Πώς να περιγράψετε τις δυνατότητες του λογισμικού του Office για το βιογραφικό σας σημείωμα

Μεγιστοποιήστε τη δύναμη του βιογραφικού σας τμήματος Ttechnical skills

Με τις τεχνολογικές δεξιότητες που κατατάσσονται ανάμεσα στους υψηλότερους εργοδότες αναζητούν, μπορεί να πληρώσει πραγματικά για να διατυπώσει τις δεξιότητες που έχετε αποκτήσει μέσω της εκπαίδευσης ή της εμπειρίας.

Αν ψάχνετε για μια εργασία γραφείου ή γραφείου στη διοίκηση, τη διοίκηση και σε άλλα δημοφιλή πεδία, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για τη στίλβωση του τμήματος Τεχνικών δεξιοτήτων του βιογραφικού σας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο καταχωρείτε τις δεξιότητες λογισμικού γραφείου.

Λεπτομέρειες, Λεπτομέρειες

Πάντα γράψτε όλα τα προγράμματα που γνωρίζετε. Για παράδειγμα, αντί να εισαγάγετε μόνο το " LibreOffice ", πακετάρετε μια λεπτότερη γροθιά με την καταχώριση του "LibreOffice Writer, Calc, Impress, Base, Draw και Math".

Να μεγιστοποιείτε πάντα, αλλά να μην διακοσμείτε

Ενώ δεν θα πρέπει ποτέ να παραθέσετε προγράμματα λογισμικού γραφείου τα οποία μόλις ακούσατε ή τα οποία έχετε μιλήσει, σιγουρευτείτε ότι δεν τα κρατάτε πίσω με αυτά που γνωρίζετε. Βρείτε τρόπους για να γεφυρώσετε το κενό και να το βρείτε στο βιογραφικό σας.

Ο κανόνας σχετικά με το εάν πρέπει να συμπεριλάβετε ένα πρόγραμμα λογισμικού γραφείου είναι να φανταστείτε τον εαυτό σας είτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις συνέντευξης γι 'αυτό είτε να το χρησιμοποιήσετε μόνος σας την πρώτη μέρα να ελπίζετε να πάρετε τη δουλειά. Μετά από όλα, θα ήταν άσκοπο να περάσετε από όλα αυτά τα προβλήματα μόνο για να απογοητεύσετε το νέο σας αφεντικό.

Ανοίξτε το πρόγραμμα. Αν βλέπετε εργαλεία που δεν έχετε χρησιμοποιήσει, ακολουθήστε τα βήματα για να τα μάθετε ή μην αναφέρετε το πρόγραμμα.

Για παράδειγμα, ίσως έχετε χρησιμοποιήσει το Microsoft Word εδώ και χρόνια, αλλά ποτέ δεν έχετε κάνει μια συγχώνευση αλληλογραφίας . Ενώ δεν χρειάζεστε απαραιτήτως επαγγελματική εμπειρία, θα πρέπει να ακολουθήσετε διαδραστικά μαθήματα, να παρακολουθήσετε μαθήματα τοπικής κοινότητας ή να βρείτε κάποιο άλλο πρακτικό τρόπο για να γνωρίσετε πραγματικά ένα ουσιαστικό εργαλείο όπως αυτό πριν δηλώσετε ότι γνωρίζετε το Microsoft Word.

Απόδειξε το

Για να αποδείξετε στον εαυτό σας και στους άλλους ότι γνωρίζετε συγκεκριμένα προγράμματα, κάντε την επίσημη με πιστοποίηση λογισμικού του Office . Ο καθένας μπορεί να γράψει το "Microsoft Excel" στο βιογραφικό του, αλλά εγγυώμαι ότι τα περισσότερα βιογραφικά στοιχεία στη στοίβα δεν λένε "Certified Microsoft Office User Specialist στο Excel".

Συνήθως, πρόκειται για μαθήματα που παρακολουθείτε τοπικά, ακολουθούμενα από μια δοκιμασία, αλλά μερικά μπορείτε να πετύχετε ακόμη και μέσω της ηλεκτρονικής συμμετοχής και δοκιμών.

Να είστε εξοικειωμένοι με ορθογραφία, κεφαλαιοποίηση

Ακόμα και οι εξαιρετικοί spellers και grammarians σκοντάφτουν όταν πρόκειται για ονόματα λογισμικού, όπως η καταχώρηση του PowerPoint της Microsoft ως "Power Point" ή Powerpoint. Αυτό είναι πιθανό επειδή όλοι είδαμε λάθος τόσες φορές, ίσως να πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε την ορθογραφία, όταν πραγματικά είναι λάθος.

Για το λόγο αυτό, κατά την εισαγωγή λογισμικού γραφείου στο βιογραφικό σας, ελέγξτε διπλά τον κύριο ιστότοπο της εταιρείας. Η έλλειψη αυτών των μικρών λεπτομερειών μπορεί πραγματικά να σαμποτάρει όλες τις άλλες υπέροχες λεπτομέρειες που έχετε παρουσιάσει σε αυτό το βιογραφικό.

Διαφοροποιήστε και αποκτήστε περισσότερες δεξιότητες

Το Microsoft Office εξακολουθεί να είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα λογισμικού γραφείου παγκοσμίως, αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός εργοδοτών έχει υιοθετήσει εναλλακτικές σουίτες λογισμικού γραφείου . Η δυνατότητα καταχώρησης περισσότερων από μία σουίτα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Όχι μόνο η διαφοροποίηση αυξάνει τις πιθανότητές σας να ευθυγραμμιστεί με αυτό που χρησιμοποιεί η εταιρεία, αλλά ακόμα και αν δεν ευθυγραμμίζεται, δείχνει ότι μπορείτε να μάθετε ένα νέο προϊόν επειδή έχετε εμπειρία εκτός από το Office.

Πέρα από τις Σουίτες Λογισμικού: Περισσότερες Τεχνικές Δεξιότητες για Ενσωμάτωση

Οι σουίτες λογισμικού του Office χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο παραγωγικότητας, οπότε δείχνετε τους εργοδότες που γνωρίζετε αυτό. Εξετάστε τις παρακάτω προσθήκες στην ενότητα Τεχνικών δεξιοτήτων: