Τι είναι το iPhone OS (iOS);

Το iOS είναι το λειτουργικό σύστημα για τις κινητές συσκευές της Apple

Το IOS είναι το κινητό λειτουργικό σύστημα της Apple που διαχειρίζεται τις συσκευές iPhone, iPad και iPod Touch. Αρχικά γνωστό ως iPhone OS, το όνομα άλλαξε με την εισαγωγή του iPad.

Το IOS χρησιμοποιεί μια διεπαφή πολλαπλών αφασμάτων, στην οποία χρησιμοποιούνται απλές χειρονομίες για τη λειτουργία της συσκευής, όπως το χτύπημα του δακτύλου σας στην οθόνη για να μετακινηθείτε στην επόμενη σελίδα ή να σφίξετε τα δάχτυλά σας για να σμικρύνετε. Υπάρχουν διαθέσιμες πάνω από 2 εκατομμύρια εφαρμογές iOS για λήψη στο Apple App Store, το πιο δημοφιλές κατάστημα εφαρμογών οποιασδήποτε κινητής συσκευής.

Πολλά έχουν αλλάξει από την πρώτη έκδοση του iOS με το iPhone το 2007.

Τι είναι ένα λειτουργικό σύστημα;

Με τους απλούστερους όρους, ένα λειτουργικό σύστημα είναι αυτό που βρίσκεται ανάμεσα σε εσάς και τη φυσική συσκευή. Ερμηνεύει τις εντολές των εφαρμογών λογισμικού (εφαρμογές) και δίνει στις εφαρμογές αυτές πρόσβαση στις λειτουργίες της συσκευής, όπως στην οθόνη πολλαπλής αφής ή στην αποθήκευση.

Τα λειτουργικά συστήματα κινητής τηλεφωνίας, όπως το iOS, διαφέρουν από τα περισσότερα άλλα λειτουργικά συστήματα, επειδή βάζουν κάθε εφαρμογή στο δικό της προστατευτικό κέλυφος, το οποίο εμποδίζει άλλες εφαρμογές να τα παραβιάζουν. Αυτό καθιστά αδύνατο για έναν ιό να μολύνει εφαρμογές σε ένα κινητό λειτουργικό σύστημα, αν και υπάρχουν άλλες μορφές κακόβουλου λογισμικού. Το προστατευτικό κέλυφος γύρω από τις εφαρμογές δημιουργεί επίσης περιορισμούς επειδή διατηρεί τις εφαρμογές από την άμεση επικοινωνία μεταξύ τους. Το IOS περιστρέφεται γύρω από αυτό χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα επέκτασης, μια δυνατότητα που επιτρέπει σε μια εφαρμογή να εγκριθεί για επικοινωνία με άλλη εφαρμογή.

Μπορείτε να κάνετε Multitask στο IOS;

Ναι, μπορείτε να κάνετε πολλαπλές εργασίες στο iOS . Η Apple πρόσθεσε μια μορφή περιορισμένου multitasking σύντομα μετά την κυκλοφορία του iPad. Αυτή η πολυεπεξεργασία επιτρέπει διαδικασίες όπως αυτές που παίζουν μουσική για να εκτελούνται στο παρασκήνιο. Παρείχε επίσης γρήγορη εναλλαγή εφαρμογών διατηρώντας μερίδια εφαρμογών στη μνήμη ακόμη και όταν δεν ήταν στο προσκήνιο.

Η Apple πρόσθεσε αργότερα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν σε ορισμένα iPad Μοντέλα να χρησιμοποιούν multitasking διαφάνεια και split-view. Η εφαρμογή πολλαπλής αντιστοίχισης διαχωρίζει την οθόνη στο μισό, επιτρέποντάς σας να εκτελείτε μια μεμονωμένη εφαρμογή σε κάθε πλευρά της οθόνης.

Πόσο κοστίζει το κόστος iOS; Πόσο συχνά ενημερώνεται;

Η Apple δεν χρεώνει για ενημερώσεις στο λειτουργικό σύστημα. Η Apple διανέμει επίσης δύο σουίτες προϊόντων λογισμικού με την αγορά συσκευών iOS: Η σουίτα εφαρμογών γραφείου iWork , η οποία περιλαμβάνει επεξεργαστή κειμένου, υπολογιστικό φύλλο και λογισμικό παρουσίασης, καθώς και τη σουίτα iLife, η οποία περιλαμβάνει λογισμικό επεξεργασίας βίντεο, επεξεργασία μουσικής και λογισμικό δημιουργίας και λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών. Αυτό είναι επιπλέον των εφαρμογών της Apple όπως το Safari, το Mail και τα Notes που έρχονται εγκατεστημένα με το λειτουργικό σύστημα.

Η Apple κυκλοφορεί μια σημαντική ενημέρωση για το iOS μία φορά το χρόνο με μια ανακοίνωση στο συνέδριο προγραμματιστών της Apple στις αρχές του καλοκαιριού. Ακολουθεί μια απελευθέρωση στις αρχές του φθινοπώρου που χρονολογείται για να συμπέσει με την ανακοίνωση των πιο πρόσφατων μοντέλων iPhone και iPad. Αυτές οι ελεύθερες εκδόσεις προσθέτουν σημαντικά χαρακτηριστικά στο λειτουργικό σύστημα. Η Apple επίσης εκδίδει εκδόσεις διορθώσεων σφαλμάτων και μπαλώματα ασφαλείας καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Πρέπει να ενημερώσω τη συσκευή μου με κάθε δευτερεύουσα έκδοση

Είναι σημαντικό να ενημερώσετε το iPad ή το iPhone ακόμα και όταν η απελευθέρωση φαίνεται μικρή. Παρόλο που μπορεί να ακούγεται σαν το οικόπεδο μιας κακής ταινίας στο Χόλιγουντ, υπάρχει ένας συνεχιζόμενος πόλεμος - ή τουλάχιστον ένας συνεχόμενος αγώνας τράβηγμα - μεταξύ προγραμματιστών λογισμικού και χάκερ. Τα μικρά μπαλώματα καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους αποσκοπούν συχνά να καλύψουν τρύπες στο επίπεδο ασφαλείας που έχουν βρει οι χάκερ. Η Apple έχει διευκολύνει την ενημέρωση των συσκευών επιτρέποντάς μας να προγραμματίσουμε μια ενημέρωση τη νύχτα.

Τρόπος ενημέρωσης της συσκευής σας στη νεότερη έκδοση του iOS

Ο ευκολότερος τρόπος ενημέρωσης του iPad, του iPhone ή του iPod Touch είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία προγραμματισμού. Όταν απελευθερώνεται μια νέα ενημερωμένη έκδοση, η συσκευή σας ρωτά εάν θέλετε να την ενημερώσετε τη νύχτα. Απλώς πατήστε Εγκατάσταση αργότερα στο παράθυρο διαλόγου και θυμηθείτε να συνδέσετε τη συσκευή σας πριν πάτε για ύπνο.

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε την ενημέρωση με μη αυτόματο τρόπο μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του iPad , επιλέγοντας Γενικά από το αριστερό μενού και στη συνέχεια επιλέγοντας Ενημέρωση λογισμικού. Αυτό σας μεταφέρει σε μια οθόνη όπου μπορείτε να κάνετε λήψη της ενημέρωσης και να την εγκαταστήσετε στη συσκευή. Η μόνη απαίτηση είναι ότι η συσκευή σας πρέπει να διαθέτει αρκετό χώρο αποθήκευσης για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.