Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα στους Χάρτες Google

Στείλτε συστάσεις στους φίλους σας σε 5 εύκολα βήματα

Σε κάποιο σημείο του άλλου, όλοι μας καταλήγουμε να προσφέρουμε συστάσεις σε φίλους. Δεν ξέρω για σας, αλλά συνήθως δημιουργώ μια λίστα για αυτούς.

Μερικές φορές, είναι για ένα φίλο που επισκέπτεται έξω από την πόλη που θέλει να ξέρει πού νομίζω ότι πρέπει να πάει να πάρετε δείπνο. Άλλοι τομείς αιτημάτων είναι λίγο πιο περίπλοκοι, για παράδειγμα, προτάσεις για μια ολόκληρη πόλη ή ακόμα και μια χώρα που κάποιος σκοπεύει να επισκεφθεί για διακοπές που εγώ (ή εσύ) απλά τυχαίνει να είναι ειδικός (τουλάχιστον κατά τη γνώμη τους).

Για μένα, η υπερδύναμη μου τείνει να είναι τα ζυθοποιεία του Σαν Φρανσίσκο. Το Σαν Φρανσίσκο, η σημερινή μου πατρίδα, φιλοξενεί μερικά καταπληκτικά σημεία μπύρας και το έκανα προσωπική μου αποστολή να γνωρίσω καθένα από αυτά.

Το Σαν Φρανσίσκο συμβαίνει επίσης να είναι ένα πολύ δημοφιλές μέρος για να καταλήξουν οι φίλοι και οι γνωστοί μου. Διοργανώνουμε έναν τόνο διαφορετικών συνεδρίων τεχνολογίας εδώ κάθε χρόνο, και πραγματικά, το SF είναι ένα πολύ φανταστικό μέρος για διακοπές. Έτσι, κάθε φορά που κάποιος επισκέπτεται, είμαι αντιμέτωπος με το καθήκον να τους πω όπου νομίζω ότι πρέπει να πίνουν, συχνά ακολουθούμενη από ερωτήσεις όπως "Πώς θα φτάσω εκεί;" και "Είναι κοντά στο ξενοδοχείο μου;"

Τώρα χάρη σε μια λειτουργία των Χαρτών Google, η απάντηση μπορεί να είναι τόσο απλή όσο ακριβώς στέλνει το άτομο ένα σύνδεσμο. Με τις λίστες, μπορώ να δημιουργήσω μια λίστα με όλες τις κορυφαίες τρύπες ποτίσματος στην πόλη και στη συνέχεια η Google θα τις σχεδιάσει σε έναν χάρτη για μένα. Αυτό σημαίνει ότι όποιος τον στέλνω μπορεί να καταλάβει πού οι επιλογές μου είναι όλες από μόνοι τους.

Μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν μεμονωμένες επιλογές για να καθορίσουν πράγματα όπως ώρες, ή αν ένα μέρος πουλάει τρόφιμα (δεν υπάρχουν πλέον κείμενα για μένα αργά τη νύχτα!). Οι λίστες που δημιουργείτε μέσα στη λειτουργία μπορούν να αποθηκευτούν ως δημόσιες ή ιδιωτικές. Έτσι, εάν δημιουργείτε μια λίστα με μπαρ, όπως και εγώ, τότε μπορείτε να την δημοσιεύσετε, ώστε να μπορεί κανείς να την δει. Εάν έχετε μια λίστα που προτιμάτε να διατηρήσετε στον εαυτό σας, τότε μπορείτε να επιλέξετε να ορίσετε τη λίστα και σε ιδιωτική.

Οι καταληκτικές λίστες μπορούν να μοιραστούν με τους φίλους και τους συναδέλφους σας μέσω κειμένου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κοινωνικών δικτύων και των περισσότερων δημοφιλών εφαρμογών μηνυμάτων εκεί έξω, έτσι ώστε να μπορούν να μοιραστούν κυριολεκτικά με σχεδόν οποιονδήποτε. Όταν ένας φίλος παίρνει τη λίστα σας, μπορούν να επιλέξουν να την ακολουθήσουν, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι διαθέσιμο στους Χάρτες Google για να μπορούν να τις δουν και να τις χρησιμοποιήσουν για όλη την αιωνιότητα (δεν σας ζητούν την ίδια επανάληψη την επόμενη φορά που βρίσκεστε στην πόλη - ναι! ).

Η δημιουργία μιας λίστας στους Χάρτες Google είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία και απαιτεί μόνο εσείς (και τους φίλους στους οποίους στέλνετε τη λίστα) να έχετε μια συσκευή Android ή iPhone και να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή Χάρτες Google. Δείτε πώς μπορείτε να συμβεί αυτό.

01 του 06

Βρείτε το πράγμα που θέλετε να προσθέσετε σε μια λίστα με τα Google Maps

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας νέας λίστας Google Maps είναι να βρείτε το πρώτο πράγμα που θέλετε να προσθέσετε σε αυτήν τη λίστα. Έτσι, για μένα αυτό που θα περιλάμβανε την αναζήτηση ενός ζυθοποιείου θα ήθελα να προσθέσω στη λίστα, σαν να ήθελα οδηγίες οδήγησης εκεί. Όταν βλέπετε το σημείο που θέλετε στα αποτελέσματα αναζήτησης, πατήστε σε αυτό.

(Σε περίπτωση που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ τους Χάρτες Google πριν, υπάρχει μια γραμμή αναζήτησης στην κορυφή της εφαρμογής όταν την εκκινήσετε. Πληκτρολογήστε αυτό που αναζητάτε σε αυτήν.)

02 του 06

Πηγαίνετε στη σελίδα για εκείνη τη θέση

Μόλις επιλέξετε μια τοποθεσία, στο κάτω μέρος της σελίδας θα δείτε το όνομα της τοποθεσίας που αναζητάτε, καθώς και πόσο καιρό θα σας πάρει για να φτάσετε εκεί εάν αφήσατε την τρέχουσα τοποθεσία σας σωστή τώρα.

Πατήστε στη θέση στο κάτω μέρος της σελίδας για να την φέρετε σε πλήρη οθόνη.

03 του 06

Πατήστε Αποθήκευση

Η επιχειρηματική σελίδα της εταιρείας θα πρέπει να σας πει τη μέση βαθμολογία της στο Google, μια σύντομη περιγραφή του τι συμβαίνει εκεί. Για παράδειγμα, η αναζήτησή μου για το Magnolia Brewing Company στο Σαν Φρανσίσκο λέει ότι είναι ένα "gastropub & ζυθοποιείο που σερβίρει εποχιακά και βιοτεχνικά αμερικάνικα εισιτήρια, καθώς και μπύρα draft & cask".

Κάτω από το όνομα της εταιρείας και πάνω από την περιγραφή της, θα δείτε τρία κουμπιά: ένα κουμπί για την κλήση της επιχείρησης, ένα για τον ιστότοπό της και ένα κουμπί Αποθήκευση. Πατήστε το κουμπί Αποθήκευση .

04 του 06

Επιλέξτε τη Λίστα Χαρτών Google που θέλετε

Όταν πατήσετε την αποθήκευση, θα εμφανιστούν πολλές επιλογές λίστας. Μπορείτε να αποθηκεύσετε την τοποθεσία στα αγαπημένα σας, τα μέρη που θέλετε να μεταβείτε, τον τόπο με αστέρι ή τη "Νέα λίστα".

Μπορείτε να επιλέξετε οποιεσδήποτε από αυτές θέλετε, αλλά για τους σκοπούς αυτής της επίδειξης θα επιλέξουμε τη Νέα Λίστα.

05 του 06

Ονομάστε τη λίστα των Χαρτών Google

Όταν επιλέξετε Νέα λίστα, θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο που σας ζητά να ονομάσετε τη λίστα σας. Δώστε στη λίστα σας ένα όνομα που περιγράφει τι είναι αρκετό ώστε να είναι εύκολο για εσάς (και τους ανθρώπους που το στέλνετε) να το βρείτε αργότερα.

Για τη λίστα μπύρας μου, θα την ονομάσω "Αγαπημένα Σπορ Beer SF της Emily". Να θυμάστε ότι το όνομα της λίστας σας πρέπει να είναι κάτω από 40 χαρακτήρες, οπότε να είστε δημιουργικοί, αλλά προσπαθήστε να μην πάρετε πολύ καιρό.

Όταν έχετε βρει το τέλειο όνομα και πληκτρολογήσατε το, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία στην κάτω δεξιά γωνία του αναδυόμενου πλαισίου. Θα δείτε ένα σύντομο αναδυόμενο μήνυμα που θα σας ενημερώνει ότι η τοποθεσία σας αποθηκεύτηκε στη λίστα.

Εάν θέλετε να δείτε παντού που έχετε αποθηκεύσει, μπορείτε να αγγίξετε τον σύνδεσμο μέσα σε αυτό το αναδυόμενο παράθυρο για να τραβήξετε ολόκληρη τη λίστα σας όπως είναι τώρα.

06 του 06

Προσθέστε κάτι διαφορετικό στη λίστα των Χαρτών Google

Αυτό είναι βασικά. Επαναλάβετε τα βήματα 1-4 για κάθε στοιχείο που θέλετε να προσθέσετε στη λίστα σας και, στη συνέχεια, αντί να προσθέσετε μια νέα λίστα όπως στο βήμα 5, επιλέξτε τη λίστα που μόλις δημιουργήσαμε από το μενού όταν εμφανίζεται.