Μπορείς να αποδείξεις το προφίλ σου στο Facebook;

Εντάξει, ίσως να μην είναι στεγανό, αλλά τουλάχιστον ανθεκτικό στη βλάστηση

Το έχουμε κάνει όλοι. Όλοι προσπαθήσαμε να κοιτάξουμε κάποιον με τον οποίο δεν είμαστε φίλοι στο Facebook για να δούμε τι είδους πληροφορίες μπορούμε να μάθουμε γι 'αυτούς. Υπάρχουν όμως άνθρωποι εκεί έξω που το κάνουν πολύ και έχουν προθέσεις που ξεπερνούν την περιέργεια και μπαίνουν στη σκοτεινή περιοχή της εμμονής.

Online Stalkers μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Μπορούν να είναι κάποιος που γνωρίζετε, ή κάποιος που είναι πλήρης ξένοι που σας στοχεύουν συγκεκριμένα ή απλά τυχαία συνέβη στο προφίλ σας.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, οι κατακτητές μπορεί να είναι επικίνδυνοι και δεν θέλετε να τους δώσετε πολλές πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να σας εντοπίσουν ή / και την οικογένειά σας.

Ήρθε η ώρα να λάβετε υπόψη τι μοιράζεστε με τον κόσμο

Όλες αυτές οι πληροφορίες στο προφίλ σας στο Facebook πρέπει να μειωθούν, ώστε να περιοριστεί η διαθεσιμότητά τους στο ευρύ κοινό. Θα μπορούσατε να δημοσιεύσετε τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση, τους συγγενείς σας κ.λπ. σε ένα κοινό τοίχο μπάνιου για όλους; Αυτό είναι βασικά αυτό που κάνετε όταν αφήνετε αυτά τα στοιχεία ως δημόσια κοινόχρηστα στο Facebook.

Μην μοιραστείτε τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Αυτό μοιάζει με ένα όχι-brainer, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που μοιράζονται πολύ προσωπικές πληροφορίες για τα προφίλ τους στο Facebook. Η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι πολύ ευαίσθητες πληροφορίες. Θα πρέπει να αφήσετε εντελώς αυτές τις πληροφορίες από το προφίλ σας. Οι στενοί φίλοι σας θα έχουν ήδη αυτήν την πληροφορία και οι άλλοι φίλοι που τη χρειάζονται μπορούν να επιλέξουν τη σύνδεση "με ρωτήσω" και να τα λάβω απευθείας από εσάς αν επιλέξετε να τα δώσετε.

Απόκρυψη σας αρέσει

Ένας κριτής μπορεί να σας στοχεύσει με βάση ένα κοινό συμφέρον ή μπορεί να σας εντοπίσει αν γνωρίζει σε ποιες θέσεις εσείς τον πάρετε (π.χ. μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα) κλπ. Κάθε «όπως» που κάνετε μπορεί να τους δώσει κάτι να χρησιμοποιήσουν για να κερδίσουν μια σχέση μαζί σας ή να σας εντοπίσει.

Ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο απόκρυψης των επιθυμιών σας από την προβολή, ώστε να μην μπορεί να τους δει κανείς εκτός από εσάς.

Απόκρυψη όλων των παλιών αντικειμένων στο χρονικό σας πλαίσιο που μπορεί ακόμα να είναι δημόσια ορατά

Ενδέχεται να μην είχατε πάντα περιοριστικές ρυθμίσεις απορρήτου. Όταν ξεκινήσατε να χρησιμοποιείτε το Facebook, ήταν κάτι σαν το wild west (όσον αφορά τις επιλογές περιορισμού της ιδιωτικής ζωής) και ίσως να μην έχετε κλειδώσει τίποτα. Αντί να κοσκινίζει τα χρόνια και τα χρόνια των ενημερώσεων κατάστασης, το Facebook δημιούργησε ένα γρήγορο και εύκολο εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί για να θέσει όλες αυτές τις θέσεις στο παρελθόν σε κάτι λιγότερο κοινό.

Το εργαλείο "Περιορισμός διαθεσιμότητας στο παρελθόν", το οποίο είναι διαθέσιμο στις ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook, σας επιτρέπει να αλλάζετε σε παγκόσμιο επίπεδο τα δικαιώματα για όλα όσα έχετε δημοσιεύσει στο Facebook στο "Μόνο φίλοι" ή κάτι άλλο πιο περιοριστικό.

Απόκρυψη της λίστας φίλων σας

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιχειρείτε να αποδείξετε ότι το προφίλ σας στο Facebook περιορίζει την πρόσβαση στη λίστα των φίλων σας. Η απόκρυψη αυτή θα βοηθήσει στην αποτροπή της αποκάλυψης των σχέσεών σας με άλλους. Οι Stalkers θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν αυτές τις συνδέσεις για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για εσάς, την οικογένειά σας και τους αγαπημένους σας.

Για να αλλάξετε ποιος μπορεί να δει τους φίλους σας, κάντε κλικ στην επιλογή "Φίλοι" από το Timeline σας, επιλέξτε το "Manager" (εικονίδιο μολυβιού) από την επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου "Φίλοι". Κάντε κλικ στην επιλογή "Επεξεργασία απορρήτου" και, στη συνέχεια, επιλέξτε ποιος θέλετε να περιορίσετε αλλάζοντας την επιλογή απορρήτου στην ενότητα "Ποιος μπορεί να δει τη λίστα των φίλων μου" στο αναδυόμενο παράθυρο.

Περιορίστε τα μελλοντικά μηνύματα για να τα κάνετε μη δημόσια

Θα θελήσετε να ορίσετε τα προεπιλεγμένα δικαιώματα κοινής χρήσης για μελλοντικές αναρτήσεις, ώστε να έχουν οριστεί φίλοι ή κάτι πιο περιοριστικό. Αυτό μπορεί να αλλάξει στις ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook.

Κάντε τον εαυτό σας λιγότερο αναζητήσιμο

Ένας stalker μπορεί να χρησιμοποιεί μηχανές αναζήτησης εκτός του Facebook για να εντοπίσει πληροφορίες για εσάς. Για να περιορίσετε την πρόσβαση των μηχανών αναζήτησης στο περιεχόμενο στο χρονικό σας πλαίσιο, στο μενού Ρυθμίσεις απορρήτου και Εργαλεία, επιλέξτε "Θέλετε να συνδεθούν άλλες μηχανές αναζήτησης με το χρονοδιάγραμμά σας;" και επιλέξτε "Όχι".