Πόσα δεδομένα χρειάζομαι;

Πολλοί πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και φορητών ευρυζωνικών υπηρεσιών προσφέρουν κλιμακωτά και όχι απεριόριστα σχέδια δεδομένων - χαμηλότερη τιμή για πρόσβαση δεδομένων έως και 200MB σε ένα μήνα, για παράδειγμα, έναντι υψηλότερου ορίου δεδομένων 2GB ή 5GB. Για να προσδιορίσετε ποιο σχέδιο κινητής τηλεφωνίας είναι το καλύτερο για εσάς, μάθετε πόσο μπορείτε να κατεβάσετε ή να σερφάρετε με κάθε όριο δεδομένων και να το συγκρίνετε με τις ανάγκες σας και την πραγματική χρήση. Στη συνέχεια, βρείτε το καλύτερο σχέδιο κινητών δεδομένων για εσάς με βάση αυτούς τους αριθμούς.

Εάν διαθέτετε ήδη ένα σχέδιο δεδομένων, μπορείτε να ελέγξετε τον λογαριασμό ασύρματου δικτύου σας για να δείτε πόσα δεδομένα χρησιμοποιείτε σε ένα τυπικό μήνα και να αποφασίσετε αν θα πρέπει να μεταβείτε σε χαμηλότερη ή υψηλότερη βαθμίδα δεδομένων.

Διαφορετικά, μπορείτε να υπολογίσετε πόσα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε ένα μήνα χρησιμοποιώντας τα παρακάτω παραδείγματα, τα οποία παρέχονται από τους κύριους παρόχους ασύρματων υπηρεσιών στις ΗΠΑ (σημειώστε ότι αυτές είναι μόνο εκτιμήσεις και η χρήση των δεδομένων μπορεί να διαφέρει από τηλέφωνο / συσκευή και άλλα μεταβλητές).

Ποσότητα δεδομένων που χρησιμοποιούνται ανά δραστηριότητα

Τι μπορείτε να κάνετε με ένα σχέδιο δεδομένων 200 MB

Σύμφωνα με τον αριθμομηχανή δεδομένων της AT & T, ένα πρόγραμμα δεδομένων 200 MB θα καλύπτει σε ένα μήνα: 1000 μηνύματα κειμένου, 50 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με συνημμένα φωτογραφιών, 150 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με άλλα συνημμένα, 60 δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων με φωτογραφίες που ανεβάσαμε και 500 προβαλλόμενες ιστοσελίδες Η AT & T χρησιμοποιεί την χαμηλότερη εκτίμηση 180 KB ανά σελίδα). Τα ροής μέσων και οι λήψεις εφαρμογών ή τραγουδιών θα αυξήσουν τη χρήση πάνω από 200 MB σε αυτό το σενάριο.

Τι μπορείτε να κάνετε με ένα σχέδιο δεδομένων 2 GB

Η αύξηση των δυνατοτήτων πρόσβασης σε δεδομένα κατά περίπου 10 φορές θα καλύπτει, κατά μέσο όρο, τουλάχιστον 8000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, 600 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με συνημμένα φωτογραφιών, 600 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με άλλα συνημμένα, 3200 προβαλλόμενες ιστοσελίδες, 30 εφαρμογές, 300 δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων, και 40 λεπτά συνεχούς ροής βίντεο.

Περισσότερες Αριθμομηχανές Δεδομένων και Πίνακες Χρήσης

Ο υπολογιστής χρήσης δεδομένων της Verizon μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να υπολογίσετε πόσα μηνιαία δεδομένα ίσως χρειαστείτε, ανάλογα με τον αριθμό των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνετε, τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και τις ανάγκες πολυμέσων σας.

Ο πίνακας χρήσης της ευρυζωνικής κινητής τηλεφωνίας της Sprint δείχνει τι μπορείτε να κάνετε με τα σχέδια των 500 MB, 1 GB, 2 GB και 5 GB, αλλά προσέξτε κατά την ανάγνωση του γραφήματος. Για παράδειγμα, λέει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε 166.667 ηλεκτρονικά μηνύματα κάθε μήνα με ένα σχέδιο 500 MB, αλλά αυτό συμβαίνει εάν χρησιμοποιείτε μόνο μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δεν κάνετε άλλες δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας (εκτιμούν επίσης κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να χρησιμοποιήσει το χαμηλότερο μέγεθος 3 KB ανά μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ).

Μάθετε πόσα δεδομένα χρησιμοποιείτε

Αναλαμβάνει να επαναλάβετε ότι πρόκειται για εκτιμήσεις και εάν μεταβείτε σε οποιαδήποτε χρήση δεδομένων (είτε σκόπιμα είτε ακούσια, όπως εάν ταξιδεύετε και πηγαίνετε έξω από την περιοχή κάλυψης χωρίς να το γνωρίζετε), θα μπορούσατε να υποβάλετε έντονα τέλη. Πληρώνει για να ξέρετε πώς να αποφύγετε τα τέλη περιαγωγής δεδομένων και, αν βρίσκεστε σε ένα κλιμακωτό σχέδιο δεδομένων, να διατηρείτε καρτέλες στη χρήση των δεδομένων σας .

Περισσότερα: Πώς να παρακολουθήσετε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας

1 MB = 1.024 KB
1 GB = 1.024 MB