Τι είναι το PlayStation Network (PSN);

Το PlayStation Network (PSN) είναι μια online υπηρεσία διανομής περιεχομένου τυχερού παιχνιδιού και πολυμέσων. Η Sony Corporation δημιούργησε αρχικά PSN για να υποστηρίξει την κονσόλα παιχνιδιών PlayStation 3 (PS3). Η εταιρεία ανέμενε την υπηρεσία επί σειρά ετών για να υποστηρίξει το PlayStation 4 (PS4), άλλες συσκευές Sony, καθώς και streaming μουσικής και βίντεο. Το PlayStation Network ανήκει και λειτουργεί από τη Sony Network Entertainment International (SNEI) και ανταγωνίζεται το δίκτυο Xbox Live.

Χρησιμοποιώντας το δίκτυο PlayStation

Το δίκτυο PlayStation μπορεί να προσεγγιστεί μέσω του Internet μέσω:

Η πρόσβαση στο PSN απαιτεί τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού λογαριασμού. Τόσο δωρεάν όσο και συνδρομές επί πληρωμή υπάρχουν. Οι συνδρομητές του PSN παρέχουν την προτιμώμενη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και επιλέγουν ένα μοναδικό αναγνωριστικό στο διαδίκτυο. Η σύνδεση στο δίκτυο ως συνδρομητής επιτρέπει σε ένα άτομο να συμμετέχει σε παιχνίδια για πολλούς παίκτες και να παρακολουθεί τα στατιστικά στοιχεία του.

Το PSN περιλαμβάνει ένα PlayStation Store που πωλεί online παιχνίδια και βίντεο. Οι αγορές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω τυποποιημένων πιστωτικών καρτών ή μέσω κάρτας δικτύου PlayStation . Αυτή η κάρτα δεν είναι προσαρμογέας δικτύου, αλλά απλά μια προπληρωμένη χρεωστική κάρτα.

PlayStation Plus και PlayStation Now

Plus είναι μια επέκταση του PSN που προσφέρει περισσότερα παιχνίδια και υπηρεσίες σε εκείνους που πληρώνουν την πρόσθετη συνδρομή. Τα οφέλη περιλαμβάνουν:

Η υπηρεσία PS Now πραγματοποιεί online παιχνίδια από το σύννεφο. Μετά την αρχική δημόσια ανακοίνωσή της στο Consumer Electronics Show 2014, η υπηρεσία κυκλοφόρησε σε διαφορετικές αγορές κατά τα έτη 2014 και 2015.

Το PlayStation Music, το βίντεο και το Vue

Το PS3, το PS4 και πολλές άλλες συσκευές Sony υποστηρίζουν τη μουσική PSN - streaming audio μέσω του Spotify.

Η υπηρεσία PSN Video προσφέρει online ενοικιάσεις και αγορά ψηφιακών ταινιών ή τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Η υπηρεσία ψηφιακής τηλεόρασης της Sony, Vue, έχει πολλές διαφορετικές επιλογές μηνιαίων συνδρομών, μεταξύ των οποίων η πρόσβαση σε καταγραφή και αναπαραγωγή σε σύννεφο παρόμοια με τα συστήματα οικιακής ψηφιακής εγγραφής βίντεο (DVR).

Θέματα με το δίκτυο PlayStation

Το PSN έχει υποφέρει από αρκετές διακοπές δικτύου σε υψηλά προφίλ, με την πάροδο των ετών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκαλούνται από κακόβουλες επιθέσεις. Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση του δικτύου στο διαδίκτυο, μεταβαίνοντας στη διεύθυνση http://status.playstation.com/.

Μερικοί έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους για την απόφαση της Sony να κάνει την ιδιότητα Plus ως προϋπόθεση για online gaming με το PS4 όταν αυτή η λειτουργία ήταν δωρεάν για τους χρήστες του PS3 πριν. Μερικοί έχουν επίσης επικρίνει την ποιότητα των δωρεάν παιχνιδιών που η Sony έχει προμηθεύσει στους Συν συνδρομητές στο μηνιαίο κύκλο ενημέρωσης από την εισαγωγή του PS4.

Όπως και με άλλα δίκτυα παιχνιδιών μέσω Διαδικτύου, οι διαλείπουσες προκλήσεις συνδεσιμότητας μπορούν να επηρεάσουν τους χρήστες του PSN, συμπεριλαμβανομένης της προσωρινής ανικανότητας σύνδεσης, δυσκολίας στην εξεύρεση άλλων παιχνιδιών σε λόμπι παιχνιδιών στο διαδίκτυο και καθυστέρηση του δικτύου.

Τα καταστήματα PSN δεν είναι διαθέσιμα σε άτομα που κατοικούν σε ορισμένες χώρες.