Όλα για τη Μουσική Google Play

Υπηρεσία συνδρομής ή θυρίδα

Η Μουσική Google Play είναι μια υπηρεσία Google που ήταν γνωστή στο παρελθόν ως Μουσική Google και ξεκίνησε αρχικά ως υπηρεσία beta . Η αρχική Μουσική Google ήταν αυστηρά ένα ηλεκτρονικό ντουλάπι και παίκτης μουσικής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Μουσική Google για να αποθηκεύσετε τη μουσική που είχατε αγοράσει από άλλες πηγές και να αναπαράγετε τη μουσική από το Google Music Player είτε στον ιστό είτε σε συσκευές Android.

Η Μουσική Google Play εξελίχθηκε για να γίνει ένα κατάστημα μουσικής καθώς και υπηρεσία ντουλάπι, παρόμοια με το Amazon Cloud Player. Η Google πρόσθεσε μια συνδρομητική υπηρεσία (Play All Access) στις προηγούμενες λειτουργίες. Για μηνιαία αμοιβή, μπορείτε να ακούσετε τόσες πολλές τραγούδια όπως θέλετε από ολόκληρη τη συλλογή των καταστημάτων με άδεια χρήσης της Μουσικής Google Play χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε τα τραγούδια. Εάν σταματήσετε να εγγραφείτε στην υπηρεσία, οτιδήποτε δεν αγοράσατε ξεχωριστά δεν θα παίζει πλέον στη συσκευή σας.

Το μοντέλο συνδρομής είναι παρόμοιο με το Spotify ή την υπηρεσία Music Unlimited της Sony. Η Google διαθέτει επίσης μια λειτουργία εξακρίβωσης παρόμοιων με την Pandora , η οποία επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν παρόμοια τραγούδια με βάση ένα μόνο τραγούδι ή καλλιτέχνη. Η Google καλεί αυτή τη λειτουργία ως "ραδιόφωνο με απεριόριστα παραλείψεις", αναφέροντας την προσέγγιση της Pandora. Η Google περιλαμβάνει επίσης μια μηχανή συνημμένων προτάσεων στην υπηρεσία All Access, η οποία βασίζει τις συστάσεις στην υπάρχουσα βιβλιοθήκη σας και τις συνήθειες ακρόασης.

Πώς συγκρίνεται αυτό με άλλες υπηρεσίες;

Το Spotify διαθέτει μια δωρεάν, διαφημιστική έκδοση της υπηρεσίας τους. Πωλούν επίσης μια συνδρομητική υπηρεσία για απεριόριστη ακρόαση σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητές συσκευές.

Το Amazon προσφέρει ένα συνδυασμό συνδρομών / ντουλαπιών πολύ παρόμοιο με το Google.

Η υπηρεσία της Πανδώρας είναι σημαντικά φθηνότερη. Οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν τη διαφήμιση που υποστηρίζεται από τη διαφήμιση σε οποιαδήποτε συσκευή, αλλά αυτή η υπηρεσία επίσης περιορίζει τη διάρκεια του χρόνου ακρόασης και τον αριθμό των τραγουδιών που μπορούν να "αποκολληθούν". Η premium έκδοση της υπηρεσίας, Pandora One, επιτρέπει υψηλότερη ποιότητα ήχου, χωρίς διαφημίσεις, απεριόριστες προσπεράσεις και παύλες και ακούγοντας μέσω των φορητών και επιτραπέζιων παικτών 35 δολάρια το χρόνο. Η Pandora δεν πωλεί μουσική απευθείας ή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τα δικά σας playlist χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα τραγούδια. Αντίθετα, βρίσκει παρόμοια μουσική και δημιουργεί έναν έτοιμο ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος στη συνέχεια εξατομικεύεται με ανατροφοδότηση αντίχειρα. Παρόλο που η Pandora φαίνεται να έχει τα πιο περιορισμένα χαρακτηριστικά, η εταιρεία έχει εργαστεί πολύ σκληρά για να παρέχει υποστήριξη σε πολλαπλές πλατφόρμες, streaming τηλεοπτικών υπηρεσιών, αυτοκίνητα, συσκευές iPod Touch και άλλους συνήθεις τρόπους με τους οποίους οι χρήστες θα ακούνε συνήθως μουσική.