Τι είναι το ερώτημα βάσης δεδομένων;

Τα ερωτήματα αξιοποιούν την ισχύ της βάσης δεδομένων σας

Ένα ερώτημα βάσης δεδομένων εξάγει δεδομένα από μια βάση δεδομένων και τα μορφοποιεί σε μια ευανάγνωστη μορφή. Ένα ερώτημα πρέπει να είναι γραμμένο στη γλώσσα που απαιτεί η βάση δεδομένων-συνήθως, αυτή η γλώσσα είναι SQL .

Για παράδειγμα, όταν θέλετε δεδομένα από μια βάση δεδομένων, χρησιμοποιείτε ένα ερώτημα για να ζητήσετε τις συγκεκριμένες πληροφορίες που θέλετε. Ίσως να έχετε πίνακα εργαζομένων και θέλετε να παρακολουθείτε τους αριθμούς απόδοσης των πωλήσεων. Μπορείτε να κάνετε ερώτηση στη βάση δεδομένων σας για τον εργαζόμενο που κατέγραψε τις υψηλότερες πωλήσεις σε μια δεδομένη περίοδο.

Η Δήλωση SQL SELECT

Ένα ερώτημα βάσης δεδομένων πρέπει να ακολουθεί τη μορφή ερωτήματος που απαιτείται από τη βάση δεδομένων. Η πιο συνηθισμένη μορφή είναι η τυποποιημένη μορφή ερωτήματος δομημένης ερωτηματολογίου (SQL) που χρησιμοποιείται από πολλά συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων. Η SQL είναι μια ισχυρή γλώσσα ικανή για προηγμένα ερωτήματα.

Η SQL χρησιμοποιεί μια εντολή SELECT για να επιλέξετε συγκεκριμένα δεδομένα.

Εξετάστε ένα παράδειγμα που βασίζεται στη βάση δεδομένων Northwind που συχνά στέλνεται με προϊόντα βάσης δεδομένων ως οδηγό.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από τον πίνακα των υπαλλήλων της βάσης δεδομένων:

Απόσπασμα από τον πίνακα "Υπάλληλοι" της βάσης δεδομένων Northwind
Ταυτότητα Υπαλλήλου Επίθετο Ονομα Τίτλος Διεύθυνση Πόλη Περιοχή
1 Davolio Ομοφυλόφιλος Αντιπρόσωπος πωλήσεων 507 - 20η Ave. ΜΙ. Σιάτλ WA
2 Fuller Ανδρέας
Αντιπρόεδρος, Πωλήσεις
908 W. Capital Way Tacoma WA
3 Ο μοχλός Janet Αντιπρόσωπος πωλήσεων 722 Moss Bay Blvd. Kirkland WA

Για να επιστρέψετε το όνομα και τον τίτλο ενός υπαλλήλου από τη βάση δεδομένων, η εντολή SELECT θα έμοιαζε κάπως έτσι:

SELECT FirstName, LastName, Τίτλος FROM Employees;

Θα επέστρεφε:

Ονομα Επίθετο Τίτλος
Ομοφυλόφιλος Davolio Αντιπρόσωπος πωλήσεων
Ανδρέας Fuller Αντιπρόεδρος, Πωλήσεις
Janet Ο μοχλός Αντιπρόσωπος πωλήσεων

Για να βελτιώσετε περαιτέρω τα αποτελέσματα, μπορείτε να προσθέσετε μια ρήτρα WHERE:

SELECT FirstName, LastName FROM Υπάλληλοι

WHERE Πόλη = 'Tacoma';

Επιστρέφει το FirstName και το LastName οποιουδήποτε υπαλλήλου που προέρχεται από το Tacoma:

Ονομα Επίθετο
Ανδρέας Fuller

Σημειώστε ότι η SQL επιστρέφει δεδομένα σε μορφή γραμμής / στήλης που είναι παρόμοια με το Microsoft Excel, διευκολύνοντας την προβολή και εργασία με. Άλλες γλώσσες επερωτήσεων ενδέχεται να επιστρέψουν δεδομένα ως γράφημα ή γράφημα.

Η δύναμη των ερωτημάτων

Μια βάση δεδομένων έχει τη δυνατότητα να αποκαλύψει σύνθετες τάσεις και δραστηριότητες, αλλά αυτή η εξουσία αξιοποιείται μόνο μέσω της χρήσης του ερωτήματος. Μια πολύπλοκη βάση δεδομένων αποτελείται από πολλούς πίνακες που αποθηκεύουν μια πληθώρα δεδομένων. Ένα ερώτημα σάς επιτρέπει να το φιλτράρετε σε ένα μόνο τραπέζι, ώστε να μπορείτε να το αναλύσετε πιο εύκολα.

Τα ερωτήματα μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν υπολογισμούς στα δεδομένα σας ή να αυτοματοποιήσουν τις εργασίες διαχείρισης δεδομένων. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τις ενημερώσεις στα δεδομένα σας, προτού τα δεσμεύσετε στη βάση δεδομένων.