Πώς να κάψετε ένα CD από τα MP3 σας με το Media Player 11

Δημιουργήστε MP3 CDs για να παίξετε τη μουσική συλλογή σας οπουδήποτε

Η ψηφιακή μουσική μπορεί να αποθηκευτεί σε δίσκους CD-R ή CD-RW ως αρχεία δεδομένων, αλλά είναι πολύ πιο χρήσιμο να εγγράψετε MP3 για να δημιουργήσετε ένα CD ήχου. Το burning MP3s σας επιτρέπει να αναπαράγετε τη μουσική σε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή που διαθέτει μονάδα CD / DVD .

Δημιουργώντας ένα προσαρμοσμένο CD ήχου από την αγαπημένη σας μουσική, θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα CD για να χωρέσετε διαφορετικές διαθέσεις. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της μουσικής σας σε CD ήχου θα την κρατήσει ασφαλές σε περίπτωση καταστροφής.

Πριν ξεκινήσεις

Πριν ξεκινήσετε το σεμινάριο σχετικά με την εγγραφή ενός CD ήχου, θα πρέπει να προετοιμάσετε αναρωτηθείτε τα εξής:

Είναι άδειο το Windows Media Player; Εάν πρόκειται για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας το Windows Media Player, θα πρέπει να το γεμίσετε με κάποια μουσική προτού μπορέσετε να γράψετε κάτι σε ένα δίσκο. Τα αρχεία MP3 πρέπει να είναι προσβάσιμα από το πρόγραμμα Windows Media Player για να τα επιλέξετε για εγγραφή.

Έχετε το Windows Media Player 12; Εάν το κάνετε, το οποίο είναι πιθανό ότι το WMP 12 είναι νεότερο από την έκδοση 11, θα διαπιστώσετε ότι τα βήματα δεν ταιριάζουν ακριβώς με αυτά που έχουμε παρακάτω. Υπάρχει ένα εντελώς διαφορετικό σεμινάριο για την εγγραφή MP3 με το Windows Media Player 12 .

Τι είδους CD έχετε; Όταν αγοράζετε μέσα CD-R για CD ήχου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι καλής ποιότητας. Εάν αγοράζετε φτηνούς δίσκους τότε μην εκπλαγείτε εάν καταλήγουν ως σουβέρ που πρέπει να πεταχτούν έξω. Ορισμένοι καυστήρες δίσκων CD είναι επίσης πολύ επιλεκτικοί όταν πρόκειται για συμβατά μέσα ενημέρωσης - ελέγξτε τον οδηγό χρήσης του CD του καυστήρα σας για περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθεί μια συνιστώμενη λίστα που είναι ευρέως συμβατή:

Για θήκες κοσμημάτων για την αποθήκευση των CD σας σε:

01 από 05

Επιλογή του τύπου του δίσκου για εγγραφή

Εικόνα © 2008 Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.

Εκτελέστε το Windows Media Player 11 και κάντε κλικ στην καρτέλα Burn στο επάνω μέρος της οθόνης. Θα σας δοθεί πρόσβαση στις διαφορετικές επιλογές εγγραφής CD του WMP.

Πριν ξεκινήσετε να επιλέγετε τα αρχεία μουσικής που θα εγγραφούν, βεβαιωθείτε ότι ο τύπος του CD που θα δημιουργηθεί είναι σωστός. Το πρόγραμμα έχει ρυθμιστεί από προεπιλογή για την εγγραφή CD ήχου, αλλά για διπλό έλεγχο, κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο κάτω βέλος κάτω από την καρτέλα Burn και επιλέξτε Audio CD από το μενού.

02 του 05

Προσθήκη μουσικής στη λίστα καύσης

Εικόνα © 2008 Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.

Μπορείτε να προσθέσετε μεμονωμένα κομμάτια και ολόκληρα άλμπουμ στη λίστα εγγραφής με μεταφορά και απόθεση. Για να εμφανίσετε τα περιεχόμενα της βιβλιοθήκης σας, κάντε κλικ σε ένα από τα χαρακτηριστικά της μουσικής σας βιβλιοθήκης, τα οποία μπορείτε να βρείτε στο αριστερό παράθυρο.

Για παράδειγμα, επιλέγοντας Τραγούδια θα εμφανιστεί μια λίστα τραγουδιών που έχουν ταξινομηθεί με αλφαβητική σειρά. Το άλμπουμ θα οργανώσει τη λίστα ανά άλμπουμ. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους, όπως το Είδος και ο Καλλιτέχνης .

Η δημιουργία μιας λίστας εγγραφής στο Windows Media Player 11 είναι τόσο εύκολη όσο η μεταφορά των αρχείων στη σωστή ενότητα του προγράμματος. Κάντε κλικ σε μεμονωμένα τραγούδια ή σε ολόκληρα άλμπουμ και μεταφέρετέ τα από τη λίστα στη μέση του προγράμματος από τη δεξιά πλευρά, όπου βλέπετε την περιοχή του Burn List .

Εάν δημιουργήσετε μια λίστα εγγραφής που απαιτεί περισσότερα από ένα κενά CD, θα δείτε τον Επόμενο δίσκο για να υποδείξετε ότι χρειάζονται πολλαπλά κενά CD. Για να διαγράψετε αρχεία ή επιπλέον CD από τη λίστα εγγραφής, κάντε δεξί κλικ σε αυτά και επιλέξτε Κατάργηση από τη λίστα . Αν χρειαστεί να ξεκινήσετε από το μηδέν και να διαγράψετε εντελώς τη λίστα εγγραφής, κάντε κλικ στο κόκκινο σταυρό στα δεξιά για να διαγράψετε ολόκληρη τη λίστα.

Σημαντικό: Πριν συνεχίσετε, βεβαιωθείτε ότι όλα τα τραγούδια που θέλετε στο δίσκο είναι έτοιμα για εγγραφή. Ελέγξτε διπλά τη λίστα και δείτε ότι δεν υπάρχουν τραγούδια που έχετε προσθέσει κατά λάθος ή αυτά που ξεχάσατε να προσθέσετε. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν ο δίσκος που χρησιμοποιείτε είναι δίσκος ενός τύπου (δηλαδή δεν είναι επανεγγράψιμος).

03 του 05

Προετοιμασία του δίσκου

Όταν είστε ικανοποιημένοι με τη σύνταξη, μπορείτε να εισάγετε ένα κενό δίσκο CD-R ή CD-RW. Για να διαγράψετε ένα CD-RW που περιέχει ήδη δεδομένα, κάντε δεξί κλικ στο κατάλληλο γράμμα μονάδας δίσκου (στο αριστερό παράθυρο) και επιλέξτε Erase Disc από το αναδυόμενο μενού.

Εάν έχετε περισσότερες από μία μονάδες οπτικού δίσκου στο σύστημά σας, μπορείτε να περιηγηθείτε στα γράμματα της μονάδας κάνοντας κλικ στην επιλογή Επόμενη μονάδα δίσκου μέχρι να φτάσετε στη μονάδα δίσκου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

04 του 05

Κάνοντας τη σύνταξή σας

Εικόνα © 2008 Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.

Τώρα που ο δίσκος είναι έτοιμος, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγγραφής του CD ήχου. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Start Burn για να ξεκινήσετε.

Στην οθόνη θα εμφανιστεί μια λίστα με κομμάτια που θα εγγραφούν στο CD με την κατάσταση του καθενός. Κάθε αρχείο θα έχει, είτε εκκρεμεί, γράφει στο δίσκο είτε συμπληρώνει μαζί του. Μια πράσινη μπάρα προόδου εμφανίζεται δίπλα στο κομμάτι που γράφεται προς το παρόν στο CD, το οποίο σας δίνει επίσης την πρόοδο ως ποσοστό.

Αν χρειαστεί να σταματήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης για οποιονδήποτε λόγο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο Stop Burn . Απλά γνωρίζετε ότι αν ο δίσκος δεν είναι επανεγγράψιμος, η διακοπή της διαδικασίας εγγραφής μπορεί να εμποδίσει για πάντα το δίσκο να συμπεριλάβει επιπλέον τραγούδια.

Μόλις δημιουργηθεί το CD ήχου, ο δίσκος CD θα αφαιρέσει αυτόματα το δίσκο. Εάν δεν θέλετε να εκτοξεύσετε το CD, κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο κάτω βέλους κάτω από την καρτέλα Burn και καταργήστε την επιλογή Eject Disc After Burning .

05 του 05

Επαλήθευση του CD ήχου

Εικόνα © 2008 Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.

Είναι καλή ιδέα να ελέγξετε ότι όλα τα κομμάτια του CD σας ήχου έχουν γραφτεί σωστά. Εάν ο δίσκος εξαντλήθηκε αυτόματα, τοποθετήστε το CD πίσω στη μονάδα δίσκου και χρησιμοποιήστε το WMP για να αναπαράγετε τη μουσική.

Χρησιμοποιήστε την καρτέλα " Αναπαραγωγή " για να δείτε μια λίστα με όλα τα κομμάτια του Windows Media Player που έχει τεθεί σε αναμονή για αναπαραγωγή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη φορά για να βεβαιωθείτε ότι είναι όλοι εκεί.