Επιλογή της σωστής έκδοσης του Microsoft SQL Server 2012

Ελέγξτε τις τιμές και τις εκδόσεις του SQL Server

Δείτε τις σημειώσεις σχετικά με τον SQL Server 2014 και τον SQL Server 2016 στο τέλος αυτού του άρθρου.

Η έκδοση της Microsoft για το 2012 της πλατφόρμας διαχείρισης βάσεων δεδομένων Enterprise Server 2012 σηματοδότησε μια σημαντική εξέλιξη σε αυτό το δημοφιλές προϊόν. Αυτή η νέα έκδοση περιελάμβανε σημαντικές βελτιώσεις χαρακτηριστικών για την επιχειρησιακή ευφυΐα, έλεγχο και αποκατάσταση καταστροφών του SQL Server, μεταξύ άλλων αναβαθμίσεων.

Εκδόσεις SQL Server 2012

Με την κυκλοφορία του SQL Server 2012, η ​​Microsoft έλαβε μέτρα για την απλούστευση των επιλογών αδειοδότησης της πλατφόρμας, αποσύροντας το Datacenter Edition, Workgroup Edition και Small Business Edition που ήταν προηγουμένως διαθέσιμες για SQL Server 2008 και 2008 R2 .

Αδειοδότηση SQL Server: ανά πυρήνα ή ανά διακομιστή

Εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε την τυπική έκδοση του Microsoft SQL Server 2012 στο περιβάλλον σας, έχετε μια μεγάλη επιλογή να κάνετε: Θα πρέπει να επιλέξετε την άδεια ανά διακομιστή ή την άδεια ανά πυρήνα; Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό είναι πιθανό να προκαλέσει σημαντική αύξηση των τελών αδειών χρήσης. Εδώ είναι η αποκοπή.

Αργότερα εκδόσεις: SQL Server 2014 και SQL Server 2016

Το feature-wise, SQL Server 2014 και SQL 2016 προσφέρουν ένα πλουσιότερο σύνολο χαρακτηριστικών από το 2012. Και οι δύο έχουν μεγαλύτερη απόδοση, περιλαμβάνουν υποστήριξη κρυπτογράφησης backup και έχουν προσθέσει την επιλογή αποκατάστασης μετά από καταστροφή.

Με το 2016, η Microsoft αφαιρεί την έκδοση Business Intelligence και αναδιπλώνει τις δυνατότητές της στην έκδοση Enterprise, έτσι ώστε οι πρωτογενείς εκδόσεις της να περιορίζονται τώρα μόνο σε Standard και Enterprise. Ο SQL Developer είναι τώρα δωρεάν download ως τμήμα του Visual Studio Developer Essentials της Microsoft.

Ο SQL Server 2014 ενσωμάτωσε μικρές αλλαγές στο μοντέλο αδειοδότησης του με δύο τρόπους:

Ο SQL Server 2016 είναι παρόμοιος με το 2014 με μερικές αλλαγές:

Όπως πιθανόν να πείτε, θα πρέπει να καθίσετε με ένα υπολογιστικό φύλλο και να εκτελέσετε ορισμένους αριθμούς πριν κάνετε τις αποφάσεις σας για τη χορήγηση αδειών SQL Server. Οι επιλογές που επιλέγετε μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο συνολικό κόστος της άδειας βάσης δεδομένων σας και θα πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά.