Τα 8 καλύτερα παιχνίδια Genesis Sega να αγοράσουν το 2018

Βαθμολογήστε τους καλύτερους τίτλους για αυτή τη θρυλική κονσόλα

Μια φορά κι έναν καιρό, η Sega Genesis ήταν ο θανάσιμος εχθρός του Super Nintendo. Ήταν ένα 16-bit σύστημα που ξεκίνησε στη Βόρεια Αμερική το 1989 και πήρε ένα ξεκίνημα από το μάρκετινγκ ως κάτι περισσότερο από μια arcade-όπως εμπειρία, πάρει διασημοτήτων όπως Michael Jackson, μειώνοντας τα σημεία τιμών και να γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς κονσόλες της συνεχώς.

Η Sega Genesis διαθέτει μια βιβλιοθήκη 915 παιχνιδιών και παρόλο που δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή με τα γραφικά και τον ήχο όπως το Super Nintendo, παράγει ακόμα αξέχαστους τίτλους που δεν μπορείτε να βρείτε οπουδήποτε αλλού. Παρακάτω είναι τα καλύτερα παιχνίδια Sega Genesis, όλα τα οποία ήταν δύσκολο να διαλέξουν (επειδή υπάρχουν τόσα πολλά), αλλά θα εξουδετερώσουν κάθε συγκεκριμένη δίψα αν οι παίκτες ψάχνουν για ένα έντονο shooter που βασίζεται σε δράση, το παιχνίδι φίλων με funky αλλοδαπούς ή θέλετε να το δοκιμάσετε όλα με ένα πακέτο αξίας multi-cart με μερικούς από τους καλύτερους τίτλους Sega Genesis που υπάρχουν. Η Sega Genesis θα σας δώσει μια γεύση από το τι θα μπορούσε να ήταν η θανάτωση της Nintendo, μια κονσόλα με μερικούς από τους πιο ανταγωνιστικούς και προκλητικούς τίτλους που μερικές φορές πήγαιναν πάνω και πέρα.

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Mario, Sonic The Hedgehog 2, βασισμένος στη μνημειώδη επιτυχία του προκατόχου του με καλύτερα γραφικά, πιο ρευστούς ελέγχους και ακόμα πιο συναρπαστικό gameplay και περίπλοκα σχέδια level. Το παιχνίδι εισήγαγε ένα χαριτωμένο νέο χαρακτήρα που ονομάζεται Tails που θα μπορούσε να ελεγχθεί από έναν δεύτερο παίκτη, καθιστώντας το ένα τριπλό παιχνίδι 2D με multiplayer co-op, ένα από τα πρώτα του είδους του.

Η Sonic The Hedgehog 2 ήταν ο λόγος για τον οποίο η Sega είχε το 50% του μεριδίου αγοράς στις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών κατά τη διάρκεια του χρόνου, φέρνοντας πιο λεπτομερή γραφικά από τους ανταγωνιστές της, περισσότερους εχθρούς χαρακτήρων και πιασάρικα μουσική που συγκροτήθηκε από ένα δημοφιλές ιαπωνικό συγκρότημα Dreams Come True . Η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού είναι πολύχρωμη και εντυπωσιακή με μερικά μοναδικά και ποικίλα επίπεδα υδατικών ερειπίων, εσωτερικούς χώρους χημικών φυτών και ακόμη και καζίνο με μηχανισμό φλίπερ και κουλοχέρη που αλλάζουν εντελώς το παιχνίδι. Τα ηχητικά παιχνίδια ήταν πάντα διαφορετικά από τον Mario, επειδή ήταν γρηγορότερα, βασισμένα στη φυσική και λίγο πιο απαιτητικά με δράση και έντονο δυναμικό σχεδιασμό παιχνιδιού. Το Sonic The Hedgehog 2 δεν αποτελεί εξαίρεση και το καλύτερο παιχνίδι Sega Genesis στη λίστα.

Ο Gunstar Heroes είναι απλός, περιλαμβάνει co-op, ώστε να μπορείτε να παίξετε με έναν φίλο και να έχετε δράση χωρίς διακοπή, καθιστώντας το ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια Sega Genesis στη λίστα. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί ένα μοναδικό σύστημα συνδυασμού όπλων από τέσσερις διαφορετικούς βασικούς τύπους όπλων που επιτρέπουν 14 διαφορετικούς συνδυασμούς για να ταιριάζουν σε πολλά στυλ παιχνιδιού.

Όπως και το Contra, ο Gunstar Heroes είναι ένας shooter με στυλ παιχνιδιού, όπου ο παίκτης αντιμετωπίζει μια επίθεση πολλαπλών εχθρών στην οθόνη, παρακάμπτοντας τόνους σφαίρες και αναγκάζοντάς τους να προσαρμοστούν σε ένα δυναμικό περιβάλλον. Εκτός από τη χρήση όπλων, οι παίκτες μπορούν να εμπλακούν με τους εχθρούς σε κοντινή μάχη με το να τους πεταχτούν, να τους μετατοπίσουν και να επιτεθούν σε άλματα. Οι μάχες αφεντικών φέρνουν στη ζωή τους απειλητικούς εχθρούς που κάνουν το παιχνίδι να αισθάνεται πιο επικό με ικανοποίηση όταν τους νικήσει σε μια πυρκαγιά πυρκαγιάς. Τα πρώτα τέσσερα στάδια μπορούν να παιχτούν με οποιαδήποτε σειρά και είναι πολύ συγχωριασμένα, επιτρέποντας την άπειρη συνέχιση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε.

Ένα ισχυρό φαύλο συνδικάτο έχει αναλάβει μια κάποτε χαρούμενη και ήσυχη πόλη και τώρα εξαρτάται από εσάς και τους τρεις φίλους σας να κάνετε μια στάση στις Streets of Rage 2, το καλύτερο beat-up παιχνίδι στον κατάλογο. Οι δρόμοι του Rage 2 παίζετε έναν από τους τέσσερις χαρακτήρες, ο καθένας με διαφορετικά στατιστικά στοιχεία και ικανότητες, σε έναν τύπο παιχνιδιού με πλευρική κύλιση, όπου αντιμετωπίζετε ένα πλήθος μοναδικών κακών και αφεντικών.

Οι δρόμοι του Rage 2 - που θεωρούνται οι καλύτεροι της σειράς - βελτιώνουν τον προκάτοχό του με πιο έξυπνα AI, οπτικά όργανα μέτρησης της ζωής, ονόματα για εχθρούς που έχουν ποικίλες επιθέσεις, νέα όπλα για να πάρουν, καθώς και περισσότερους τύπους εχθρών. Το συναρπαστικό παιχνίδι περιλαμβάνει ένα συναρπαστικό soundtrack και προσαρμόσιμους εχθρούς και αφεντικά, τα οποία οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν πώς να πάρουν κάτω. Εσείς και ένας φίλος μπορείτε επίσης να ενώσετε τις δυνάμεις σας ανά πάσα στιγμή και να απαλλαγείτε από το έγκλημα ενώ διασώζετε ένα παιδί που έχει απαχθεί από τον μυστηριώδη κ. X και την εγκληματική του οργάνωση.

Δεν υπάρχει παιχνίδι ψύξης στη λίστα -Toejam & Earl είναι το απόλυτο παιχνίδι φίλων που μπορείτε να παίξετε με έναν φίλο (ή μόνο του), που διαθέτει ένα ανοικτό παγκόσμιο περιβάλλον ελεύθερο για να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε διάφορα αντικείμενα, εχθρούς, φίλους και άλλα αξιοθέατα. Η ιστορία περιλαμβάνει δύο εξωγήινους ράπερ που έχουν συρρικνωθεί-προσγειωθεί στη γη και προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πλανήτη με τη συλλογή κομμάτια του ναυαγίου διαστημόπλοιο τους.

Toejam & Earl είναι ένα παιχνίδι 3D προοπτικής 2D όπου οι παίκτες εξερευνούν τυχαία παραγόμενα επιπλέοντα νησιά, κάθε ένα από τα οποία είναι πάνω από τα τελευταία που συνδέονται μέσω ανελκυστήρων. Μέρος της διασκέδασης του Toejam & Earl είναι τα τεράστια αντικείμενα του που είναι γεμάτα power-ups (και power-downs) που έρχονται σε τυλιγμένα δώρα - μερικά από τα οποία είναι άγνωστα μέχρι να ανοίξουν - περιέχουν αντικείμενα όπως ντομάτες για να ρίξουν σε γήινους ανταγωνιστές, σας εκτοξεύουν γύρω από το χάρτη, φτερά για να σας κάνει να πετάξετε, παχνίδια και πολλά άλλα. Εάν παίζετε με έναν φίλο, το παιχνίδι εμφανίζει μια ενιαία οθόνη όταν πλησιάζετε ο ένας στον άλλο, αλλά θα χωριστεί όταν είναι πολύ μακριά, επιτρέποντας στους παίκτες να εξερευνήσουν όσο θέλουν και να προχωρούν σε διαφορετικά επίπεδα. Toejam & Earl θα μοιράζονται αστεία μεταξύ τους που δεν θα βλέπατε διαφορετικά σε λειτουργία μεμονωμένων παικτών.

Ένα παιχνίδι παζλ στυλ μπλοκ, η μηχανή μέσου φασολιού του Dr. Robotnik είναι μια δυτικοποιημένη έκδοση του Puyo Puyo, όπου οι παίκτες χωρίζουν, περιστρέφουν, στοιβάζουν και συνδέουν φασόλια. Το εθιστικό και ανταγωνιστικό παιχνίδι διαθέτει τρεις τρόπους ατελείωτης διασκέδασης, με λειτουργία ενός παίκτη, όπου οι παίκτες παλεύουν από 13 συνεχώς προκλητικούς αντιπάλους υπολογιστών, multiplayer versus mode και ατελείωτες πρακτικές που γίνεται όλο και πιο δύσκολο με κάθε δευτερόλεπτο.

Το μηχάνημα Mean Bean του Dr. Robotnik προλαμβάνει την τοποθέτηση των φασολιών σας. αν υπερχειλίσετε την οθόνη του χώρου σας, χάνετε, οπότε το παιχνίδι απαιτεί πάντα να σκέφτεστε μπροστά. Όταν τα τέσσερα φασόλια του ίδιου χρώματος ταιριάζουν μαζί, ποπ και εξαφανίζονται, παρέχοντας στους παίκτες τη δυνατότητα να εκτελούν καταστροφικούς συνδυασμούς με τα γειτονικά φασόλια που πέφτουν πάνω τους και στέλνουν γκρίζα φασόλια για να εμποδίσουν τον αντίπαλό σας. Η μηχανή Mean Bean του Dr. Robotnik είναι απλή, εθιστική και διασκεδαστική, δίνοντας στους παίκτες μια πρόκληση για διαφορετικές δυσκολίες με τους παίκτες του AI, τους ίδιους και τους φίλους τους.

Ακόμη και σήμερα, η Aladdin της Disney για το Sega Genesis παρουσιάζει μερικά υπέροχα γραφικά και κινούμενα σχέδια παρόμοια με την ταινία, με εμπειρία που παραμένει πιστή στην αρχική της ιστορία. Η πλατφόρμα πλατφόρμας δράσης έχει τους παίκτες να περνούν σε διάφορα επίπεδα με βάση τις τοποθεσίες της ταινίας (τους δρόμους και τις στέγες της Agrabah, το Σπήλαιο των Θαυμάτων και το μπουντρούμι του Σουλτάνου, για να αναφέρουμε μερικά).

Το Aladdin της Disney για το Sega Genesis αναπτύχθηκε με animators της Disney, ώστε να μπορείτε να δείτε την προσοχή στη λεπτομέρεια στα πλαίσια κινούμενων σχεδίων του παιχνιδιού με εκφραστικούς χαρακτήρες παράλληλα με μια μουσική διάταξη που ταιριάζει με τη βαθμολογία από την ταινία. Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το scimitar του Aladdin για να εκτρέψουν τα βλήματα ενώ το σπαθί αγωνίζεται με πολλαπλούς εχθρούς και ακόμη και να ρίχνει μήλα σε μεγάλη απόσταση. Το Aladdin της Disney είναι το τρίτο καλύτερο παιχνίδι Genesis και δίνει στους παίκτες μια ιστορία γεμάτη από γνωστούς χαρακτήρες, καθώς και μια πρόκληση που τους κρατάει να επιστρέφουν για περισσότερα.

Μπορείτε να ευχαριστήσετε το Mortal Kombat για τον λόγο για τον οποίο έχουμε αξιολογήσεις του ESRB. το παιχνίδι είναι η απάντηση της Αμερικής στο Street Fighter II της Ιαπωνίας, φέρνοντας ένα ώριμο ακροατήριο σε τυχερά παιχνίδια όπου οι παίκτες παλεύουν ένα προς ένα μέχρι θανάτου. Το αμφιλεγόμενο παιχνίδι μάχης έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια όλων των εποχών με ένα cast από μοναδικούς χαρακτήρες, όλα με διαφορετικές ικανότητες πολεμικής τέχνης και ειδικές κινήσεις, όπως ρίψη παγίδων κατάψυξης και αγκίστρια.

Το Mortal Kombat χρησιμοποιεί ρεαλιστικά ψηφιοποιημένα γραφικά από πραγματικά μοντέλα χαρακτήρων που δίνουν στο παιχνίδι μια ζωντανή εμφάνιση παράλληλα με τη βίαιη αιματηρή του φύση, όπου οι παίκτες μπορούν να τελειώνουν ο ένας τον άλλο με εκτελέσεις που ονομάζονται «θανάτους». Δεν είναι μόνο το αίμα και το gore, το Mortal Kombat διακρίνεται από άλλους μαχητές με το σχέδιο ελέγχου των υψηλών και χαμηλών γροθιές και κλωτσιές και ήταν το πρώτο παιχνίδι που εισήγαγε το "juggling" - την ικανότητα να χτυπήσει τον αντίπαλό σας στον αέρα και να επιτελέσει συνδυασμένες επιθέσεις ενώ είναι αερομεταφερόμενοι και ανυπεράσπιστοι. η πρόκληση να γίνει ο πλοίαρχος του τουρνουά Mortal Kombat και να σώσετε τη γήινη σφαίρα από το κακό Shang Tsung; Αυτό μπορεί να είναι, ή μπορείτε απλά να πολεμήσετε τους φίλους σας σε έναν παίκτη έναντι ενός τρόπου.

Το Sega Genesis 6-Pak έχει έξι από τα πιο καθοριστικά παιχνίδια στην κονσόλα. Τα έξι παιχνίδια του Sega Genesis 6-Pak δεν εμφανίζονται στον κατάλογο, αλλά είναι μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια Sega Genesis εκεί: Sonic The Hedgehog, Golden Axe, Streets of Rage, Revenge of Shinobi, Columns και Super Hang-On .

Το Sega Genesis 6-Pak δίνει στους παίκτες την εμπειρία μιας βιβλιοθήκης των παιχνιδιών Sega Genesis που καθορίζουν το σύστημα. Το πρωτότυπο Sonic The Hedgehog, ένα πλατφόρμα πλαγιάς που ανταγωνίζεται το Nintendo's Mario, έχει τους παίκτες να τρέχουν σε γρήγορες ταχύτητες φωτισμού ενώ περνούν από στροφές και βρόχους, περιστρέφοντας τους εχθρούς ρομπότ και πολεμώντας έναν τρελό επιστήμονα.

Το Golden Axe και οι Streets ή Rage είναι και οι δύο "beat-ups" με multiplayer και οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ενός από τους τρεις χαρακτήρες, διασχίζουν δρόμους και αγωνίζονται πολλούς εχθρούς.

Το πιο απαιτητικό παιχνίδι, η εκδίκηση του Shinobi, παίζετε ως αγώγιμη μαγική ninja, ενώ οι Στήλες, όπως και ο Tetris, θα σκεφτούν μέσα από το παιχνίδι παζλ που ταιριάζουν μεταξύ τους.

Το Super Hang-On είναι το μόνο παιχνίδι αγώνων στον κατάλογο, όπου οδηγείτε μια μοτοσικλέτα και ανταγωνίζεστε άλλους ποδηλάτες σε έναν τυλιγμένο και απρόβλεπτο δρόμο που προκαλεί τους παίκτες να οδηγούν γρήγορα αλλά υπεύθυνα.

Αποκάλυψη

Οι συγγραφείς εμπειρογνωμόνων μας δεσμεύονται να ερευνήσουν και να γράψουν στοχαστικές και ανεξάρτητες δημοσιεύσεις για τα καλύτερα προϊόντα για τη ζωή σας και την οικογένειά σας. Εάν σας αρέσει αυτό που κάνουμε, μπορείτε να μας υποστηρίξετε μέσω των συνδέσμων που επιλέξαμε, που μας κερδίζουν προμήθεια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης .