Τι είναι ένα αρχείο CSR;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CSR

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου CSR είναι ένα αρχείο αίτησης υπογραφής πιστοποιητικού που χρησιμοποιείται από τους ιστότοπους για την εξακρίβωση της ταυτότητάς τους σε μια αρχή έκδοσης πιστοποιητικών.

Τα αρχεία CSR είναι εν μέρει κρυπτογραφημένα, με την κρυπτογραφημένη μερίδα να περιγράφει τον τομέα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τη χώρα και την κατάσταση του αιτούντος.

Επίσης περιλαμβάνεται σε ένα αρχείο CSR το δημόσιο κλειδί. Το αρχείο CSR δημιουργείται χρησιμοποιώντας το δημόσιο κλειδί και το ιδιωτικό κλειδί, το τελευταίο του οποίου είναι για την υπογραφή του αρχείου CSR.

Σημείωση: Η ΕΚΕ αποτελεί επίσης συντομογραφία για ορισμένους άλλους όρους της τεχνολογίας, αλλά καμία από αυτές δεν έχει καμία σχέση με τη μορφή αρχείου CSR που περιγράφεται σε αυτή τη σελίδα. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν το δρομολογητή εναλλαγής κυττάρων, την αυτοεπιτήρηση πελάτη, το αίτημα εξυπηρέτησης περιεχομένου και τον καταχωρητή ελέγχου και κατάστασης.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο CSR

Τα αρχεία CSR μπορούν μερικές φορές να ανοίγουν με λογισμικό όπως το OpenSSL ή το Microsoft IIS.

Συμβουλή: Θα μπορούσατε επίσης να ανοίξετε ένα αρχείο CSR με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, αλλά πιθανότατα δεν θα ήταν πολύ χρήσιμο. Δεδομένου ότι οι κύριες πληροφορίες σε ένα αρχείο CSR είναι κρυπτογραφημένες, ένας επεξεργαστής κειμένου θα χρησιμεύει για να εμφανίζει μόνο αλλοιωμένο κείμενο όταν προβληθεί ως αρχείο κειμένου .

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο CSR, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο αρχείο εγκατεστημένων προγραμμάτων, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CSR

Οι περισσότερες μορφές αρχείων μπορούν να μετατραπούν σε άλλες μορφές με ελεύθερο μετατροπέα αρχείων , αλλά τα αρχεία CSR είναι λίγο διαφορετικά και έτσι δεν υπάρχουν πολλοί ειδικοί μετατροπείς CSR που είναι διαθέσιμοι. Για παράδειγμα, ένα αρχείο PNG είναι αρκετά δημοφιλές ώστε πολλοί ελεύθεροι μετατροπείς αρχείων εικόνας να το αποθηκεύσουν σε διαφορετική μορφή, αλλά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση των αρχείων CSR.

Ο ευκολότερος τρόπος για να μετατρέψετε τα αρχεία πιστοποιητικών CSR σε PEM , PFX, P7B ή DER είναι με τον δωρεάν online μετατροπέα SSL στο SSLShopper.com. Μεταφορτώστε το αρχείο CSR σας και στη συνέχεια επιλέξτε μια μορφή εξόδου για να την αποθηκεύσετε.

Δείτε αυτό το νήμα Overflow Stack εάν θέλετε να μετατρέψετε το αρχείο CSR σε CRT (Certificate of Security). Περιλαμβάνει τη χρήση ορισμένων εντολών με το OpenSSL.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Ένας λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας μπορεί να είναι ότι εσείς κάνετε εσφαλμένη ανάγνωση της επέκτασης αρχείου και συγχέοντας μια άλλη μορφή για τη μορφή αίτησης υπογραφής πιστοποιητικού. Υπάρχουν πολλά επέκταση αρχείων που μοιάζουν με αυτά που διαβάζουν ".CSR" όταν στην πραγματικότητα είναι ακριβώς πολύ παρόμοια αναζητούν.

Μερικά παραδείγματα μπορούν να προβληθούν με τα αρχεία CSH και CSI . Παρόλο που ίσως τους αρέσει να έχουν κάτι κοινό με τα αρχεία CSR, πέρα ​​από τα γράμματα επέκτασης αρχείων τους, είναι πραγματικά εντελώς διαφορετικά είδη αρχείων που ανοίγουν με διαφορετικά προγράμματα.

Ελέγξτε ξανά την επέκταση αρχείου που χρησιμοποιεί το αρχείο σας και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε την ως έρευνα για να μάθετε ποια προγράμματα λογισμικού μπορούν να ανοίξουν ή να μετατρέψουν το αρχείο.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία CSR

Αν είστε βέβαιοι ότι έχετε ένα αρχείο CSR αλλά δεν συνεργάζεστε με τα προγράμματα που αναφέρονται σε αυτή τη σελίδα, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου CSR και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.