Προβολή διαχωρισμού Δύο εφαρμογές λειτουργούν σε λειτουργία πλήρους οθόνης

Εργασία με δύο εφαρμογές πλήρους οθόνης με χρήση μιας οθόνης σε προβολή διαχωρισμού

Το Split View παρουσιάστηκε στο λειτουργικό σύστημα Mac με το OS X El Capitan , ως μέρος της ώθησης της Apple για να φέρει μια μικρή ισοτιμία μεταξύ των λειτουργιών iOS και του OS X. Η Apple παρείχε για πρώτη φορά εφαρμογές πλήρους οθόνης με το OS X Lion , αν και ήταν ένα χαρακτηριστικό που δεν χρησιμοποιήθηκε επαρκώς. Ο σκοπός ήταν να επιτραπεί στις εφαρμογές να προσφέρουν μια πιο συναρπαστική εμπειρία, επιτρέποντας στον χρήστη να επικεντρωθεί στο καθήκον στο χέρι χωρίς να περιστρέφεται από άλλες εφαρμογές ή το λειτουργικό σύστημα.

Η προβολή διαχωρισμού λαμβάνει αυτό στο επόμενο βήμα επιτρέποντας την προβολή δύο εφαρμογών πλήρους οθόνης σε μια μόνο στιγμή. Τώρα, αυτό μπορεί να φαίνεται αντιπαραγωγικό στην ιδέα της εργασίας σε μια ενιαία εφαρμογή για την αποφυγή περισπασμούς, αλλά στην πραγματικότητα σπάνια χρησιμοποιούμε μόνο μία εφαρμογή για να ολοκληρώσουμε μια εργασία. Για παράδειγμα, μπορεί να εργάζεστε κυρίως στον αγαπημένο σας επεξεργαστή φωτογραφιών, αλλά χρειάζεστε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο web για να εντοπίσετε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης ενός περίπλοκου κομματιού επεξεργασίας εικόνας. Η προβολή διαχωρισμού σάς επιτρέπει να έχετε και τις δύο εφαρμογές ανοιχτές και λειτουργούν σε λειτουργία πλήρους οθόνης, παρόλο που πραγματικά μοιράζονται μια μόνο οθόνη.

Τι είναι το Split View;

Η δυνατότητα προβολής διαχωρισμού στο OS X El Capitan και αργότερα σας επιτρέπει να εκτελέσετε δύο εφαρμογές που υποστηρίζουν λειτουργία σε πλήρη οθόνη και να τις τοποθετήσετε δίπλα-δίπλα στην οθόνη σας. Κάθε εφαρμογή πιστεύει ότι εκτελείται σε πλήρη οθόνη, αλλά μπορείτε να εργαστείτε και στις δύο εφαρμογές χωρίς να χρειάζεται να αφήσετε τη λειτουργία πλήρους οθόνης της εφαρμογής.

Πώς να εισέλθετε στην προβολή διαχωρισμού

Θα χρησιμοποιήσουμε το Safari και τις φωτογραφίες για να σας δείξουμε πώς να εργαστείτε με το Split View.

Πρώτα επάνω, δουλεύοντας με μια ενιαία εφαρμογή στη λειτουργία Split View.

  1. Ξεκινήστε το Safari και πλοηγηθείτε σε έναν από τους αγαπημένους σας ιστότοπους.
  2. Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το πράσινο κουμπί του παραθύρου του Safari, που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία.
  3. Θα παρατηρήσετε ότι η εφαρμογή Safari συρρικνώνεται σε μέγεθος μόνο λίγο και η οθόνη στην αριστερή ή δεξιά πλευρά μετατρέπεται ελαφρά σε μπλε χρώμα. Μην αφήνετε να πάτε από το πράσινο κουμπί ακόμα. Οποιαδήποτε πλευρά της οθόνης, το παράθυρο εφαρμογής, στην περίπτωση αυτή το Safari, αναλαμβάνει τον μεγαλύτερο χώρο, είναι η πλευρά που θα μετατρέψει τη μπλε σκιά. Αν αυτή είναι η πλευρά που θέλετε να καταλάβει το Safari στην προβολή διαχωρισμού, απλώς αφήστε τον κέρσορα από το πράσινο κουμπί παραθύρου.
  4. Αν προτιμάτε να έχει το παράθυρο της εφαρμογής να καταλαμβάνει την άλλη πλευρά της οθόνης, συνεχίστε να κρατάτε το δρομέα στο πράσινο κουμπί και σύρετε το παράθυρο Safari προς την άλλη πλευρά της οθόνης. Δεν χρειάζεται να το μετακινήσετε μέχρι την άλλη πλευρά. μόλις δείτε την πλευρά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, αλλάξτε το μπλε χρώμα, μπορείτε να αφήσετε το χέρι σας στο πράσινο κουμπί του παραθύρου.
  5. Το Safari θα επεκταθεί στη λειτουργία πλήρους οθόνης, αλλά θα καταλαμβάνει μόνο την πλευρά της οθόνης που επιλέξατε.
  1. Η αχρησιμοποίητη πλευρά της οθόνης γίνεται ένα παράθυρο mini Exposé, που δείχνει όλες τις ανοιχτές εφαρμογές ως μικρογραφίες. Αν δεν έχετε άλλες εφαρμογές εκτός από το Safari, θα δείτε ένα μήνυμα κειμένου στην αχρησιμοποίητη πλευρά που λέει Δεν υπάρχουν διαθέσιμα παράθυρα.
  2. Όταν υπάρχει μόνο μια ανοικτή εφαρμογή στη Διαίρεση οθόνης, κάνοντας κλικ οπουδήποτε μέσα στην εφαρμογή θα προκαλέσει την επέκταση του προγράμματος σε πλήρη οθόνη και θα αναλάβει και τις δύο πλευρές της οθόνης.
  3. Συνεχίστε και κλείστε το Safari μετακινώντας το δρομέα σας στην κορυφή της οθόνης. Μετά από μια στιγμή, θα εμφανιστεί το μενού Safari. Επιλέξτε Κλείσιμο από το μενού.

Προγραμματισμός προς τα εμπρός για χρήση της προβολής διαχωρισμού

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει στην πρώτη μας περιπέτεια για τη χρήση μιας ενιαίας εφαρμογής σε split-screen, δεν υπάρχει κανάλι Dock και καμία ορατή γραμμή μενού. Λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το Split View, πρέπει να έχετε τουλάχιστον δύο εφαρμογές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στη λειτουργία Split View πριν εισέλθετε στη λειτουργία Split View.

Στη δεύτερη εστία μας στο Split View, ξεκινάμε με την εκτόξευση δύο εφαρμογών που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε στο Split View. στην περίπτωση αυτή, το Safari και τις φωτογραφίες.

  1. Ξεκινήστε το Safari.
  2. Εκκινήστε τις φωτογραφίες.
  3. Χρησιμοποιήστε τις παραπάνω οδηγίες για να ανοίξετε το Safari στο View Split.
  4. Αυτή τη φορά, το αχρησιμοποίητο παράθυρο διαχωρισμού εμφανίζεται με μια μικρογραφία της εφαρμογής Φωτογραφίες. Αν είχατε ανοίξει πρόσθετες εφαρμογές πριν από την είσοδο στη Διαίρεση προβολής, όλες οι ανοιχτές εφαρμογές θα εμφανίζονταν στο αχρησιμοποίητο παράθυρο διαχωριστικής προβολής ως μικρογραφίες.
  5. Για να ανοίξετε μια δεύτερη εφαρμογή στη Διαίρεση οθόνης, απλά κάντε κλικ μία φορά στη μικρογραφία της εφαρμογής που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  6. Η επιλεγμένη εφαρμογή θα ανοίξει στο Split View.

Εργασία με δύο εφαρμογές στην προβολή διαχωρισμού

Το OS X οργανώνει αυτόματα την προβολή διαχωρισμού σε δύο παράθυρα ίσου μεγέθους. Αλλά δεν χρειάζεται να ζείτε με το τμήμα που έχει οριστεί. μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των παραθύρων για να καλύψετε τις ανάγκες σας.

Ανάμεσα στα παράθυρα υπάρχει ένας λεπτός μαύρος ώμος που χωρίζει τους δύο υαλοπίνακες της διαχωριστικής όψης. Για να αλλάξετε το μέγεθος των παραθύρων, τοποθετήστε τον κέρσορα πάνω στον μαύρο ώμο. ο κέρσορας θα αλλάξει σε ένα διπλό βέλος. Κάντε κλικ και σύρετε τον κέρσορα για να αλλάξετε το μέγεθος των παραθύρων διαχωρισμού.

Σημείωση: Μπορείτε να αλλάξετε μόνο το πλάτος των παραθύρων διαχωρισμού, επιτρέποντας σε ένα παράθυρο να είναι ευρύτερο από το άλλο.

Έξοδος από την προβολή διαχωρισμού

Θυμηθείτε ότι το Split View είναι πραγματικά μια εφαρμογή που εκτελείται σε λειτουργία πλήρους οθόνης. καλά, στην πραγματικότητα δύο εφαρμογές, αλλά η ίδια μέθοδος ελέγχου μιας εφαρμογής πλήρους οθόνης ισχύει για το Split View.

Για να πραγματοποιήσετε έξοδο, μετακινήστε απλώς τον κέρσορα στην κορυφή μιας από τις εφαρμογές Split View. Μετά από λίγο, θα εμφανιστεί η γραμμή μενού της επιλεγμένης εφαρμογής. Στη συνέχεια, μπορείτε να κλείσετε την εφαρμογή χρησιμοποιώντας το κόκκινο κουμπί παραθύρου κλεισίματος στην επάνω αριστερή γωνία ή επιλέγοντας Quit από το μενού της εφαρμογής.

Η υπόλοιπη εφαρμογή που ήταν σε κατάσταση λειτουργίας διαχωρισμού θα επανέλθει στη λειτουργία πλήρους οθόνης. Για άλλη μια φορά, για να τερματίσετε την υπόλοιπη εφαρμογή, απλώς επιλέξτε Quit από το μενού της εφαρμογής. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Escape (Esc) για να επαναφέρετε την εφαρμογή πλήρους οθόνης σε μια κανονική εφαρμογή με παράθυρα.

Η διαίρεση οθόνης έχει κάποια έκκληση, αν και πιθανότατα θα πάρει κάποιο χρόνο για να το συνηθίσετε. Δοκιμάστε το χαρακτηριστικό γνώρισμα. ακούγεται λίγο πιο περίπλοκο από ό, τι είναι πραγματικά.