Ένας γρήγορος οδηγός για την εξαγωγή των πινάκων πρόσβασης 2003 στο Excel

Ένα βήμα προς βήμα φροντιστήριο για την Access 2003

Είναι συχνά απαραίτητο να μετατρέψετε τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε μια βάση δεδομένων της Access 2003 σε μια άλλη φόρμα, όπως ένα βιβλίο εργασίας του Excel. Ίσως θελήσετε να εκμεταλλευτείτε μερικές από τις μοναδικές αναλυτικές δυνατότητες του Excel ή να μοιραστείτε δεδομένα με κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος με την Access. Όποια και αν είναι η αιτία, η διαδικασία μετατροπής είναι αρκετά απλή.

Εκμάθηση εξαγωγής πινάκων πρόσβασης 2003 στο Excel

Αυτό το σεμινάριο χρησιμοποιεί το δείγμα βάσης δεδομένων Northwind , οπότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι εγκατεστημένο. Αφού την εγκαταστήσετε με επιτυχία, ακολουθήστε τα εξής βήματα για να εξάγετε τον πίνακα Πελάτες σε ένα βιβλίο εργασίας του Excel .

  1. Ανοίξτε τη βάση δεδομένων Northwind .
  2. Όταν εμφανιστεί ο πίνακας διανομής Northwind, κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση παραθύρου βάσης δεδομένων για να μεταβείτε στην κύρια οθόνη βάσης δεδομένων.
  3. Εάν δεν είστε ήδη σε προβολή πίνακα, κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακες στο μενού Αντικείμενα στην αριστερή πλευρά του παραθύρου Βάση δεδομένων.
  4. Κάντε διπλό κλικ στον πίνακα " Πελάτες" στο παράθυρο "Βάση δεδομένων" για να ανοίξετε τον πίνακα.
  5. Από το μενού Αρχείο , επιλέξτε την επιλογή Εξαγωγή .
  6. Θα πρέπει τώρα να δείτε ένα παράθυρο διαλόγου με τίτλο "Εξαγωγή πίνακα" Πελάτες '... ". Καθορίστε τη μορφή εξαγωγής επιλέγοντας το Microsoft Excel 97-2002 από το μενού" Αποθήκευση ως τύπος ".
    1. Όταν περιηγείστε σε αυτό το μενού, λάβετε υπόψη τις διάφορες επιλογές στο μενού "Αποθήκευση ως τύπος". Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ίδια διαδικασία για να εξαγάγετε πίνακες πρόσβασης σε μια μεγάλη ποικιλία μορφών, συμπεριλαμβανομένων άλλων βάσεων δεδομένων όπως Paradox και dBASE. Η πρόσβαση παρέχει μεγάλη ευελιξία επιτρέποντάς σας να εξάγετε δεδομένα σε οποιαδήποτε πηγή δεδομένων συμβατή με ODBC ή σε αρχείο απλού κειμένου.
  7. Καθορίστε ένα κατάλληλο όνομα αρχείου στο πλαίσιο κειμένου "Όνομα αρχείου".
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή όλων για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εξαγωγής.

Αφού ολοκληρώσετε αυτήν τη διαδικασία, ανοίξτε το υπολογιστικό φύλλο του Excel για να επαληθεύσετε ότι τα δεδομένα εξήχθησαν με επιτυχία. Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό!

Σημείωση : Αυτές οι οδηγίες ισχύουν για την Access 2003 και παλαιότερες εκδόσεις.