Τι είναι ένα αρχείο PNG;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία PNG

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου PNG είναι ένα αρχείο Portable Network Graphics. Η μορφή χρησιμοποιεί συμπίεση χωρίς απώλειες και γενικά θεωρείται η αντικατάσταση της μορφής εικόνας GIF .

Ωστόσο, σε αντίθεση με το GIF, τα αρχεία PNG δεν υποστηρίζουν κινούμενα σχέδια. Ωστόσο, η πολύ παρόμοια μορφή MNG (Multiple-Image Network Graphics), αλλά δεν έχει ακόμη κερδίσει τη δημοτικότητα που έχουν τα αρχεία GIF ή PNG.

Τα αρχεία PNG χρησιμοποιούνται συχνά για την αποθήκευση γραφικών σε ιστότοπους. Ορισμένα λειτουργικά συστήματα, όπως MacOS και Ubuntu, αποθηκεύουν στιγμιότυπα οθόνης στη μορφή PNG από προεπιλογή.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο PNG

Το προεπιλεγμένο πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών των Windows χρησιμοποιείται συχνά για να ανοίξει αρχεία PNG επειδή περιλαμβάνεται ως μέρος μιας τυπικής εγκατάστασης των Windows, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι προβολής.

Όλα τα προγράμματα περιήγησης ιστού (όπως το Chrome, ο Firefox, ο Internet Explorer κ.λπ.) θα προβάλλουν αυτόματα τα αρχεία PNG που ανοίγετε από το διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη κάθε αρχείου PNG που θέλετε να δείτε online. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης για να ανοίξετε αρχεία PNG από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας το συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + O για να αναζητήσετε το αρχείο.

Συμβουλή: Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης υποστηρίζουν επίσης μεταφορά και απόθεση, έτσι ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε απλά το αρχείο PNG στο πρόγραμμα περιήγησης για να το ανοίξετε.

Υπάρχουν επίσης μεμονωμένα αρχεία ανοιχτών αρχείων, γραφικά εργαλεία και υπηρεσίες που ανοίγουν αρχεία PNG. Μερικές δημοφιλείς περιλαμβάνουν τα XnView, IrfanView, FastStone Image Viewer, Google Drive, Eye of GNOME και gThumb.

Για να επεξεργαστείτε αρχεία PNG, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα XnView που μόλις ανέφερα, καθώς και το πρόγραμμα γραφικών που ονομάζεται Paint, το δημοφιλές βοηθητικό πρόγραμμα GIMP και το πολύ δημοφιλές (και όχι πολύ ελεύθερο ) Adobe Photoshop.

Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των προγραμμάτων που ανοίγουν τα αρχεία PNG και ότι πιθανότατα έχετε τουλάχιστον δύο εγκατεστημένα, υπάρχει μια πολύ πιθανή πιθανότητα να έχει οριστεί αυτό που έχει οριστεί για να τα ανοίξει από προεπιλογή (δηλ. Όταν κάνετε διπλό κλικ ή πατήστε δύο φορές ένα) δεν είναι αυτό που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε.

Εάν διαπιστώσετε ότι αυτό συμβαίνει, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε τις συσχετίσεις αρχείων στο φροντιστήριο των Windows για λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αλλαγής αυτού του προεπιλεγμένου προγράμματος PNG.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο PNG

Πιθανώς κάθε μετατροπέας αρχείων εικόνας που θα εκτελέσετε θα είναι σε θέση να μετατρέψει ένα αρχείο PNG σε άλλη μορφή (όπως JPG , PDF , ICO, GIF, BMP , TIF κ.λπ.). Υπάρχουν αρκετές επιλογές στη λίστα προγραμμάτων του Free Image Converter Software , συμπεριλαμβανομένων μερικών online μετατροπέων PNG όπως το FileZigZag και το Zamzar .

Το PicSvg είναι ένας ιστότοπος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν θέλετε να μετατρέψετε ένα PNG σε ένα SVG (Scalable Vector Graphics).

Μια άλλη επιλογή για τη μετατροπή ενός αρχείου PNG είναι να χρησιμοποιήσετε έναν από τους θεατές εικόνων που ήδη ανέφερα. Ενώ υπάρχουν κυρίως ως "ανοίγματα" διαφόρων τύπων εικόνων, μερικά από αυτά υποστηρίζουν την αποθήκευση / εξαγωγή του ανοιχτού αρχείου PNG σε διαφορετική μορφή εικόνας.

Πότε να χρησιμοποιείτε αρχεία PNG

Τα αρχεία PNG είναι μια μεγάλη μορφή για χρήση, αλλά όχι απαραίτητα σε κάθε περίπτωση. Μερικές φορές ένα PNG μπορεί να είναι πάρα πολύ μεγάλο σε μέγεθος και όχι μόνο να χρησιμοποιήσει άσκοπο χώρο στο δίσκο ή να κάνει πιο δύσκολο το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά μπορεί επίσης να επιβραδύνει δραστικά μια ιστοσελίδα εάν χρησιμοποιείτε εκεί. Έτσι πριν μετατρέψετε όλες τις εικόνες σας σε PNG (μην το κάνετε αυτό), υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε.

Εάν σκεφτείτε προσεκτικά τα μεγέθη αρχείων PNG, θα πρέπει να εξετάσετε αν τα οφέλη της ποιότητας εικόνας είναι αρκετά καλά για να θυσιάσετε αυτό το χώρο (ή να επιβραδύνετε τη φόρτωση της ιστοσελίδας κ.λπ.). Δεδομένου ότι ένα αρχείο PNG δεν συμπιέζει την εικόνα όπως άλλες μορφές απώλειας όπως η JPEG , η ποιότητα δεν μειώνεται τόσο πολύ όσο η εικόνα είναι σε μορφή PNG.

Τα αρχεία JPEG είναι χρήσιμα όταν η εικόνα έχει χαμηλή αντίθεση, αλλά οι PNG είναι καλύτερες όταν ασχολούνται με έντονη αντίθεση, όπως όταν υπάρχουν γραμμές ή κείμενο στην εικόνα, καθώς και μεγάλες περιοχές με συμπαγές χρώμα. Τα στιγμιότυπα και τα εικονογραφήματα είναι καλύτερα σε μορφή PNG ενώ οι "πραγματικές" φωτογραφίες είναι καλύτερες ως JPEG / JPG.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη μορφή PNG μέσω JPEG όταν πρόκειται για μια εικόνα που χρειάζεται να επεξεργαστείτε ξανά και ξανά. Για παράδειγμα, δεδομένου ότι η μορφή JPEG υφίσταται την αποκαλούμενη απώλεια γενιάς , η επεξεργασία και η αποθήκευση του αρχείου ξανά και ξανά θα έχει ως αποτέλεσμα μια εικόνα χαμηλότερης ποιότητας με την πάροδο του χρόνου. Αυτό δεν ισχύει για το PNG, καθώς χρησιμοποιεί συμπίεση χωρίς απώλειες.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία PNG

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη μετατροπή του αρχείου PNG, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων ή των υπηρεσιών που έχετε ήδη δοκιμάσει και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.