Προφίλ του στερεοφωνικού δέκτη DTM-40.7 της Integra

Παρόλο που πολλοί καταναλωτές χρησιμοποιούν τα συστήματα οικιακού κινηματογράφου για ακουστική ταινία και μουσική, υπάρχουν πολλοί καταναλωτές που θεωρούν τους εαυτούς τους "ακουαρίστες" που προτιμούν έναν παραδοσιακό στερεοφωνικό δέκτη δύο καναλιών για σοβαρή ακρόαση μουσικής. Εάν επιθυμείτε αυτή την επιλογή ως μέρος της ρύθμισης του ήχου σας - τότε το Integra DTM-40.7 μπορεί να είναι μόνο η επιλογή για εσάς.

Ισχύς και Ενίσχυση

Όσον αφορά την πραγματική ισχύ εξόδου, το DTM-40.7 βαθμολογείται σε 80 watts ανά κανάλι σε 2 κανάλια με .08 THD (μετρούμενη από 20 Hz έως 20kHz).

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνουν οι προαναφερόμενες τιμές ισχύος σε σχέση με τις πραγματικές συνθήκες, ανατρέξτε στο άρθρο μου: Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή.

Για να υποστηρίξει τις προδιαγραφές εξόδου ισχύος, το DTM-40.7 ενσωματώνει Onkyo WRAT (Τεχνολογία ενισχυτή ευρείας εμβέλειας), AKM AK4452 384kHz / 32-bit DAC (ψηφιακός σε αναλογικό μετατροπέα) και ξεχωριστή τροφοδοσία για κάθε κανάλι. Αυτό σημαίνει ότι το DTM-40.7 παρέχει σταθερή, καθαρή ισχύ.

Φυσική Συνδεσιμότητα

Όσον αφορά τη φυσική συνδεσιμότητα του ήχου, το DTM-40.7 παρέχει 7 σειρές αναλογικών στερεοφωνικών εισόδων και δύο έξοδοι γραμμής / προενισχυτή (οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εγγραφή ή σύνδεση σε εξωτερική εγκατάσταση ενισχυτή), καθώς και μια ειδική είσοδο phono για σύνδεση πικάπ για αναπαραγωγή δίσκων βινυλίου. Οι προστιθέμενες φυσικές συνδέσεις περιλαμβάνουν δύο ψηφιακές οπτικές και δύο ψηφιακές ομοαξονικές εισόδους ήχου (Σημείωση: οι ψηφιακές οπτικές / ομοαξονικές εισόδους δέχονται μόνο PCM δύο καναλιών - δεν είναι ενεργοποιημένες οι Dolby Digital ή DTS Surround).

Το DTM-40.7 περιλαμβάνει επίσης έξοδο γραμμής 2 που μπορεί να αποστείλει τόσο ψηφιακές όσο και αναλογικές πηγές σε δεύτερο εξωτερικό ενισχυτή σε άλλη θέση.

Οι επιλογές σύνδεσης ηχείων στο DTM-40.7 περιλαμβάνουν δύο σετ ακροδεκτών αριστερού και δεξιού ηχείου που επιτρέπουν τη διαμόρφωση των ηχείων A / B , καθώς και δύο έξοδοι προενισχυτή για τη σύνδεση έως και δύο τροφοδοτημένων υπογούφερ (το ένα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κύρια ζώνη και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τη Ζώνη 2. Για ιδιωτική ακρόαση παρέχεται μια υποδοχή ακουστικών για τα μπροστινά πάνελ.

Επίσης, όπως συμβαίνει και με δέκτες στερεοφωνικού ή οικιακού κινηματογράφου, το DTM-40.7 περιλαμβάνει επίσης έναν τυπικό δέκτη AM / FM.

Media Player και δυνατότητες δικτύου

Εκτός από τις στερεές παραδοσιακές λειτουργίες ήχου και τις δυνατότητες συνδεσιμότητας που διαθέτει το DTM-40.7, η Integra έχει ρίξει σε ορισμένες προηγμένες λειτουργίες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Καταρχήν, υπάρχει μία θύρα USB τοποθετημένη μπροστά για απευθείας σύνδεση συμβατών συσκευών USB (όπως μονάδες flash).

Μια θύρα Ethernet και ενσωματωμένο Wifi παρέχεται επίσης για πρόσβαση σε ραδιόφωνο στο διαδίκτυο (TuneIn) και ροή μουσικής (Pandora, Sirius / XM, Slacker, Spotify) καθώς και περιεχόμενο ήχου (συμπεριλαμβανομένων αρχείων ήχου hi-res) .

Επιπλέον άμεση ροή από συμβατά smartphones και tablet είναι επίσης προσβάσιμη με ενσωματωμένο Bluetooth και Apple Airplay.

Επιλογές ελέγχου

Εκτός από το τηλεχειριστήριο που περιλαμβάνεται, το DTM-40.7 μπορεί επίσης να ελέγχεται από την εφαρμογή Integra Remote Control για iOS και Android.

Ωστόσο, παρέχονται πρόσθετες επιλογές προσαρμοσμένου ελέγχου, όπως RS232 (συμβατές με συσκευές Savant, Crestron, URC, RTI και AMX Device Discovery), 3 ενεργοποιητές 12 βολτ, 2 είσοδοι αισθητήρων IR και έξοδος αισθητήρα IR. Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το DTM-40.7 δεν διαθέτει ένα μενού στην οθόνη που μπορεί να εμφανιστεί σε μια οθόνη τηλεόρασης από τον δέκτη, αλλά μια οθόνη μενού τύπου βίντεο είναι προσβάσιμη μέσω των εφαρμογών smartphone ή μέσω των προσαρμοσμένων διεπαφών ελέγχου .

Περισσότερες πληροφορίες

Όσο προσφέρει το Integra DTM-40.7, είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι δεν παρέχει καμία δυνατότητα σύνδεσης με βίντεο - καθώς είναι σχεδιασμένο να είναι ένας αποκλειστικός ακουστικός δέκτης.

Εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε το DTM-40.7 για ακρόαση ήχου από πηγές βίντεο, όπως Blu-ray Disc / DVD players, καλωδιακά / δορυφορικά κιβώτια, streaming βίντεο, πρέπει να συνδέσετε τις πηγές βίντεο απευθείας με την τηλεόρασή σας ή τον προβολέα βίντεο και πραγματοποιήστε ξεχωριστή ψηφιακή ή αναλογική σύνδεση ήχου με το DTM-40.7.

Επίσης, όπως ανέφερα παραπάνω, το DTM-40.7 δεν έχει καμία δυνατότητα αποκωδικοποίησης ή επεξεργασίας ήχου - κάθε ήχος από μια πηγή βίντεο θα ακουστεί μόνο σε στερεοφωνικό δύο καναλιών.

Το Integra DTM 40.7 έχει προτεινόμενη τιμή $ 600 και διατίθεται μέσω εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων Integra (χωρίς εξουσιοδοτημένες πωλήσεις μέσω διαδικτύου) - Official Product Page.