Τι είναι μια βόμβα Google

Οι βόμβες Google εξήγησαν

Ορισμός: Μια βόμβα Google εμφανίζεται όταν μια ομάδα ανθρώπων συνωμοτεί για να αυξήσει τεχνητά έναν ιστότοπο στην κατάταξη αποτελεσμάτων αναζήτησης ιστού της Google, συνδέοντας μια συγκεκριμένη λέξη ή φράση με τον ιστότοπο.

Η Google μετακόμισε για να περιορίσει τις βόμβες της Google προσαρμόζοντας τον τύπο τους για την ταξινόμηση σελίδων ανάλογα με τη σχετικότητα. Οι αλλαγές περιόρισαν την ικανότητα των σχετικά μικρών ομάδων να δημιουργήσουν βόμβες Google, αλλά δεν το τερμάτισαν τελείως.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις βόμβες Google

Οι «βόμβες του Google» είναι συλλογικές προσπάθειες να συνδεθούν με έναν ιστότοπο με μια φράση-κλειδί και να αυξηθεί τεχνητά ένας ιστότοπος στα αποτελέσματα αναζήτησης Google για τη συγκεκριμένη φράση αναζήτησης.

Οι βόμβες Google βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην επιρροή του PageRank . Ορισμένες βόμβες του Google είναι πολιτικά παρακινημένες, ενώ άλλες γίνονται σαν φάρσες, και μερικές μπορεί να έχουν κίνητρο από το εγώ ή την αυτοπροβολή.

Αμαρτωλή αποτυχία

Ίσως η πιο γνωστή βόμβα Google ήταν η φράση "άθλια αποτυχία". Αυτή η βόμβα δημιουργήθηκε το 2003.

Η φράση αναζήτησης «δυστυχισμένη αποτυχία» βομβαρδίστηκε για να ταξινομήσει τη βιογραφία του Γιώργου Μπους ως το κορυφαίο αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, παρόλο που η φράση «άθλια αποτυχία» δεν εμφανίζεται κάπου μέσα στη βιογραφία του. Αυτή η βόμβα δημιουργήθηκε με την προτροπή ενός πολιτικού blogger, George Johnston.

Έκτοτε, άλλοι έχουν καταβάλει προσπάθειες να συνδέσουν τις λέξεις "άθλια αποτυχία" με ιστοσελίδες άλλων, συμπεριλαμβανομένων των Jimmy Carter, Michael Moore και Hillary Clinton.

Η βιογραφία του Μπους έχει επίσης συνδεθεί με άλλες φράσεις, όπως "ο χειρότερος πρόεδρος ποτέ" και "ο μεγάλος πρόεδρος".

Γιατί αυτό το έργο;

Αν και οι ακριβείς αλγόριθμοι της Google για την ταξινόμηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης είναι ένα μυστήριο, γνωρίζουμε ότι το PageRank παίζει ρόλο.

Η μηχανή αναζήτησης της Google τείνει να πιστεύει ότι οι λέξεις που χρησιμοποιούνται στη σύνδεση με μια συγκεκριμένη πηγή αντικατοπτρίζουν ένα μέρος του περιεχομένου της πηγής. Εάν πολλοί άνθρωποι συνδέουν ένα άρθρο χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη φράση, όπως " χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά την Google ", η Google θα υποθέσει ότι η "αποτελεσματική χρήση της Google" σχετίζεται με το περιεχόμενο της σελίδας, ακόμη και αν αυτή η συγκεκριμένη φράση δεν χρησιμοποιείται στη σελίδα εαυτό.

Για να γίνει η βόμβα Google Bush, αρκετοί άνθρωποι έπρεπε απλώς να δημιουργήσουν μια υπερσύνδεση από τη φράση "άθλια αποτυχία".

Τι έκανε το Google για τη βόμβα;

Αρχικά, η Google δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει τα αποτελέσματα αναζήτησης. Η Google εξέδωσε έναν σύνδεσμο σε μια δήλωση στην κορυφή της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης για "δυστυχισμένη αποτυχία" και "αποτυχία".

Βασικά, αντί να προσπαθήσουμε να μαντέψουμε ποια αποτελέσματα αναζήτησης προήλθαν από τις βομβιστικές επιθέσεις της Google και που συνέβη φυσικά, η Google επέλεξε να αφήσει τα πράγματα όπως ήταν.

Η δήλωση του Σεπτεμβρίου του 2005 ολοκληρώνεται με,

"Δεν αποδεχόμαστε την πρακτική της googlebombing ή οποιασδήποτε άλλης ενέργειας που επιδιώκει να επηρεάσει την ακεραιότητα των αποτελεσμάτων αναζήτησης, αλλά είμαστε επίσης απρόθυμοι να αλλάξουμε τα αποτελέσματά μας με το χέρι για να αποτρέψουμε την εμφάνιση τέτοιων αντικειμένων. αυτό μπορεί να αποσπά την προσοχή σε μερικούς, αλλά δεν επηρεάζουν τη συνολική ποιότητα της υπηρεσίας αναζήτησής μας, η αντικειμενικότητα της οποίας, όπως πάντα, παραμένει ο πυρήνας της αποστολής μας ».

Η Google έχει ξανασκεφτεί αυτή τη θέση και άλλαξε τον αλγόριθμό της για να εξαλείψει πολλές βόμβες.

Οι βόμβες Google ως αθλητισμός

Ορισμένοι ανεμιστήρες μηχανών αναζήτησης διεξάγουν διαγωνισμούς για να δουν ποιος μπορεί να πάρει την υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης για φράσεις ανοησίας, όπως "Hommingberger Gepardenforelle" ή "nigritude ultramarine".

Δεδομένου ότι χρησιμοποιούν φράσεις ανοησίας, αυτοί οι διαγωνισμοί αναζήτησης δεν διαταράσσουν την κανονική αναζήτηση. Εντούτοις, ενίοτε ενθαρρύνουν "ανεπιθύμητα σχόλια" ή σχόλια σε ιστολόγια και βιβλία επισκεπτών με συνδέσμους προς την ανταγωνιστική τοποθεσία Web και αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό για τους μη συμμετέχοντες bloggers.

Τι διδάγματα μαθαίνουν οι βόμβες της Google Webmasters;

Δεν ενθαρρύνω κανέναν να κάνει βόμβες Google ή να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO). Ωστόσο, μπορούμε να αναλύσουμε τις βόμβες Google για να μάθουμε για τις αποτελεσματικές τεχνικές SEO.

Το πιο σημαντικό μάθημα από τις βόμβες του Google είναι ότι η φράση που χρησιμοποιείτε για την υπερσύνδεση σε άλλη ιστοσελίδα είναι σημαντική. Μην συνδέετε έγγραφα με "κάντε κλικ εδώ". Χρησιμοποιήστε κείμενο αγκύρωσης που περιγράφει το έγγραφό σας.

Για παράδειγμα, μάθετε περισσότερα σχετικά με τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης .

Διάσημες βόμβες Google

Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τις βόμβες Google παρελθόν και παρόν στο Google Blogoscoped.

Ορισμένες από τις πιο γνωστές βόμβες περιλαμβάνουν:

Πολλές από αυτές τις βόμβες του Google ξεθωριάζουν με το χρόνο, καθώς οι αρχικοί σύνδεσμοι απομακρύνονται από την πρώτη σελίδα των ιστολογίων που τους συνδέουν ή οι webmasters που τους δημιούργησαν βαρεθούν με το αστείο.

Μερικοί, όπως η βόμβα Google του Rick Santorum, καταλήγουν να παραμένουν εδώ και χρόνια.

Το τέλος της βόμβας Google;

Τον Ιανουάριο του 2007, η Google ανακοίνωσε ότι είχαν τροποποιήσει τον αλγόριθμο αναζήτησης για να αφαιρέσουν τις περισσότερες βόμβες του Google. Πράγματι, την ημέρα που ανακοίνωσαν αυτό, η βόμβα "δυστυχούς αποτυχίας" δεν λειτουργούσε πλέον. Τα κορυφαία αποτελέσματα για την αναζήτηση αυτή επεσήμαναν όλα τα άρθρα σχετικά με τις βόμβες του Google.

Είναι αυτό το τέλος των βομβών Google; Πιθανώς όχι. Αν και αυτό το αλγορίθμου τσίμπημα εξάλειψε πολλές βόμβες Google, δεν εξάλειψε όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένου του Rick Santorum, και είναι πιθανό ότι οι μελλοντικοί pranksters απλά θα τσιμπήσουν τη στρατηγική τους για να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές αλγορίθμου.

Αβάθμια αποτυχία πάλι

Στις αρχές Απριλίου του 2007, η βόμβα «δυστυχούς αποτυχίας» έκανε μια σύντομη επανεμφάνιση, τουλάχιστον για τη λέξη «αποτυχία». Ποια ήταν η διαφορά; Ο ιστότοπος του Λευκού Οίκου έκανε το λάθος να χρησιμοποιήσει τη λέξη "αποτυχία" μέσα σε ένα από τα άρθρα που παρουσιάστηκαν.

Αυτό σημαίνει ότι η βόμβα της Google που διορθώνει πιθανότατα εξετάζει κατά πόσο ο συνδεδεμένος ιστότοπος περιέχει οποιαδήποτε από τις λέξεις που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του συνδέσμου όταν καθορίζει τη σχετικότητα.

Η κυβέρνηση Ομπάμα ξανασχεδίασε πλήρως τον ιστότοπο του Λευκού Οίκου και δεν ανακατευθύνει τους συνδέσμους από την παλιά τοποθεσία. Αυτό πιθανότατα θα διαχέει πλήρως την παλιά «άθλια αποτυχία» της βόμβας Google.