Βάση δεδομένων βάσης δεδομένων

Ένα στιγμιότυπο βάσης δεδομένων μπορεί να είναι συγκεκριμένο στη βάση δεδομένων

Ο όρος " instance" της βάσης δεδομένων συχνά παρερμηνεύεται επειδή σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς προμηθευτές. Χρησιμοποιείται συχνότερα σε σχέση με τις υλοποιήσεις βάσεων δεδομένων Oracle.

Γενική έννοια της βάσης δεδομένων

Γενικά, μια παρουσία βάσης δεδομένων περιγράφει ένα πλήρες περιβάλλον βάσης δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού RDBMS, της δομής του πίνακα, των αποθηκευμένων διαδικασιών και άλλων λειτουργιών. Οι διαχειριστές βάσεων δεδομένων ενδέχεται να δημιουργούν πολλαπλές εμφανίσεις της ίδιας βάσης δεδομένων για διαφορετικούς σκοπούς.

Για παράδειγμα, ένας οργανισμός με μια βάση δεδομένων για τους υπαλλήλους μπορεί να έχει τρεις διαφορετικές περιπτώσεις: την παραγωγή (χρησιμοποιείται για να περιέχει ζωντανά δεδομένα), την προπαραγωγή (χρησιμοποιείται για τη δοκιμή νέων λειτουργιών πριν από την κυκλοφορία στην παραγωγή) και την ανάπτυξη ).

Oracle βάσεις δεδομένων

Εάν διαθέτετε μια βάση δεδομένων Oracle , γνωρίζετε ότι ένα στιγμιότυπο βάσης δεδομένων σημαίνει ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα.

Ενώ η ίδια η βάση δεδομένων περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα εφαρμογής και τα μεταδεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε φυσικά αρχεία σε ένα διακομιστή, μια παρουσία είναι ένας συνδυασμός του λογισμικού και της μνήμης που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στα δεδομένα αυτά.

Για παράδειγμα, εάν συνδέεστε σε μια βάση δεδομένων Oracle, η σύνοδος σύνδεσης είναι μια παρουσία. Αν αποσυνδεθείτε ή τερματίσετε τον υπολογιστή σας, η υπόθεσή σας εξαφανίζεται, αλλά η βάση δεδομένων - και όλα τα δεδομένα σας - παραμένουν άθικτα. Ένα στιγμιότυπο της Oracle μπορεί να έχει πρόσβαση σε μία μόνο βάση δεδομένων κάθε φορά, ενώ σε μια βάση δεδομένων της Oracle μπορούν να προσπελαστούν πολλαπλές περιόδους.

Παράθυρα του SQL Server

Μια παράσταση του SQL Server συνήθως σημαίνει μια συγκεκριμένη εγκατάσταση του SQL Server. Δεν είναι η ίδια η βάση δεδομένων. μάλλον, είναι το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία της βάσης δεδομένων. Η διατήρηση πολλαπλών παρουσιών μπορεί να είναι χρήσιμη κατά τη διαχείριση των πόρων του διακομιστή επειδή κάθε εμφάνιση μπορεί να ρυθμιστεί για τη μνήμη και τη χρήση της CPU - κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε για μεμονωμένες βάσεις δεδομένων μέσα σε μια παρουσία του SQL Server.

Ένα σχήμα βάσης δεδομένων εναντίον μιας βάσης δεδομένων

Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να σκεφτείτε μια περίπτωση σε σχέση με ένα σχήμα βάσης δεδομένων. Το σχήμα είναι τα μεταδεδομένα που ορίζουν τον σχεδιασμό της βάσης δεδομένων και τον τρόπο οργάνωσης των δεδομένων. Αυτό περιλαμβάνει τους πίνακες και τις στήλες τους και τους τυχόν κανόνες που διέπουν τα δεδομένα. Για παράδειγμα, ένας πίνακας εργαζομένων σε μια βάση δεδομένων μπορεί να έχει στήλες για όνομα, διεύθυνση, αναγνωριστικό υπαλλήλου και περιγραφές θέσεων εργασίας. Αυτή είναι η δομή ή το σχήμα της βάσης δεδομένων.

Ένα στιγμιότυπο της βάσης δεδομένων είναι ένα στιγμιότυπο του πραγματικού περιεχομένου σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των δεδομένων και της σχέσης του με άλλα δεδομένα στη βάση δεδομένων.