Οδηγός Εγκατάστασης Λιοντάρι OS X

Οδηγοί για την εκκαθάριση και την αναβάθμιση των εγκατεστημένων και τη δημιουργία αρχειοθετημένων αντιγράφων του λιονταριού

Το OS X Lion υποστηρίζει πολλαπλές μεθόδους installat, δημιουργώντας αρκετές επιλογές που μπορεί να σας προκαλούν έκπληξη για την ευελιξία που διατίθεται από το νέο online σύστημα της Apple για τη λήψη του εγκαταστάτη.

Το OS X Lion χρησιμοποιεί μια νέα μέθοδο διανομής για το OS X, το Mac App Store, όπου αγοράζετε και κατεβάζετε το πρόγραμμα εγκατάστασης OS X Lion. Αυτό το νέο σύστημα διανομής έχει πολλούς ανθρώπους να ανησυχούν ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι εγκατάστασης, όπως η διαγραφή και η εγκατάσταση, ή ένα bootable αντίγραφο του OS X Lion, είναι ιστορία.

Λοιπόν, καμία από αυτές τις εικασίες δεν είναι αλήθεια. Παρόλο που η Apple ίσως δεν παρέχει οδηγίες για τη δημιουργία bootable αντιγράφων του Lion ή την εκτέλεση καθαρών εγκαταστάσεων , εδώ, έχουμε όλους τους οδηγούς που χρειάζεστε για να εγκαταστήσετε το Lion όπως θέλετε.

Ω, και μόνο ένα ακόμα πράγμα. Θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το OS X Snow Leopard ή να έχετε ήδη κατεβάσει ένα αντίγραφο του OS X Lion σε ένα δίσκο DVD ή flash. Το Snow Leopard είναι απαραίτητο επειδή είναι η πρώτη έκδοση του OS X που υποστηρίζει το κατάστημα Mac App. Εάν δεν έχετε αντίγραφο του Snow Leopard, η Apple το πωλεί ακόμα από την ιστοσελίδα της Apple.

Με τα προγεύματα έξω από το δρόμο, αφήνει να ξεκινήσετε με τη μάθηση για το OS X Lion και τους πολλούς τρόπους για να εγκαταστήσετε την τελευταία μεγάλη γάτα.

Σχεδιάζοντας την εγκατάσταση του OS X Lion

Ο Steve Jobs παρουσιάζει το OS X Lion. Ο Justin Sullivan / Getty Images

Υπάρχουν πολλές αποφάσεις που θα χρειαστεί να κάνετε όταν είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε το OS X Lion στο Mac σας. Αυτές περιλαμβάνουν τον τύπο της εγκατάστασης που θέλετε να εκτελέσετε και εάν θέλετε να βασιστείτε στον τόμο ανάκτησης Lion ή να δημιουργήσετε τον δικό σας τόμο ανάκτησης χρησιμοποιώντας ένα DVD ή μια μονάδα flash.

Θα πρέπει επίσης να έχετε το τρέχον αντίγραφο ασφαλείας του Mac σας προτού ξεκινήσετε.

Πριν εγκαταστήσετε το Lion, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για τον προγραμματισμό της εγκατάστασής σας. Περισσότερο "

Εκτελέστε μια αναβάθμιση εγκατάστασης του Lion στο Mac σας

Θα εμφανιστεί μια λίστα με τους διαθέσιμους δίσκους στους οποίους μπορείτε να εγκαταστήσετε το Lion on. Μετακινηθείτε με κύλιση στη λίστα και επιλέξτε το δίσκο προορισμού. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Μια εγκατάσταση αναβάθμισης Lion είναι και η πιο εύκολη και η προεπιλεγμένη μέθοδος αναβάθμισης από Snow Leopard σε Lion. Το πλεονέκτημα είναι ότι όλα τα δεδομένα και οι εφαρμογές των χρηστών σας παραμένουν άθικτα, έτοιμα για χρήση μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του Lion.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης της διαδικασίας αναβάθμισης είναι ότι ο χρόνος εγκατάστασης μειώνεται δραστικά, πράγμα που σημαίνει ότι θα επιστρέψετε στην εργασία ή να παίξετε πριν το ξέρτε.

Υπάρχουν μερικές ελάχιστες απαιτήσεις που θα χρειαστεί να συναντήσετε για να λειτουργήσει αυτή η διαδικασία, αλλά υπάρχουν αρκετά βασικές.

Αν ψάχνετε για τον πιο γρήγορο τρόπο εγκατάστασης του Lion, αυτός είναι ο οδηγός που χρειάζεστε. Περισσότερο "

Εκτελέστε μια καθαρή εγκατάσταση OS X Lion στο Mac σας

Μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε μια καθαρή εγκατάσταση του Lion σε μια εσωτερική μονάδα δίσκου, ένα διαμέρισμα, μια εξωτερική μονάδα δίσκου ή μια μονάδα flash USB. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η Apple άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο εγκαταστάτης του Lion. Δεν υπάρχει πλέον μέθοδος κλικ με το πάτημα ενός κουμπιού για την εκτέλεση μιας καθαρής εγκατάστασης του Lion σε έναν κενό σκληρό δίσκο, αλλά όπως αποδεικνύεται, είναι ακόμα αρκετά εύκολο να το κάνετε.

Με λίγα επιπλέον βήματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης του OS X Lion για να κάνετε μια νέα εγκατάσταση σε οποιαδήποτε εσωτερική ή συνδεδεμένη μονάδα δίσκου, μονάδα Flash, ακόμα και τη μονάδα εκκίνησης, εφόσον επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα bootable DVD ή μονάδα Flash. Μην ανησυχείτε, έχουμε συμπεριλάβει όλες τις οδηγίες που θα χρειαστείτε.

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το Lion σε έναν πρόσφατα διαγραμμένο τόμο, αυτός ο οδηγός θα σας εκκινήσει σε μια νέα εγκατάσταση του Lion. Περισσότερο "

Δημιουργήστε ένα Bootable Drive Flash με το OS X Lion Installer

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα flash USB για να δημιουργήσετε ένα bootable OS X Lion installer με αυτόν τον οδηγό. bluehill75 | Getty Images

Είναι ένας μύθος ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε το OS X Lion μόνο αν έχετε Snow Leopard στη θέση του. Ενώ χρειάζεστε το Snow Leopard για να κατεβάσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης Lion, αφού έχετε εγκαταστήσει τα χέρια σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μονάδα εκκίνησης flash που θα σας επιτρέψει να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση ή καθαρή εγκατάσταση του Lion σε οποιοδήποτε Mac που πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές υλικού για Λιοντάρι.

Η κατοχή μιας μονάδας δίσκου εκκίνησης που περιέχει το πρόγραμμα εγκατάστασης OS X Lion είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε ένα αντίγραφο εργασίας του εγκαταστάτη που μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το OS X Lion τελικά να καθαρίζεται από το Mac Apple Store, το οποίο μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον. Περισσότερο "

Εγκαταστήστε Lion χρησιμοποιώντας ένα bootable DVD

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης, θα εμφανιστεί η επιφάνεια εργασίας OS X Lion. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η μέθοδος διανομής για OS X Lion, χρησιμοποιώντας το νέο κατάστημα Mac App και λήψη του προγράμματος εγκατάστασης απευθείας στο Mac σας καταργεί την ανάγκη για ένα DVD, τουλάχιστον στο μυαλό της Apple. Ωστόσο, για πολλούς, η κατάργηση των παλαιών συνηθειών και η αποκλειστική στήριξη σε μια λήψη θα είναι λίγο δύσκολη.

Αν θέλετε να έχετε ένα παραδοσιακό bootable DVD του Lion , το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε εγκατώσεις Lion και να εκτελέσετε το Disk Utility και άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων απευθείας από, τότε αυτός είναι ο οδηγός για εσάς.

Ο οδηγός περιλαμβάνει οδηγίες για την εκκίνηση ενός εκκινήσιμου DVD από το εγκατεστημένο πρόγραμμα εγκατάστασης Lion, καθώς και οδηγίες για τη χρήση του bootable DVD για τη διαγραφή ή επισκευή ενός σκληρού δίσκου και την εγκατάσταση OS X Lion σε οποιοδήποτε Mac που πληροί τις προδιαγραφές υλικού του Lion. Περισσότερο "