Τρόπος εισαγωγής και εξαγωγής δεδομένων με τον SQL Server 2012

Χρησιμοποιώντας τον "Οδηγό εισαγωγής και εξαγωγής"

Ο οδηγός εισαγωγής και εξαγωγής SQL Server σάς επιτρέπει να εισάγετε εύκολα πληροφορίες σε μια βάση δεδομένων SQL Server 2012 από οποιαδήποτε από τις ακόλουθες πηγές δεδομένων:

Ο οδηγός αναπτύσσει πακέτα υπηρεσιών SQL Server Integration Services (SSIS) μέσω ενός φιλικού προς το χρήστη γραφικού περιβάλλοντος.

Ξεκινώντας τον "Οδηγό εισαγωγής και εξαγωγής SQL Server"

Ξεκινήστε τον "Οδηγό εισαγωγής και εξαγωγής SQL Server" απευθείας από το μενού "Έναρξη" σε ένα σύστημα που έχει εγκατεστημένο ήδη το SQL Server 2012. Εναλλακτικά, εάν εκτελείτε ήδη SQL Server Management Studio, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ξεκινήσετε τον οδηγό:

  1. Ανοίξτε το SQL Server Management Studio .
  2. Παρέχετε τις λεπτομέρειες του διακομιστή που θέλετε να διαχειριστείτε και του κατάλληλου ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης, εάν δεν χρησιμοποιείτε τον έλεγχο ταυτότητας των Windows .
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση για να συνδεθείτε με το διακομιστή από το SSMS.
  4. Κάντε δεξί κλικ στο όνομα της εμφάνισης της βάσης δεδομένων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και επιλέξτε Εισαγωγή δεδομένων από το μενού " Εργασίες ".

Εισαγωγή δεδομένων στον SQL Server 2012

Ο οδηγός εισαγωγής και εξαγωγής SQL Server σάς καθοδηγεί στη διαδικασία εισαγωγής δεδομένων από οποιαδήποτε υπάρχουσα προέλευση δεδομένων σε μια βάση δεδομένων του SQL Server. Αυτό το παράδειγμα περνάει από τη διαδικασία της εισαγωγής πληροφοριών επαφών από το Microsoft Excel σε μια βάση δεδομένων SQL Server, φέρνοντας τα δεδομένα από ένα δείγμα αρχείων επαφών του Excel σε έναν νέο πίνακα μιας βάσης δεδομένων του SQL Server.

Δείτε πώς:

  1. Ανοίξτε το SQL Server Management Studio .
  2. Παρέχετε τις λεπτομέρειες του διακομιστή που θέλετε να διαχειριστείτε και του κατάλληλου ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης, εάν δεν χρησιμοποιείτε τον έλεγχο ταυτότητας των Windows.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση για να συνδεθείτε με το διακομιστή από το SSMS.
  4. Κάντε δεξί κλικ στο όνομα της εμφάνισης της βάσης δεδομένων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και επιλέξτε Εισαγωγή δεδομένων από το μενού " Εργασίες ". Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  5. Επιλέξτε το Microsoft Excel ως πηγή δεδομένων (για αυτό το παράδειγμα).
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση , εντοπίστε το αρχείο address.xls στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στο Άνοιγμα .
  7. Βεβαιωθείτε ότι η πρώτη γραμμή έχει το όνομα των πλαισίων ονομάζεται πλαίσιο ελέγχου. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  8. Στην οθόνη " Επιλογή προορισμού" , επιλέξτε τον SQL Server Native Client ως πηγή δεδομένων.
  9. Επιλέξτε το όνομα του διακομιστή στον οποίο θέλετε να εισαγάγετε δεδομένα από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο Όνομα διακομιστή.
  10. Επαληθεύστε τις πληροφορίες ελέγχου ταυτότητας και επιλέξτε τις επιλογές που αντιστοιχούν στη λειτουργία ελέγχου ταυτότητας του SQL Server.
  11. Επιλέξτε το όνομα της συγκεκριμένης βάσης δεδομένων από την οποία θέλετε να εισαγάγετε δεδομένα από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο Βάση δεδομένων. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο και , στη συνέχεια, κάντε ξανά κλικ στο κουμπί Επόμενο για να αποδεχθείτε την επιλογή Αντιγραφή δεδομένων από έναν ή περισσότερους πίνακες ή προβολές στην οθόνη Καθορισμός πίνακα αντιγραφής ή ερώτησης.
  1. Στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο Προορισμός , επιλέξτε το όνομα ενός υπάρχοντος πίνακα στη βάση δεδομένων σας ή πληκτρολογήστε το όνομα ενός νέου πίνακα που θέλετε να δημιουργήσετε. Σε αυτό το παράδειγμα, αυτό το υπολογιστικό φύλλο Excel χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει ένα νέο πίνακα που ονομάζεται "επαφές". Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για να προχωρήσετε στην οθόνη επαλήθευσης.
  3. Αφού ελέγξετε τις ενέργειες SSIS που θα πραγματοποιηθούν, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για να ολοκληρώσετε την εισαγωγή.

Εξαγωγή δεδομένων από τον SQL Server 2012

Ο οδηγός εισαγωγής και εξαγωγής SQL Server σάς καθοδηγεί στη διαδικασία εξαγωγής δεδομένων από τη βάση δεδομένων SQL Server σε οποιαδήποτε υποστηριζόμενη μορφή. Αυτό το παράδειγμα σας περιγράφει τη διαδικασία λήψης των πληροφοριών επαφής που εισαγάγατε στο προηγούμενο παράδειγμα και την εξαγωγή σε ένα επίπεδο αρχείο.

Δείτε πώς:

  1. Ανοίξτε το SQL Server Management Studio .
  2. Παρέχετε τις λεπτομέρειες του διακομιστή που θέλετε να διαχειριστείτε και του κατάλληλου ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης, εάν δεν χρησιμοποιείτε τον έλεγχο ταυτότητας των Windows.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση για να συνδεθείτε με το διακομιστή από το SSMS.
  4. Κάντε δεξί κλικ στο όνομα της εμφάνισης βάσης δεδομένων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και επιλέξτε Εξαγωγή δεδομένων από το μενού Εργασίες . Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  5. Επιλέξτε SQL Server Native Client ως πηγή δεδομένων σας.
  6. Επιλέξτε το όνομα του διακομιστή στον οποίο θέλετε να εξαγάγετε δεδομένα από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο Όνομα διακομιστή .
  7. Επαληθεύστε τις πληροφορίες ελέγχου ταυτότητας και επιλέξτε τις επιλογές που αντιστοιχούν στη λειτουργία ελέγχου ταυτότητας του SQL Server.
  8. Επιλέξτε το όνομα της συγκεκριμένης βάσης δεδομένων από την οποία θέλετε να εξαγάγετε δεδομένα από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο Βάση δεδομένων . Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  9. Επιλέξτε Flat File Destination από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο Destination (Προορισμός ).
  10. Παρέχετε μια διαδρομή αρχείου και ένα όνομα που λήγει στο ".txt" στο πλαίσιο κειμένου " Όνομα αρχείου " (για παράδειγμα "C: \ Users \ mike \ Documents \ contacts.txt"). Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο και έπειτα στο κουμπί " Επόμενο" ξανά για να αποδεχτείτε την επιλογή Αντιγραφή δεδομένων από έναν ή περισσότερους πίνακες ή προβολές .
  1. Κάντε διπλό κλικ στο κουμπί Επόμενο και μετά Τέλος για να προχωρήσετε στην οθόνη επαλήθευσης.
  2. Αφού ελέγξετε τις ενέργειες SSIS που θα πραγματοποιηθούν, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για να ολοκληρώσετε την εισαγωγή.