Τι είναι ένα αρχείο PSB;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία PSB

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου PSB (Photoshop Big) είναι ένα αρχείο μεγάλου εγγράφου του Adobe Photoshop. Η μορφή είναι σχεδόν ίδια με την πιο κοινή μορφή PSD του PSD εκτός από το ότι το PSB υποστηρίζει σημαντικά μεγαλύτερα αρχεία, τόσο σε διάσταση εικόνας όσο και σε συνολικό μέγεθος.

Πιο συγκεκριμένα, τα αρχεία PSB μπορούν να είναι τόσο μεγάλα όσο 4 EB (πάνω από 4,2 δισ. GB) με εικόνες που έχουν ύψος και πλάτος έως και 300.000 pixels. Τα PSD, από την άλλη πλευρά, περιορίζονται σε 2 GB και οι διαστάσεις εικόνας είναι 30.000 pixels.

Τα αρχεία υποτίτλων PowerDivX χρησιμοποιούν επίσης την επέκταση αρχείου .PSB. Πρόκειται για αρχεία κειμένου που χρησιμοποιούνται από την συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων PowerDivX ως μορφή για την αποθήκευση υπότιτλων.

Σημείωση: Το PSB είναι επίσης συντομογραφία για πράγματα που δεν σχετίζονται με μια μορφή αρχείου, όπως το Blog του PlayStation, το κιβώτιο σήματος ισχύος, το ραδιόφωνο δημόσιας υπηρεσίας, το μπλοκ προδιαγραφών προγράμματος και η μπαταρία βρωμιούχου πολυσουλφιδίου.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο PSB

Τα αρχεία PSB μπορούν να ανοίξουν με το Adobe Photoshop.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο PSB, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία PSB, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο PSB

Το Photoshop είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο PSB σε άλλη μορφή. Υποστηρίζει την αποθήκευση του PSB σε PSD, JPG , PNG , EPS , GIF και σε διάφορες άλλες μορφές.

Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε ένα αρχείο PSB χωρίς να χρησιμοποιήσετε το Photoshop με δωρεάν μετατροπέα αρχείων όπως το Go2Convert. Αυτός ο ιστότοπος μπορεί να μετατρέψει αρχεία PSB σε πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο εκείνων της προηγούμενης παραγράφου, αλλά επίσης PDF , TGA , TIFF και παρόμοιες μορφές αρχείων. Θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να αλλάξει το μέγεθος του αρχείου PSB πριν τη μετατρέψει.

Σημείωση: Το μόνο μειονέκτημα στη χρήση ενός online μετατροπέα PSB, όπως το Go2Convert, είναι ότι το μέγεθος του αρχείου μεταφόρτωσης είναι κανονικά περιορισμένο. Πρέπει επίσης να μεταφορτώσετε το αρχείο PSB στον ιστότοπο για να το μετατρέψετε και στη συνέχεια να τον κατεβάσετε ξανά στον υπολογιστή σας όταν ολοκληρωθεί, και τα δύο μπορεί να διαρκέσουν για να ολοκληρωθεί.

Οποιοσδήποτε επεξεργαστής κειμένου μπορεί να ανοίξει αρχεία υπότιτλων PSB αφού είναι απλά αρχεία απλού κειμένου, αλλά ένα πρόγραμμα όπως το VLC είναι αυτό που χρειάζεστε για να εκτελέσετε τους υπότιτλους μαζί με ένα βίντεο. Χρησιμοποιήστε το μενού Υπότιτλος VLC > Προσθήκη αρχείου υποτίτλων ... για να ανοίξετε το αρχείο PSB.

Συμβουλή: Το VLC υποστηρίζει και άλλες μορφές υπότιτλων, όπως SRT , CDG, MPL2, SUB, UTF, VTT και TXT.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία PSB

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου PSB και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.