Τι είναι ένα αρχείο POTX;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία POTX

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου POTX είναι ένα αρχείο προτύπου Open Source του Microsoft PowerPoint που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της ίδιας διάταξης, κειμένου, στυλ και μορφοποίησης σε πολλαπλά αρχεία PPTX .

Όπως τα άλλα αρχεία Open XML της Microsoft (π.χ. PPTM , DOCX , XLSX ), η μορφή POTX χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό XML και ZIP για τη δομή και τη συμπίεση των δεδομένων.

Πριν από το Microsoft Office 2007, το PowerPoint χρησιμοποίησε τη μορφή αρχείου POT για να δημιουργήσει παρόμοια αρχεία PPT .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο POTX

Τα αρχεία POTX μπορούν να ανοίξουν και να επεξεργαστούν με το Microsoft PowerPoint, το Planamesa NeoOffice για macOS, ακόμα και με τα δωρεάν OpenOffice Impress και SoftMaker FreeOffice.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε μια έκδοση του PowerPoint παλαιότερη από το 2007, μπορείτε ακόμα να ανοίξετε τη νεότερη μορφή αρχείου POTX, αρκεί να έχετε εγκαταστήσει το πακέτο συμβατότητας του Microsoft Office.

Αν ενδιαφέρεστε απλώς να δείτε ένα αρχείο POTX, μπορείτε να το κάνετε με το δωρεάν πρόγραμμα Microsoft PowerPoint Viewer.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο POTX αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία POTX, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο POTX

Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι για να μετατρέψετε ένα αρχείο POTX σε διαφορετική μορφή αρχείου, όπως PPTX, PPT, OPT, PDF , ODP, SXI ή SDA.

Υποθέτοντας ότι ένα από τα παραπάνω προγράμματα που υποστηρίζουν αρχεία POTX έχει ήδη εγκατασταθεί, η πιο εύκολη λύση είναι να το ανοίξετε εκεί και στη συνέχεια να το αποθηκεύσετε σε μια νέα μορφή.

Ένας άλλος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο POTX είναι ένας δωρεάν μετατροπέας αρχείων . Ο αγαπημένος μου τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με το FileZigZag επειδή δεν χρειάζεται να κατεβάσετε τίποτα. απλά μεταφορτώστε το αρχείο POTX στον ιστότοπο και επιλέξτε μια μορφή για να το μετατρέψετε σε.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία POTX

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου POTX και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.