Επίλυση κοινών προβλημάτων ασύρματου δικτύου Xbox 360

Οι κονσόλες παιχνιδιών Xbox 360 της Microsoft συνδέονται με την υπηρεσία Xbox Live για online gaming, streaming βίντεο και άλλες δυνατότητες Internet. Όταν η σύνδεση λειτουργεί καλά, η υπηρεσία αυτή είναι μεγάλη. Δυστυχώς, διάφορα τεχνικά ζητήματα εμποδίζουν μερικές φορές ένα άτομο από το να μπορεί να συμμετάσχει στην κονσόλα του σε ένα δίκτυο και το Xbox Live. Ακολουθεί ανάλυση των συνηθέστερων προβλημάτων ασύρματης σύνδεσης Xbox 360 που περιγράφουν οι αναγνώστες μας, συμπεριλαμβανομένων προτάσεων για τον τρόπο αντιμετώπισης τους.

Δείτε επίσης - Αναγνώστες Απάντηση: Προβλήματα σύνδεσης ενός Xbox σε ένα ασύρματο δίκτυο

01 από 05

Ακατάλληλες ρυθμίσεις ασφαλείας Wi-Fi

Microsoft Corporation

Οι ασύρματες συνδέσεις στο Xbox μερικές φορές αρνούνται να αποδεχθούν τον κωδικό πρόσβασης δικτύου Wi-Fi που έχει εισαχθεί. Βεβαιωθείτε ότι ο κωδικός πρόσβασης ταιριάζει ακριβώς με αυτόν στον οικιακό δρομολογητή , θυμίζοντας ότι στους κωδικούς αυτούς τους χαρακτήρες γίνεται διάκριση πεζών-κεφαλαίων. Ακόμα και μετά τη διασφάλιση ότι οι κωδικοί πρόσβασης είναι ακριβείς, κάποιοι αναγνώστες αναφέρουν ότι το Xbox τους εξακολουθεί να αρνείται να συνδεθεί ισχυρίζοντας ότι ο κωδικός πρόσβασης είναι λάθος. Αυτό γενικά υποδεικνύει ότι ο τύπος κρυπτογράφησης δικτύου που έχει οριστεί στο Xbox είναι ασύμβατος με αυτόν του δρομολογητή. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν ο δρομολογητής είναι ρυθμισμένος στο WPA2-AES . Απενεργοποιήστε προσωρινά την κρυπτογράφηση Wi-Fi για να επιβεβαιώσετε ότι αυτό είναι το ζήτημα και, στη συνέχεια, προσαρμόστε τις ρυθμίσεις και στις δύο συσκευές για να εμφανιστεί ένας συνδυασμός εργασίας.

02 του 05

Δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με τον ασύρματο δρομολογητή του σπιτιού

Ένα Xbox 360 θα αποτύχει να συνδεθεί με έναν οικιακό ασύρματο δρομολογητή εάν βρίσκεται πολύ μακριά από τη μονάδα ή εάν υπάρχουν πάρα πολλά εμπόδια (τοίχοι και έπιπλα) στη διαδρομή μεταξύ τους. Προχωρήστε προσωρινά τη μεταφορά του κονσότου Xbox στο δρομολογητή, για να επιβεβαιώσετε αυτό το ζήτημα. Η αντικατάσταση του δρομολογητή με ένα που έχει καλύτερο εύρος σήματος ή την αναβάθμιση της κεραίας Wi-Fi του δρομολογητή μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα. Η εγκατάσταση ενός εξωτερικού προσαρμογέα Wi-Fi με μια κατευθυντική κεραία στην κονσόλα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει.

03 του 05

Συγκρούσεις δικτύου με άλλες ασύρματες συσκευές

Μερικοί από τους αναγνώστες μας αναφέρουν ότι η σύνδεση Xbox 360 λειτουργεί καλά, εκτός και όταν άλλες συσκευές Wi-Fi εκτελούνται στο οικιακό δίκτυο και στο Internet. Η παρεμβολή ασύρματου σήματος μπορεί να προκαλέσει αργή ή χαμένη σύνδεση των συσκευών Wi-Fi, ιδιαίτερα όταν εκτελούνται στη ζώνη των 2,4 GHz. Για να επιβεβαιώσετε και να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, δοκιμάστε να αλλάξετε τον αριθμό καναλιού Wi-Fi ή να μετακινήσετε τον κοντινό ασύρματο εξοπλισμό μακριά από την κονσόλα.

04 του 05

Ασύρματες συνδέσεις χαμηλής απόδοσης

Οι συνδέσεις του Xbox Live εκτελούνται επίσης αργά και αποτυγχάνουν τυχαία όταν η υπηρεσία διαδικτύου στο σπίτι δεν μπορεί να υποστηρίξει τις απαιτήσεις επιδόσεων δικτύου του online gaming ή του βίντεο. Αντιμετώπιση προβλημάτων με αργές συνδέσεις στο Διαδίκτυο στο σπίτι για να προσδιορίσετε τη βασική αιτία του προβλήματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αλλαγή των παρόχων Διαδικτύου ή η αναβάθμιση σε υψηλότερη βαθμίδα υπηρεσίας είναι η καλύτερη επιλογή. Σε περίπτωση που προκύψουν σημεία συμφόρησης στο εσωτερικό του σπιτιού, η προσθήκη ενός δεύτερου δρομολογητή στο οικιακό δίκτυο ή η αναβάθμιση ενός υπάρχοντος δρομολογητή μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση. Μπορεί επίσης να είναι απαραίτητο τα μέλη της οικογένειας να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν το δίκτυο όταν το Xbox είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο. Στη χειρότερη περίπτωση, τα Wi-Fi ή άλλα στοιχεία του υλικού του Xbox 360 αποτυγχάνουν και πρέπει να επιδιορθωθούν.

05 του 05

Συνδεδεμένο στο διαδίκτυο αλλά όχι για να ζήσει

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε υπηρεσία Internet υψηλών επισκεψιμότητας, οι πελάτες του Xbox Live ενδέχεται να αντιμετωπίσουν περιστασιακές διακοπές όπου, παρότι είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, η κονσόλα τους δεν μπορεί να συμμετάσχει. Τέτοιες διακοπές συνήθως λύνονται γρήγορα. Εναλλακτικά, τα θέματα ρύθμισης παραμέτρων τείχους προστασίας δικτύου ενδέχεται να εμποδίσουν το οικείο δίκτυο να υποστηρίζει τις θύρες TCP και UDP που χρησιμοποιούνται από το Live, ειδικά όταν συνδέονται από μια δημόσια τοποθεσία. Όταν βρίσκεστε στο σπίτι, η απενεργοποίηση των χαρακτηριστικών του τείχους προστασίας του δρομολογητή βοηθά προσωρινά να αποκλείσει αυτή τη δυνατότητα. Επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη της Microsoft εάν το πρόβλημα επιμένει. Μερικοί άνθρωποι έχουν προσωρινές ή μόνιμες απαγορεύσεις στις ετικέτες των παικτών τους για παραβιάσεις των όρων υπηρεσίας.