουστικά όπως MP3 .

Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε τα αρχεία F4V online με ιστοσελίδες όπως Zamzar και FileZigZag . Το μειονέκτημα για τη μετατροπή του αρχείου με αυτό τον τρόπο είναι ότι όχι μόνο πρέπει να ανεβάσετε το βίντεο στον ιστότοπο πριν μπορείτε να το μετατρέψετε, αλλά πρέπει επίσης να το κατεβάσετε ξανά στον υπολογιστή σας για να χρησιμοποιήσετε το νέο αρχείο - τόσο την μεταφόρτωση όσο και η διαδικασία λήψης ενδέχεται να διαρκέσει αρκετά, εάν το βίντεο είναι μεγάλο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μορφή αρχείου F4V

Ορισμένα από τα υποστηριζόμενα αρχεία που μπορούν να περιέχονται στη μορφή F4V περιλαμβάνουν τα αρχεία ήχου MP3 και AAC . Τύποι βίντεο GIF , PNG, JPEG, H.264 και VP6. και AMF0, AMF3 και τύπους δεδομένων κειμένου.

Οι πληροφορίες μεταδεδομένων που υποστηρίζονται για τη μορφή F4V περιλαμβάνουν μεταδεδομένα κομματιού κειμένου όπως κουτί στυλ, κουτί υπερκειμένου, κουτάκι καθυστέρησης κύλισης, κιβώτιο καραόκε και κουτί μετατόπισης σκιών.

Μπορείτε να διαβάσετε πολύ περισσότερα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες αυτής της μορφής αρχείου στην ενότητα "Format F4V Video Format" της μορφοποίησης προδιαγραφών PDF από την Adobe.

Το αρχείο σας δεν ανοίγει ακόμα;

Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε ή να μετατρέψετε το αρχείο σας, είναι πιθανό να κάνετε εσφαλμένη ανάγνωση της επέκτασης αρχείου. Μερικοί τύποι αρχείων χρησιμοποιούν μια επέκταση αρχείου που γράφεται λίγο σαν το "F4V" αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν κάτι κοινό ή μπορούν να ανοίξουν με τα ίδια προγράμματα λογισμικού.

Τα αρχεία προεπιλογών αρχείων προβολής αρχείων Plus χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου FVP και παρόλο που τα γράμματα είναι παρόμοια με το F4V, οι δύο μορφές αρχείων είναι μοναδικές. Τα αρχεία FVP χρησιμοποιούνται με το File Viewer Plus.

Τα αρχεία FEV ενδέχεται να είναι αρχεία ήχου FMOD που χρησιμοποιούνται με το λογισμικό FMOD ή FLAMES περιβάλλοντα μεταβλητά αρχεία που σχετίζονται με το FLAMES Simulation Framework, τα οποία δεν σχετίζονται με τη μορφή αρχείου βίντεο Adobe Flash.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα αρχεία F4A και F4P είναι επίσης αρχεία Adobe Flash, αλλά αυτές οι επεκτάσεις αρχείων μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με προγράμματα που δεν έχουν σχέση με το Flash. Είναι λοιπόν σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το αρχείο που έχετε σχετίζεται με το Adobe Flash με κάποιο τρόπο.

Διαφορετικά, πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό και τα προγράμματα που αναφέρονται σε αυτή τη σελίδα δεν είναι πιθανώς αυτά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε ή να μετατρέψετε το αρχείο σας.