Γιατί είναι το Google Pagerank σημαντικό;

Το PageRank είναι αυτό που χρησιμοποιεί η Google για να προσδιορίσει τη σημασία μιας ιστοσελίδας. Είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των σελίδων που εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Το PageRank αναφέρεται επίσης μερικές φορές από τον όρο αργκό " χυμό Google ".

Η ιστορία του PageRank

Το PageRank δημιουργήθηκε από τους ιδρυτές της Google Larry Page και τον Sergey Brin στο Stanford. Στην πραγματικότητα το όνομα. Το PageRank είναι ένα πιθανό παιχνίδι στο όνομα του Larry Page. Την εποχή που ο Page και ο Brin συναντήθηκαν, οι πρώτες μηχανές αναζήτησης συνήθως συνδέονταν με σελίδες που είχαν την υψηλότερη πυκνότητα λέξεων-κλειδιών, πράγμα που σήμαινε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να παίξουν το σύστημα επαναλαμβάνοντας και πάλι την ίδια φράση για να προσελκύσουν υψηλότερα αποτελέσματα σελίδας αναζήτησης. Μερικές φορές οι σχεδιαστές ιστοσελίδων θα έβαζαν ακόμη και κρυμμένο κείμενο στις σελίδες για να επαναλάβουν τις φράσεις.

Τι μετράει;

Το PageRank επιχειρεί να μετρήσει τη σημασία μιας ιστοσελίδας.

Page και η θεωρία του Brin είναι ότι οι πιο σημαντικές σελίδες στο Διαδίκτυο είναι οι σελίδες με τους περισσότερους δεσμούς που οδηγούν σε αυτές. Το PageRank θεωρεί τους συνδέσμους ως ψήφους, όπου μια σελίδα που συνδέει μια άλλη σελίδα έχει ψήφο. Η ιδέα προέρχεται από ακαδημαϊκούς κύκλους, όπου οι αριθμοί παραπομπών χρησιμοποιούνται για να βρουν τη σημασία των ερευνητών και της έρευνας. Όσο συχνότερα αναφέρεται ένα συγκεκριμένο έγγραφο από άλλα έγγραφα, τόσο σημαντικό είναι ότι το χαρτί θεωρείται.

Αυτό έχει νόημα επειδή οι άνθρωποι τείνουν να συνδέονται με σχετικό περιεχόμενο και οι σελίδες με περισσότερους συνδέσμους σε αυτές είναι συνήθως καλύτεροι πόροι από σελίδες που κανείς δεν συνδέει. Εκείνη την εποχή αναπτύχθηκε, ήταν επαναστατική.

Το PageRank δεν σταματά στη δημοτικότητα του συνδέσμου. Εξετάζει επίσης τη σημασία της σελίδας που περιέχει τον σύνδεσμο. Οι σελίδες με υψηλότερη PageRank έχουν περισσότερο βάρος στην "ψηφοφορία" με τους συνδέσμους τους παρά σε σελίδες με χαμηλότερη PageRank. Επίσης, εξετάζει τον αριθμό των συνδέσμων στη σελίδα που μεταδίδει την "ψηφοφορία". Οι σελίδες με περισσότερους συνδέσμους έχουν μικρότερο βάρος.

Αυτό κάνει επίσης μια κάποια λογική. Οι σελίδες που είναι σημαντικές είναι μάλλον καλύτερες αρχές σε κορυφαίους surfers του διαδικτύου σε καλύτερες πηγές και οι σελίδες που έχουν περισσότερες συνδέσεις είναι πιθανό να είναι λιγότερο διακριτικές σχετικά με το πού συνδέουν.

Πόσο σημαντικό είναι;

Το PageRank είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που καθορίζουν την εμφάνιση της ιστοσελίδας σας στην κατάταξη αποτελεσμάτων αναζήτησης, αλλά αν όλοι οι άλλοι παράγοντες είναι ίσοι, το PageRank θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις ταξινομήσεις σας στο Google .

Υπάρχουν ελλείψεις στην κατάταξη;

Υπάρχουν σίγουρα ελαττώματα στο PageRank. Τώρα που οι άνθρωποι γνωρίζουν τα μυστικά για την απόκτηση υψηλότερου PageRank, τα δεδομένα μπορούν να χειραγωγούνται. Οι βόμβες Google είναι ένα κλασικό παράδειγμα χειραγώγησης του PageRank και ένα για το οποίο η Google έχει λάβει προληπτικά μέτρα στη φόρμα κατάταξής τους.

"Link farming" είναι μια άλλη μέθοδος που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι για να χειριστούν το PageRank. Η σύνδεση της γεωργίας είναι η πρακτική της σύνδεσης χωρίς σκέψη της συνάφειας των σελίδων που συνδέονται και συχνά αυτοματοποιείται. Εάν έχετε βρεθεί ποτέ σε μια ιστοσελίδα που δεν ήταν παρά μια συλλογή τυχαίων συνδέσεων με άλλους ιστοτόπους, μπορεί να έχετε τρέξει σε ένα αγρόκτημα σύνδεσης.

Η Google έχει προσαρμόσει τους υπολογισμούς της για να φιλτράρει τις πιθανές εκμεταλλεύσεις σύνδεσης. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η υποβολή του ιστότοπού σας σε καταλόγους με χαμηλό ή μη PageRank μπορεί να είναι κακή ιδέα.

Αν βρείτε τον ιστότοπό σας συνδεδεμένο σε ένα αγρόκτημα σύνδεσης, μην πανικοβληθείτε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό δεν έχει καμία επίδραση στην κατάταξή σας. Δεν μπορείτε να ελέγξετε ποιος συνδέεται με εσάς, έτσι κι αλλιώς. Ακριβώς μην συνδεθείτε πίσω στο να συνδέσετε τα αγροκτήματα και μην υποβάλλετε το site σας σε αυτά εκ προθέσεως.

Πώς μπορώ να δω το PageRank;

Το PageRank μετράται σε κλίμακα από ένα έως δέκα και αντιστοιχεί σε μεμονωμένες σελίδες μέσα σε έναν ιστότοπο και όχι σε ολόκληρη την ιστοσελίδα. Πολύ λίγες σελίδες έχουν PageRank των 10, ειδικά καθώς αυξάνεται ο αριθμός των σελίδων στο Διαδίκτυο.

Πώς μπορώ να αυξήσω το PageRank μου;

Εάν θέλετε να αυξήσετε το PageRank σας, πρέπει να έχετε "backlinks", ή άλλα άτομα που συνδέονται με τον ιστότοπό σας. Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε το PageRank σας είναι να έχετε ένα ποιοτικό περιεχόμενο που θέλουν να συνδέσουν άλλοι.