Μηνύματα σφάλματος της κάμερας DSLR του Pentax

Μάθετε να Αντιμετωπίζετε προβλήματα φωτογραφικών μηχανών Pentax DSLR

Οι κάμερες Pentax DSLR είναι σταθερές. Εντούτοις, περιστασιακά μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα μήνυμα σφάλματος της φωτογραφικής μηχανής Pentax DSLR, όπως όταν έχετε ένα σφάλμα κάρτας μνήμης Pentax. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μήνυμα σφάλματος προς όφελός σας, έχοντας το να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι συμβαίνει με την κάμερα.

Είναι επίσης πιθανό ότι όταν δείτε ένα μήνυμα σφάλματος με το νέο σας Pentax DSLR ότι σχετίζεται με κάτι άλλο. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι το μήνυμα σφάλματος σχετίζεται με την κάρτα μνήμης Pentax. Μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε την κάρτα μνήμης αντί της φωτογραφικής μηχανής.

Μόλις διαπιστώσετε ότι το πρόβλημα έγκειται στην κάμερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επτά συμβουλές που αναφέρονται εδώ για να αντιμετωπίσετε τα μηνύματα λάθους της μηχανής σας Pentax DSLR.

  1. A90 μήνυμα σφάλματος. Ίσως χρειαστεί να ενημερώσετε το υλικολογισμικό για την κάμερα Pentax αν δείτε το μήνυμα σφάλματος A90. Ελέγξτε την τοποθεσία Web της Pentax για να δείτε αν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις υλικολογισμικού και ακολουθήστε τις οδηγίες που παρατίθενται στον ιστότοπο για να εγκαταστήσετε το υλικολογισμικό. Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, ίσως χρειαστεί να πάρετε την κάμερα σε ένα κέντρο επισκευών.
  2. Το μήνυμα σφάλματος υπερθέρμανσης της κάμερας. Αυτό το μήνυμα σφάλματος είναι σπάνιο, αλλά εάν η εσωτερική θερμοκρασία της φωτογραφικής μηχανής Pentax DSLR υπερβαίνει έναν προκαθορισμένο αριθμό, η κάμερα θα εμφανίσει αυτόματα αυτό το μήνυμα σφάλματος και θα απενεργοποιήσει την οθόνη LCD για να αποφευχθεί πιθανή ζημιά. Πατήστε το κουμπί OK για να καταργήσετε το μήνυμα σφάλματος. Ωστόσο, η μόνη "θεραπεία" αυτού του μηνύματος σφάλματος είναι να επιτρέψει στην εσωτερική θερμοκρασία της φωτογραφικής μηχανής να κρυώσει χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή.
  3. Κάρτα μη μορφοποιημένο / Κάρτα κλειδωμένο μήνυμα σφάλματος. Αυτά τα μηνύματα σφάλματος δηλώνουν προβλήματα με την κάρτα μνήμης και όχι με την κάμερα. Το μήνυμα σφάλματος "μη μορφοποιημένη κάρτα" σας ενημερώνει ότι η κάρτα μνήμης που έχετε εισαγάγει στην κάμερα Pentax δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα ή έχει διαμορφωθεί από άλλη κάμερα που δεν είναι συμβατή με την κάμερα Pentax. Μπορείτε να διορθώσετε αυτό το μήνυμα σφάλματος της κάμερας Pentax επιτρέποντας στην κάμερα Pentax να διαμορφώσει την κάρτα μνήμης. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι η μορφοποίηση της κάρτας θα διαγράψει όλες τις φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στην κάρτα μνήμης. Με το μήνυμα σφάλματος "Κλειδωμένο στην κάρτα", ελέγξτε την ολισθαίνουσα κλειδαριά προστασίας εγγραφής κατά μήκος της αριστερής πλευράς της κάρτας μνήμης SD. Σύρετε το διακόπτη στη θέση ξεκλειδώματος.
  1. Σφάλμα συναγερμού σκόνης. Το μήνυμα σφάλματος "ειδοποίηση σκόνης" με τη φωτογραφική σας μηχανή Pentax DSLR υποδεικνύει ότι η λειτουργία της κάμερας που σας προειδοποιεί για υπερβολική δημιουργία σκόνης κοντά στον αισθητήρα εικόνας δεν λειτουργεί σωστά. Αυτό το μήνυμα σφάλματος δεν δείχνει ότι η κάμερα έχει απαραιτήτως σκόνη που επηρεάζει τον αισθητήρα εικόνας. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε την κάμερα σε μια αυτόματη (ή "Α") ρύθμιση και τοποθετήστε τη λειτουργία εστίασης του φακού στην αυτόματη εστίαση (ή "AF") για να επαναφέρετε τη λειτουργία συναγερμού σκόνης.
  2. F - μήνυμα σφάλματος. Αυτό το μήνυμα σφάλματος υποδεικνύει πρόβλημα με το δακτύλιο διαφράγματος του φακού. Μετακινήστε το δαχτυλίδι στη ρύθμιση αυτόματης (ή "Α") για να διορθώσετε το πρόβλημα. Επιπλέον, μπορείτε να ανοίξετε τη δομή του μενού της κάμερας του Pentax και να βρείτε τη ρύθμιση "Χρήση δακτυλιδιού διαφράγματος". Αλλάξτε αυτή τη ρύθμιση σε "επιτρεπόμενη". Διαφορετικά, δοκιμάστε να επαναφέρετε την κάμερα, αφαιρώντας την μπαταρία και την κάρτα μνήμης για 10-15 λεπτά πριν αντικαταστήσετε τα πάντα και ενεργοποιώντας ξανά την κάμερα.
  3. Δεν είναι δυνατή η εμφάνιση μηνύματος σφάλματος εικόνας. Με αυτό το μήνυμα σφάλματος, είναι πιθανό ότι η εικόνα που προσπαθείτε να προβάλετε στη φωτογραφική σας μηχανή Pentax DSLR φωτογραφήθηκε με μια άλλη κάμερα και το αρχείο φωτογραφιών δεν είναι συμβατό με την κάμερα Pentax. Αυτό το μήνυμα σφάλματος εμφανίζεται μερικές φορές και με το βίντεο. Περιστασιακά, αυτό το μήνυμα σφάλματος υποδεικνύει ένα αρχείο φωτογραφιών που έχει καταστραφεί. Δοκιμάστε να κάνετε λήψη της εικόνας στον υπολογιστή σας για να δείτε αν είναι ορατή στην οθόνη του υπολογιστή σας. Αν ο υπολογιστής δεν μπορεί να διαβάσει το αρχείο, πιθανότατα είναι κατεστραμμένο και χαμένο.
  1. Δεν υπάρχει αρκετό μήνυμα σφάλματος ρεύματος μπαταρίας. Με τη φωτογραφική σας μηχανή Pentax DSLR απαιτείται ένα ορισμένο επίπεδο μπαταρίας για την εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών της κάμερας, όπως καθαρισμός αισθητήρα εικόνας και ενεργοποίηση απεικόνισης pixel. Αυτό το μήνυμα σφάλματος υποδεικνύει ότι δεν έχετε αρκετή ισχύ μπαταρίας για να εκτελέσετε τη λειτουργία που έχετε επιλέξει, παρόλο που η κάμερα εξακολουθεί να έχει αρκετή ισχύ για την λήψη φωτογραφιών. Θα πρέπει να περιμένετε να εκτελέσετε τη λειτουργία που έχετε επιλέξει μέχρι να μπορέσετε να επαναφορτίσετε την μπαταρία.

Τέλος, λάβετε υπόψη ότι διαφορετικά μοντέλα φωτογραφικών μηχανών Pentax DSLR ενδέχεται να παρέχουν διαφορετικό σύνολο μηνυμάτων σφάλματος από αυτά που εμφανίζονται εδώ. Τις περισσότερες φορές, ο οδηγός χρήσης της φωτογραφικής μηχανής Pentax DSLR θα πρέπει να περιλαμβάνει μια λίστα με άλλα κοινά μηνύματα σφάλματος που είναι ειδικά για το μοντέλο κάμερας.

Καλή τύχη για την επίλυση των προβλημάτων μηνυμάτων σφάλματος της κάμερας DSLR της Pentax!