Το Google Picasa είναι νεκρό. Long Live Google Photo

Το Picasa ήταν η κύρια εφαρμογή φωτογραφιών της Google εδώ και πολλά χρόνια. Το Picasa ήταν και μια εφαρμογή για υπολογιστές Mac και Windows και μια ηλεκτρονική συλλογή φωτογραφιών. Το Picasa αγοράστηκε αρχικά από την Google το 2004 ως φιλοφρόνηση στο Blogger. Είναι ξεκάθαρο για λίγο ότι το Picasa δεν έχει δει σημαντικά νέα χαρακτηριστικά και τελικά θα αντικατασταθεί από το Google Photos. Αυτή η μέρα είναι επίσημα εδώ, και η Google σκοτώνει τα λευκώματα του Picasa και του Picasa Web.

Το Picasa προέρχεται από την ηλικία του Flickr και σήμερα είναι σαφές ότι οι σύγχρονοι χρήστες θέλουν μια εφαρμογή που συνδέεται με τα κοινωνικά τους δίκτυα, είναι εύκολη στη χρήση σε κινητά, σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας στο διαδίκτυο. Γεια σας, Google Photos.

Τι είναι το Google Photos;

Το Google Photos διακλαδίζεται από το Google+ ως υπηρεσία κοινής χρήσης φωτογραφιών. Το Google Photos επιτρέπει γρήγορη αναζήτηση φωτογραφιών, ταξινόμηση και ομαδοποίηση. Το Google Photos επιτρέπει επίσης την περιορισμένη επεξεργασία φωτογραφιών για την εφαρμογή φίλτρων και πλαισίων, την περικοπή εικόνων και την προσθήκη κάποιων μικρών τροποποιήσεων φωτογραφιών.

Βοηθός Google

Το Google Photos διαθέτει επίσης έναν ισχυρό βοηθό φωτογραφιών που προτείνει λειτουργίες διασκέδασης και ειδικά εφέ. Μεταξύ των ειδικών εφέ, ο Google Photos Assistant μπορεί να δημιουργήσει:

Ο Βοηθός Google είναι διαθέσιμος για εκδόσεις Google Photos μόνο για κινητά και μόνο για ιστό. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι ιδιαίτερο για να συμβεί αυτό. Εμφανίζεται μόνη της όταν έχετε φωτογραφίες που ταιριάζουν με το προφίλ. Απλώς μεταβείτε στην ενότητα Google Photo Assistant της εφαρμογής και θα δείτε όλες τις φωτογραφίες που προτείνει ο Βοηθός (αν υπάρχουν)

Μοιρασιά

Η μεγάλη αδυναμία του Picasa (εκτός του ότι εξαρτάται από μια επιφάνεια εργασίας συνδυασμού και μια εφαρμογή στο διαδίκτυο) είναι ότι ποτέ δεν επέτρεψε πραγματικά την κατάλληλη και σύγχρονη κοινή χρήση. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το Google Photos. Μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση με το Twitter, το Google+ και το Facebook. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε λευκώματα με συνδέσμους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μοιραστείτε, όπως θα μπορούσατε με τα Λευκώματα Ιστού Picasa. Καθώς τα άλλα κοινωνικά δίκτυα κερδίζουν δημοτικότητα, η Google Photos θα συνεχίσει να διατηρεί και να προσθέτει λειτουργίες κοινής χρήσης.

Τι γίνεται με τα Αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας;

Μια από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες της εφαρμογής desktop Picasa είναι ότι σας επέτρεψε να δημιουργείτε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας από την επιφάνεια εργασίας σας. Εάν έχετε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και θέλετε να κάνετε προεπισκόπηση των φωτογραφιών των διακοπών σας στο φορητό υπολογιστή σας, αυτό είναι εξαιρετικά βολικό. Μην φοβάστε, εξακολουθείτε να έχετε τη βασική λειτουργικότητα χρησιμοποιώντας το εργαλείο μεταφόρτωσης G oogle Photos. Αν είστε συγχαρημένοι στην Google σε αυτό το σημείο, μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα με το Flickr, αλλά δεν δίνω αποδόσεις μακρού επιβίωσης Flickr σε αυτό το σημείο.

Για να είμαστε συγκεκριμένοι, το Google Photos υποστηρίζει μια φωτογραφία "υψηλής ποιότητας", αλλά όχι μια φωτογραφία πλήρους ανάλυσης, εκτός αν την καθορίσετε. Οι φωτογραφίες πλήρους ανάλυσης θα σας κοστίζουν επιπλέον χρήματα αποθήκευσης, αλλά μπορείτε να διατηρήσετε τα πρωτότυπα στον σκληρό σας δίσκο ή να τα δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας με κάποιο άλλο τρόπο.

Εάν βασίζεστε σε αντίγραφα ασφαλείας από το τηλέφωνό σας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Η Google Photos τις έχει αντιγράψει και στα δύο σημεία. Η μετάβασή σας θα είναι ομαλή.

Τι γίνεται με την επεξεργασία φωτογραφιών;

Το Google Photos σας καλύπτει. Λοιπόν, κυρίως. Μπορείτε να περικόψετε, να κάνετε μικρές προσαρμογές και να προσθέσετε φίλτρα. Έτσι προσθέστε την αντίθεση, βάλτε σε ένα περίεργο φίλτρο χρώματος, δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν μπορείτε να κάνετε εξελιγμένα εφέ όπως την επεξεργασία των κηλίδων. Μπορεί να μην παραμείνει για πάντα, η Google αγόρασε και σκότωσε την Picnik, μια ισχυρή, online εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών που επέτρεψε περισσότερες λειτουργίες από το Google Photos. Η Google διαθέτει επίσης το Snapseed, μια ισχυρή εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών για κινητά.

Τι γίνεται με το Flickr;

Το Flickr παρέχει μια σχετικά παράλληλη εμπειρία, αν είστε συνηθισμένοι με τις λειτουργίες του Picasa. Και οι δύο επιτρέπουν (ή επιτρέπονται) ετικέτες, άλμπουμ, εκτύπωση και γεωγραφική σήμανση (συσχετίζοντας μια γεωγραφική θέση με μια φωτογραφία, η οποία γίνεται συχνά αυτόματα από κάμερες τηλεφώνου και άλλες συσκευές).

Μπορείτε να εκτυπώσετε φωτογραφίες ή να παραγγείλετε ηλεκτρονικές εκτυπώσεις από οποιαδήποτε εφαρμογή και μπορείτε να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας, να τις ενσωματώσετε, να δημιουργήσετε κοινότητες και να προσθέσετε σχόλια. Μπορείτε να καθορίσετε τις άδειες Creative Commons ή να διατηρήσετε όλες τις προστασίες πνευματικών δικαιωμάτων για τις δουλειές σας με εύκολες ρυθμίσεις που μπορείτε να αλλάξετε σε επίπεδο ιστότοπου ή ανά φωτογραφία.

Το Flickr είναι σταθερός παίκτης. Έχει περάσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από πολλούς σοβαρούς φωτογράφους.

Ωστόσο, το Flickr έχει υποφέρει χρόνια από το Yahoo! πτώση. Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι το Flickr θα ζήσει πολύ περισσότερο από το Picasa και, μόλις πάει, μπορεί να μην υπάρχει μια σαφής διαδρομή μετακίνησης για να μετακινήσετε τις φωτογραφίες σας σε άλλη υπηρεσία. Το ασφαλέστερο στοίχημα είναι να κρατήσετε τις φωτογραφίες σας με το Google Photos.